Rutte en Samsom zijn DENK-sultan Kuzu’s knechten: stemmen gedrieën tegen stoppen EU-onderhandelingen met Turkije

VVD, PvdA en DENK zijn de grootste vrienden: met z’n drieën hebben ze in de Tweede Kamer vanmiddag een motie verworpen om de EU-toetredingsonderhandelingen met Turkije te staken.

Vandaag heeft de Tweede Kamer een motie van SP-Kamerlid Harry van Bommel verworpen om premier Rutte en minister Koenders zich eindelijk namens Nederland eens hard te laten maken voor het staken van EU-toetredingsonderhandelingen met Turkije. Die onderhandelingen lopen inmiddels al decennia, maar er zit geen schot in de zaak. De mensenrechtensituatie in het land loopt namelijk alleen maar verder achteruit – iets dat door de represailles na de mislukte coup van afgelopen zomer alleen maar verergerd is. Hoe dan ook, deze motie is dus vanmiddag naar de prullenbak verwezen:

cyb-v-ew8aa9joh-jpg-large

De motie werd verworpen, omdat VVD, PvdA en DENK tegenstemden. Samen hebben deze drie partijen een krappe meerderheid van 77 zetels in de Tweede Kamer. De oppositie reageert verbijsterd op het nieuws, aangezien afgelopen zomer het de regeringspartijen zélf nog waren die opperden dat Nederland die stekker maar eens uit die gesprekken moest trekken. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft gelukkig een lang geheugen:

En ook VNL-lijsttrekker Jan Roos is de onbetrouwbaarheid van Rutte en de PvdA niet ontgaan:

Hoe dan ook is vandaag weer eens onderstreept welke partijen écht werk willen maken van het beschermen van de mensenrechten in Turkije. En dan vooral welke dat niet willen: dan hebben we het dus over het Nederturkse partijtje DENK. Maar de lange arm van Ankara rijkt kennelijk verder dan alleen de tweemansfractie van Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk: ook de PvdA en de VVD zijn er gevoelig voor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Wachteres

  Nu blijkt weer eens overduidelijk, wat wij natuurlijk allang wisten, dat onze regering erop uit is om niet alleen Nederland, maar heel Europa naar de verdommenis te helpen.

 2. zomaar

  onvoorstelbaar ik denk dat binnen onze samenleving (DEMOCRATIE weet je nog Rutte!!) 65% tegen het toetreden van Turkije tot de EU is !.

  wat stelt deze schijn democratie vanuit links nog voor , en ja LINKS!!! ook de vvd is ver van rechts .

 3. NederNederlander

  VVD PvdA schuilen zich achter DENK omdat ze weten dat ze volgend jaar gaan verliezen.
  Hopen zo de grootste partij te blijven.
  Toch wel erg hé heulen met de vijand terwijl ze continu beledigd worden en als Racist worden weggezet door B.V Sylvana en door denk!!
  Maar aan de andere kant laat ze hun graf maar graven zodat ze er volgend jaar er in kunnen liggen.
  DENK helpt wel om het graf de dichten!!

 4. Wachteres

  http://www.express.co.uk/news/world/737480/Europe-war-Turkey-migrants-Greece-EU-Erdogan

  Europe on ‘BRINK OF WAR’ as Turkey gathers boats to ship migrants to Greece over EU anger

  EUROPE is on the brink of war as Turkey gathers fleets of boats to ship 3,000 migrants a day to Greece in retaliation over the European Union’s (EU) vote to freeze accession talks.
  By Alix Culbertson
  PUBLISHED: 00:00, Tue, Nov 29, 2016 | UPDATED: 08:11, Tue, Nov 29, 2016

  Greek intelligence officers have discovered the Turkish plans which they say involve thousands of dinghies and motorboats already being gathered along Turkey’s western coast.

  The analysts said Syrian migrants are preparing to board the vessels and wash up on Greek shores “within a matter of weeks”.

  National intelligence officials estimate at least 3,000 undocumented migrants could enter Greece each day under the plan.

 5. Gustaafff

  Hé, give the VVD a break. Ze hebben vanmiddag tegen erkenning van de palestijnse staat gestemd!

  PvdA natuurlijk weer voor.

 6. Sniper666

  Weten we in ieder gevaal waar we NIET op moeten stemmen.

 7. Ni28

  Dat betekent ook dat Rutte en Samsom eens zijn met gedrag van Erdogan die de democratie schendt in alle opzichten. Doodstraf herinvoeren en de EU chanteren met migranten die zijn eigen verantwoordelijkheid zijn. Deze regeringsperiode zullen wij onthouden als leugen en bedrog. Nu bekennen zij ook kleur. Zij zijn slaven van Merkel en doen alleen wat zij wilt. Hiermee wedden zij op een dode paard. Rutte en Samsom zijn niet voor Nederland maar voor Turkije, het zijn verraders van hun eigen volk. Afstraffen in maart is de enige optie, laat ze beide verdwijnen. Turkije mag nooit en te nimmer binnen de EU komen.

  1. Adriaan

   In WOII waren er ook mensen die voor de Duitsers waren.

 8. Adriaan

  Een krappe meerderheid van 77 zetels is wel de meerderheid. En daar moeten we het helaas mee doen. Maar in maart is dat allemaal voorbij.

 9. van Urk

  i.imgur.com/5eSuRPR.jpg

 10. Wim

  Ik zie snel een lijst verbinding tussen Denk en PVDA.

 11. Ni28

  Gisteren wilde de regering nog doorgaan met onderhandelingen en heeft Merkel zich ook al teruggetrokken. Wordt er vandaag opnieuw gestemd worden in het Parlement? Belachelijke sukkels deze nepregering van schoothondjes van Merkel . Belachelijk!

 12. Anna

  EU Parlement stemde 479-37 voor opschorten. Nederlands kabinet PvdA/VVD en DENK tegen opschorten. Dictator Merkel wil de EU resolutie van het Europese parlement steunen. Hoezo “WIL”. Is Europese Parlement ook een nep-parlement. Helemaal niks in te brengen. Mark Rutte schoothondje van Merkel- EU elite zal haar nu wel volgen. VVD is de allerergste vernietiger van Europa.

  VVD heeft geen eigen mening.Er mankeert iets aan die partij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.