Schande! Vader misbruikt zijn kinderen, komt er met vier jaar cel vanaf

Geen categorienov 10 2016, 9:00
Dit soort tuig hoort voor de rest van hun leven in het gevang te verdwijnen.
Het seksueel misbruiken van kinderen is één van de meest afgrijselijke misdrijven die een mens kan plegen. Een kind kan zich immers niet goed verzetten. Daar komt bij dat het kind nog onschuldig is en hoort te blijven, en dat je een kind voor de rest van zijn/haar leven traumatiseert.
Kindermisbruik is dus sowieso vreselijk, maar dat is al helemaal het geval als de misbruiker een autoriteitsfiguur is in het leven van het misbruikte kind. Ik heb het dan dus over trainers, docenten en, jawel, ouders:

Een vader van elf kinderen uit Deventer is veroordeeld tot vier jaar celstraf voor het seksueel misbruiken van vier van zijn kinderen. Teunis van den B. (64) was aangeklaagd voor vijf gevallen van misbruik van zijn toen minderjarige kinderen tussen 1992 en 2009. Voor vier gevallen werd hij veroordeeld. Van een vijfde geval werd hij vrijgesproken.

Zijn dochter Marlissa geeft aan zowel opgelucht als toch ook verdrietig en teleurgesteld te zijn:

"Ik ben blij dat hij zijn straf krijgt. Aan de andere kant is hij in één geval, mijn broertje, vrijgesproken en dat is triest. Het liefst zie je 'm de rest van zijn leven achter de tralies. Ik had er al rekening mee gehouden dat hij helemaal geen cel zou krijgen, dus deze straf stelt wel iets voor."

Ja, het stelt wel iets voor, maar meer ook echt niet.
Zijn er nog partijen met lef in de Tweede Kamer? Zo ja, doe hier iets aan. Er moeten minimumstraffen ingevoerd worden, en de minimale straf voor het seksueel misbruiken van één kind moet gewoon twintig jaar cel zijn. Zo'n vader die vier kinderen misbruikt moet dus minstens voor tachtig jaar in de cel verdwijnen -- en dan het liefst in een cel bij een crimineel die zelf in zijn jeugd misbruikt is zodat die nog altijd rondloopt met wraakgevoelens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten