Sinterklaasjournaal gaat verder met het slopen van Zwarte Piet: vanaf dit jaar ook gekleurde pieten

En dan dacht je dat je met die malle roetveegpieten het ergste inmiddels wel achter de rug zou hebben. Oh nee, niet als de publieke omroep en het Sinterklaasjournaal hun zin krijgen.

De afgelopen dagen hebben we een hoop gehoord over de nieuwe pogingen om ons traditionele Sinterklaasfeest weer een tandje “eigentijdser” en “minder racistisch” te maken, door mensen die zich in alle eerlijkheid gewoon een beetje aanstellen. Een overgrote meerderheid van Nederland wil Zwarte Piet dan ook nog gewoon zwart houden, maar een kleine linkse minderheid weet alle Piet-bolwerken moeiteloos te infiltreren en te vervangen door die absurde ‘roetveegpieten’.

Bij het publieke omroepprogramma Sinterklaasjournaal gaan ze echter zelfs nog een stapje verder en komen er straks ook allerlei gekleurde pieten door het beeld dansen. Facepalm. Lees maar mee:

Naast Zwarte Pieten zijn dit jaar in het Sinterklaasjournaal ook pieten met andere kleuren te zien.

Dat schrijft de Volkskrant op basis van interviews met acht makers van het kinderprogramma. Diverse leden van het Sinterklaasjournaal overwogen het programma te verlaten, maar zijn door de aanpassingen gebleven.

“Met dit scenario zetten we een betekenisvolle stap in de goede richting”, zegt een crewlid in de krant. Volgens de makers van het programma is het een ‘helse klus’ om een breed publiek tevreden te stellen.

Echt, waar hálen ze het vandaan? De meerderheid van alle Nederlanders is gewoon tevreden met zwarte piet zoals die figuur al tientallen jaren is. Slechts een kleine minderheid – en dan heb ik het over 21% – wil de traditionele kindervriend lozen. De rest? Die is gewoon hartstikke voor. En geef ze ook eens ongelijk: Zwarte Piet hóórt bij Nederland. Dat is ook een stukje van onze cultuur.

Rode piet, roze piet, blauwe piet, gele piet en groene piet? Dat zijn wat mij betreft gewoon horrorclowns. Weg ermee dus. Want Zwarte Piet moet blijven!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. poldi

  En als zwarte Piet eindelijk overwonnen is gaan onze kerst en pasen eraan. Zo rolt Nederland tegenwoordig. Altijd maar toegeven aan mensen die alleen hier naar toe zijn gekomen om er financieel beter van te worden, maar ondertussen helemaal niets met Nederland op blijken te hebben.

 2. poldi

  En wat nu als in de komende jaren volgens die linkse flapdrol Asscher deze driekwart meerderheid blijft bestaan? Moet dan een bestendige meerderheid zwichten voor een minderheid?
  Nog even en moslims beginnen bezwaar te maken tegen kruisbeelden, klokgelui, het
  kerstfeest, paasviering etc. Moeten we dan ook, aldus Asscher, wijken en begrip tonen? Het wordt hoog tijd dat we de rug maar eens recht houden!
  En politici zijn zoals gebruikelijk weer eens te laf om onze cultuur te helpen verdedigen.

  Oh ja vorig jaar kon je bij de AH geen kerstolkrijgen maar wel een FEESTSTOL !
  De Kerstverlichting is in de meeste steden al neutraal van aard en scholen en andere openbare instellingen hebben de kerstboom al verbannen.

  Nederland Islamiseert gewoon volgens plan .

  1. zomaar

   pakweg een decennia geleden is het kruis van de mijter , al verandert in een verticale streep ! .

   een kerstboom in de hal van een universiteit , (ik dacht mij te herinneren in Rotterdam), is ook al niet meer !.

   onze cultuur en tradities , worden te grabbel gegooid voor de minderheden die de linkse politiek hierheen gelokt hebben, zij zagen en zien een verrijking in deze minderheden .

   de meeste mensen in de straat zien een verpaupering , van hun woongebied !.

   zelfs zover als er veel minderheden in sociale huurwoningen in je straat wonen , zakt je koophuis in waarde .

   dit geeft aan dat jan met de pet , niet zoveel (verrijking) ziet in die minderheden die ons volgens de linkse politiek zijn komen verrijken .

 3. Gustaafff

  Cultuurverraders!!!

 4. Norman Corinth

  Het aandoenlijke achterhoedegevecht voor het behoud van het racistische symbool Zwarte Piet is verloren. Laten we er zo langzamerhand maar een keer over ophouden, deze culturele verandering is een feit. http://www.volkskrant.nl/binnenland/steeds-meer-steden-kiezen-voor-roetveegpiet~a4409230/

  1. zomaar

   deze minderheden moeten blij zijn hier te zijn opgevangen !, maandelijks een riante uitkering te krijgen , alle hulp te krijgen die zij wensen , dus zou ik als ik tot een minderheid behoorde mijn smoel dicht houden .

   en lekker genieten van mijn levenslange vakantie !!, inplaats te zorgen dat de cultuur van mijn gastheren afgebroken zou worden , dat werkt juist racisme in de hand !!.

   een ontevreden gastheer/vrouw , gaat zich uitleven op zijn gasten , om hierdoor hen buiten de deur te krijgen .

   oke jij zal hetgeen ik geschreven heb , wel weer niet snappen , toch dit geeft aan hoe de sociaal democraten denken , of liever gezegd hoe stom zij zijn .

  2. Wachteres

   Een achterhoedegevecht? door wie?

   Ach gut, Simon leest geen kranten als het hem niet goed uitkomt.

   75% voor ZWARTE piet noemt hij een achterhoedegevecht.

   Wel schattig eigenlijk …

   1. zomaar

    tja de sociaal democraten , voelen zich in de meerderheid !.

    anders kan ik dit niet verklaren , dat een linkse lamlul (Asscher) genaamd , via partij verkiezingen een gooi maakt om minister-president te gaan worden .

    toch het zou zomaar kunnen , dat de oude politiek onder de massa afgedaan is , juist door het ontspoorde socialisme van de afgelopen 4 decennia.

    deze discussie over wel of geen ZW=piet , geeft aan dat 75% van de Nederlanders hun traditie en cultuur , voorop stellen aan de minderheden die hier op levenslange vakantie zijn .

  3. Sniper666

   @ N.C.

   Ga jij ff tanden trekken!

 5. Jan

  Ik ben op zich voor zwarte piet. Niets mis mee en zeker niet racistisch bedoeld. Wel jammer dat ook autochtone racisten dit onderwerp hebben gekaapt om haat te zaaien tegen de allochtonen in dit land. Kijk alleen maar naar de reacties hier bij dit onderwerp.

  1. Norman Corinth

   @Jan,

   Het kapen van Zwarte Piet door autochtone racisten bewijst een oudig het racistische karakter van Zwarte Piet. En voor zover dat niet zo was hebben ze het wel tot een racistisch symbool gemaakt.
   Dat wordt in Nederland nu terecht afgestraft.

  2. zomaar

   welke autochtonen racisten bedoel jij ?, heb jij het hier over die 75% die hun traditie en cultuur niet willen verkwanselen , door nu een stop te willen zetten aan het pamperen van enkele allochtonen !.

   persoonlijk heb en sta ik in contact met bruinen mensen , heb mijn levenlang met deze mensen in contact gestaan , nooit heeft een van hen ZW-piet als racisme gezien of zo ervaren .

   dit heeft de afgelopen decennia de kop opgestoken , mede door het geëtter van de sociale democraten !.

 6. van Urk

  Het enigste feest die Nederland af moeten schappen is het duivelse feest Halloween. Met Halloween hebben druiden duizenden jaren lang diabolische aanbiddingsceromonies uitgevoerd, waarin katten, paarden, schapen ,ossen en mensen verzameld werden, in wicca kooien opgesloten werden en verbrand werden. Deze mensen- en dierenoffers waren kennelijk noodzakelijk om Samhain de God van de dood gerust te stellen en de geesten te verhinderen hen te pijnigen. Voor dit soort festivals halen de winkeliers, organisaties, burgemeesters of burgers hun schouders er voor op zelfs als een horrorclown een passant “per ongeluk” heeft neergestoken. (Deuteronomium 18:9-14, 1 Korinthe 10:21, 1 Timotheus 4:1-2 )

 7. Ni28

  De zwarte Piet als symbool van onderdrukking door de linkse elite. De totaal ontspoorde Asscher vindt dat de meerderheid zich naar de (schreeuwende) minderheid moet schikken. Kwestie van inzicht. Met andere woorden wij zetten net zo lang door tot iedereen om is. Asscher spreekt hier als een echte communist, dit zijn communistische praktijken die men door op de PvdA jarenlang te stemmen heeft helpen opbouwen. Nu de worden de wrange vruchten geplukt. Sinterklaas Journaal is maar een schakeltje van deze linkse overheersers. Straks gaat onze Kerst aan want de minderheid moslims het niet accepteert. Gast in eigen land, heet het! Vrijwillige kolonialisme, kom jongens, wij kunnen het aan zoals deze verrader van eigen cultuur propageert. De reinste zelfmoord waar dit land nu mee bezig.

 8. ikweetwatikwil

  Het kapen van Zwarte Piet door autochtone racisten bewijst een oudig het racistische karakter van Zwarte Piet. En voor zover dat niet zo was hebben ze het wel tot een racistisch symbool gemaakt.
  Dat wordt in Nederland nu terecht afgestraft.

  Zo,zo. Ben je de zaken weer aan het verdraaien Norman? Wie heeft er gekaapt. Wij hadden hem al. Het is de Zwarte medemens die hem kapen en weg willen gooien. Gelukkig niet allemaal. Lees net dat een “Zwarte school ” hem wil houden . Doen niet aan cultuur verpesting mee.

 9. C.oitus

  Zegt eigenlijk alles, sinds de nep pieten het voor het zeggen hebben in het door blanken opgebouwde niemands land.
  https://www.youtube.com/watch?v=6fzRSE_p1Ys

  1. zomaar

   dit zou een waarschuwing moeten zijn voor ons !, helaas zijn er vele onder ons die lijden aan de drift tot het vernietigen van (ons) hun leven .

   oke van mij mag ieder beslissen hoe en wanneer hij/zij hun leven willen beëindigen, toch niet op de wijzen zoals de moslim dit pleegt te doen !, met een zelfmoord actie onder een groep anders (gelovigen) denkende .

   dus laat de sociale democraat zich verkassen naar deze landen , waar vanaf de onafhankelijkheid de zwarte de blanken systematisch aan het uitmoorden is!.

   gesteund door links sociaal uit het westen .

 10. ikweetwatikwil

  Dat Zwarte Piet racistisch zou zijn hebben een stel idioten er van gemaakt. Gelukkig een minderheid.

  1. van Urk

   Onze Piet is een samenstelling van verschillende gelijksoortige folkloristische creaturen in de loop van honderden jaren die een gelijksoortige rol speelden. Van Slater, Harlekijn of als personage als die van een duivelsgestalte of zwarte man die we namen hadden gegeven zoals Klaas, Bullebak, Zwarte man, Boeman of Piet met de Pooten. Deze man was een bontgeklede man die een zwart masker of zwart geschminkt gezicht had en snoepgoed gaf aan de kinderen. Daarnaast werd hij ook als boeman gezien die kinderen tot gehoorzaamheid te bewegen. Zwarte Piet is dus een creatuur van een bijgelovig folkloristische feest en is niet bedacht als associatie met de slavernij door racisten om gekleurde mensen in november tot december te discrimineren. Wie niet als buitenlander of als “weg met ons” burger verdiept in de geschiedenis van onze cultuur en de daarbij horende tradities omdat hij of zij geen belang heeft van onze historie zal dan ook nooit iets begrijpen waarom veel mensen vinden dat Piet zwart moet blijven. Het Kwaku festival is ontstaan (1975) dat de slavernij in 1863 afgeschaft werd in Suriname en een goed recht is voor zwarte mensen om dat te vieren. Maar we gaan anno 2016 als witte mens toch ook niet lopen te zeuren dat het Kwaku festival een racistisch feest is omdat het uitsluitend gevierd wordt door gekleurde mensen en niet in blanke handen mag gaan vallen?

 11. nick

  Het is niet de bevolking die dit wil maar de walgelijke politieke elites en de meeheulende media en zelfs winkelketens. Deze media/winkels zijn zeer politiek bezig en dringen ons iets op wat bijna niemand wil. Ze laten de oren hangen naar een agressief plukje minderheid waar men van vindt dat wij daar maar onder moeten lijden in plaats van dat deze gasten zich aanpassen aan onze cultuur en gewoontes.

  Het is verbijsterend en ontluisterend. Als je die vieze PvdAers en andere linkse malloten hoort, kruipen de rillingen over je rug! Hypocriet Asscher voert hierin wel de boventoon. Hoopt hij soms op de stem van deze nare minderheid…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.