Sneue Kuzu ontspoort totaal, eist allochtone 'loksollicitanten' tegen 'discriminerende' werkgevers

Geen categorienov 18 2016, 20:00
Het Nederturkse DENK heeft weer eens een idee geopperd waar je gewoon niet serieus naar kúnt kijken.
Net als je denkt dat het niet gekker kan worden met de pro-Turkse maar anti-Zwarte Piet DENK'ers, weten ze het klaar te spelen om met een nog belachelijker plan te komen. Toegegeven, dat is ook een kunst. Het zou dan ook best grappig zijn, als dit geen mensen waren die elke dag mogen meepraten over de toekomst van ons land - tenminste tot maart, wanneer Kuzu en Öztürk hun geroofde zetels hopelijk weer mogen inleveren.
Tot die tijd moeten we het echter doen met de wanvoorstellen van de partij die Zwarte Piet racisme vindt, maar wel een dictator steunt die kindermisbruikers hun straf wil laten ontlopen door ze met hun slachtoffers te laten trouwen. Zo ver is het hier nog niet, maar de vervolging van mensen die zowaar ergens een mening over hebben kan niet vroeg genoeg beginnen als het aan Kuzu ligt. Zonder verdere inleiding is hier zijn plan om 'discriminerende' werkgevers aan te pakken:
Inderdaad, de Nederturk vindt het kennelijk een prachtig plan om een soort arbeidspolitie op te tuigen, die met behulp van loksollicitanten werkgevers moet aanpakken die om één of andere vage reden liever Sandra uit Sneek aanneemt dan Fatima uit Syrië. Eigenlijk komt het erop neer dat je als ondernemer maar beter meteen ja kunt zeggen tegen een sollicitant uit een minderheidsgroep, want voor je het weet beland je achter de tralies en kun je je hele bedrijf wel opdoeken.
Waar houdt dit op? Wanneer gaan mensen als Kuzu nu eens snappen dat je als ondernemer gewoon zelf moet kunnen kiezen hoe jij je bedrijf runt? Als jij voor je kledingwinkel liever vrouwen dan mannen aanneemt, is dat prima. Als jij in je kebabzaak liever Turken hebt werken waarmee je gezellig in je eigen taal kunt praten, dan is dat ook geen probleem. En ja: als jij negatieve ervaringen hebt met Somaliërs en daarom een beter gevoel hebt bij de Nederlandse sollicitant, is dat ook helemaal prima. Laat die werkgever fijn zijn eigen keuzes maken, en ga hem niet dwingen tot het aannemen van mensen uit bepaalde bevolkingsgroepen, uit angst dat hij anders als "racist" wordt gekenmerkt.
Natuurlijk: soms hebben mensen goede redenen voor hun voorkeuren, maar soms ook niet. Wat de reden ook is, stel je als sollicitant liever eens de vraag: wil jij iemand die jou om een of andere reden niet ziet zitten nu echt dwingen je alsnog aan te nemen? Gaat dat echt een goede werksfeer opleveren? Natuurlijk niet. Die sfeer wordt dan alleen maar verziekt, net zoals Kuzu en zijn aanhang dit land steeds verder proberen te verzieken.
Nederland heeft geen zin in dit soort onzin: het gezicht dat mede-kamerlid Rosemarijn Vermeij tijdens de presentatie van dit krankzinnige idee trok, spreekt boekdelen.
[caption id="attachment_151919" align="aligncenter" width="700"]kuzu_2 Bron foto: Screenshot DENK / Facebook[/caption]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten