Thierry Baudet beweert over zijn partij FVD: “Peilingen zitten er totaal naast. In interne peiling nu al 6 zetels!”

Merkwaardig!

Thierry Baudets nieuwe partij Forum voor Democratie wil maar niet echt aanslaan in de peilingen. Bij Maurice de Hond, bij EenVandaag, bij Synovate en bij TNS NIPO heeft de voorman van het Oekraïne-referendum nog altijd een dikke 0 zetels te pakken.

Daar kan allemaal niets van waar zijn, als je het aan Thierry Baudet zelf vraagt. Volgens de opiniemaker zitten de peilingen er massaal naast en geven ‘interne peilingen’ hem al minstens zes zetels. Zo beweert de zelfbenoemde belangrijkste intellectueel van Nederland in ieder geval op Twitter:

Baudet onderbouwt zijn stelling onder meer met het gegeven dat zijn Facebook-pagina in de afgelopen week meer dan 1,1 miljoen mensen bereikte. Hoeveel dat gegeven zegt is niet geheel duidelijk, want het is mogelijk om bij het medium ruimte op mensen hun timeline in te kopen, waardoor met genoeg geld dat bedrag kan worden opgestuwd. Of Baudet dit ook heeft gedaan, is onbekend, maar valt zeker niet uit te sluiten.

Daarnaast geloof ik die peiling die FVD 6 zetels pas als ik ‘m met m’n eigen ogen gezien heeft. Is dat echt een zetelpeiling, of gaat dat over de maximale potentie van een partij? Anders heeft D66 ook 30 zetels en de VVD 50. Dat zijn geen reeële uitslagen van verkiezingen. Kortom, Thierry, wie stelt bewijst. Dus als jij stelt dat interne peilingen je een grotere reden geven om optimistisch te zijn over je beweging dan de ‘mainstream’ peilingen, dan zou ik zeggen: voor de dag ermee! Laat het maar zien. Zoniet, dan ga ik dat gegeven ook niet heel serieus nemen.

Overigens heb ik dat argument ‘de peilingen zitten ernaast, interne peilingen geven mij goed nieuws’ voor het laatst gehoord uit de mond van Marco Rubio, de Republikeinse presidentskandidaat uit de primaries van afgelopen voorjaar. Hij ging voor de overwinning in Florida, maar werd daar dik ingemaakt door Donald Trump. Of dat ook gaat gebeuren met Baudet en Wilders, gaan we zien in maart.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. nick

  Ik gun het Baudet als geen ander!
  Ik gun het Nederland ook! We missen politici van zijn kaliber en standpunten zeer! Alleen daarom al!

 2. Anna

  Hoop dat Baudet dan alle zetels van Groenl en D66 afneemt. Familie PVV is zeer standvastig.Heb nog wat overgemaakt naar stichting vrienden van de PVV want de verkiezingen komen er aan. Er moet een andere wind gaan waaien.

 3. MareJane

  Ben lid van FvD vanwege hun programma. Hoop dat ze veel zetels gaan halen. De opiniepeilers hier in Nederland zaten w.b. Trump ook er faliekant naast. En wat moesten de linkse programma’s zeuren omdat ze het niet hadden zien aankomen. Nee natuurlijk zagen ze dat niet aankomen, gevangen als ze zijn in hun linkse dogma’s. Ik voorstel een aardverschuiving mits de uitslagen niet gemanipuleerd worden. In corrupt Nederland is dit wel goed mogelijk vanwege de plucheplakkers en hun dienaren overal.

 4. Anna

  Wat heeft Rutte nou eigenlijk gedaan? Afbreken,afbreken en nog eens afbreken. Daar is hij heel goed in. Doet alsof het zo goed gaat intussen staan de salarissen al 15 op 0.

 5. ko vadis

  Gegund voor Thierry, en als je de nieuwe strategie, die de peilingmakers willen gaan volgen, geloofd, namelijk “het volgen van de onderbuikgevoelens” kunnen alle aanstaande peilingen wel eens een verrassende uitslag gaan vertonen!

 6. Peter Selie

  ‘Er is een veenbrand en die woedt van jewelste’

  Theo Hiddema, de meest uitgesproken advocaat van Nederland, over de Islam, politieke correctheid en hoe hij zich zorgen maakt over de toekomst: ‘in mijn strafrechtpraktijk merk ik dat het helemaal niet goed komt. Sterker nog, het wordt steeds erger​.’

  ‘Als je jezelf aanzet om een kritische beschouwing te wagen over de manier waarop het er over vijftig jaar aan toe is, en ik wist dat ik nog vijftig jaar te leven had, dan zou je bijna in opstand moeten komen, om te voorkomen dat – wat ik denk dat zich dan heeft voltrokken – te voorkomen.’

  Hoe ziet die veenbrand, zoals u het noemt, eruit?

  ‘Dat is de Islam en dat vind ik doodeng. Als overal waar de Islam opduikt en zich manifesteert, als dat een gemeenschap van mensen zou creëren waarin iedereen zich in zijn eigen setting, rustig, bedaard en intens genietend van het geloof dat hij beleeft, zich op zijn eigen leven zou kunnen richten zonder de directe omgeving ermee te affronteren, dán was er niks aan de hand geweest. Lees verder >>>> http://www.esquire.nl/mantertainment/longform/a4944/er-is-een-veenbrand-en-die-woedt-van-jewelste/

 7. Peter Selie

  Bloemlezing: PVV’ers motiveren hun stem

  AD verzocht mensen die van plan zijn op de PVV te stemmen hun motivatie te mailen. We ontvingen meer dan vijftig reacties, waarvan er hier zeventien te lezen zijn.

  BRIEF 1

  Hoi Wierd,

  Ik ben christen, actief als kerkmusicus, heb daarnaast gewoon een baan en ben freelance journalist. In het verleden heb ik SP gestemd, maar die partij is mij te ‘soft’ wat het islamstandpunt betreft. De sociale paragraaf (o.a. wat betreft de zorg) van SP en PVV komt voor een groot deel overeen. Beide partijen komen op voor de ‘gewone’ Nederlander. De SP staat ook niet te juichen bij het EU-lidmaatschap. Punten die voor mij belangrijk zijn.

  Mijn belangrijkste punten om op de PVV te stemmen zijn: uittreding van Nederland uit de EU, de gulden terug (die ons welvaart bracht, de euro bracht slechts armoede), grenzen dicht voor de asielzoekersstroom en de in Nederland aanwezige economische asielzoekers direct uitwijzen.
  De-islamisering van Nederland vind ik van wat minder belang. Iedereen mag van mij zijn geloof belijden, maar een moskee die aantoonbaar een broeinest is van Jihad, moet direct worden gesloten en gesloopt. Korte metten met extremisme. Lees verder >>> http://www.ad.nl/digitaal/bloemlezing-pvv-ers-motiveren-hun-stem~a1c7b37e/

 8. Gustaafff

  Blaaskaak Baudet weet het nu al beter dan peilingen van gerennomeerde peilingbureaus. Het is triest als zijn “forum” volgend jaar afgaat als een gieter. Maar al even triest als ‘ie een zetel behaalt.

  1. Peter Selie

   Hé Gustafff saccus giganticus je hebt zeker een vierkant bed gekocht om óók nachts lekker dwars te liggen, en óók door de socialistische ratten besnuffeld en goed bevonden, ga lekker op joop.nl klieren, misschien ben je daar ook weg gejorist om dat je het wiel opnieuw probeert uit te vinden, misselijk kwal.

   1. Gustaafff

    Peter Selie labelt me als socialist.

    Hoe komisch.

  2. Vabis

   Misschien kan je ook uitleggen waarom het triest is wanneer de partij van Baudet een zetel zou halen?

   1. Gustaafff

    @Vabis, het is triest, omdat mensen zich blijkbaar niet gehoord voelen door de huidige regering. Tegelijkertijd zorgt een eventuele zetel voor FvD voor verdere versplintering van het politieke landschap.

    Dat moeten we niet willen.

 9. Vabis

  Wat is dit nu voor een rare redenatie, zich niet gehoord voelen door de huidige regering is triest, deze regering die we nu hebben is na de tweede wereldoorlog en de watersnoodramp de grootste catastrofe die dit land is overkomen en de reden dat nieuwe politieke partijen uit de grond schieten als paddenstoelen!

  Ik stem niet op Baudet maar juich iedere stem toe die hij bij de heersende elite weg kan snoepen.

  En zou je misschien voor jezelf willen spreken met je ‘we’?

  1. Gustaafff

   @vabis,

   Ik – we – zien het wel in maart.

   1. Vabis

    Ik voorspel een politieke landverschuiving!

 10. Paul

  Deze partij (FvD) is een redelijk alternatief voor de PVV, voor mensen die afketsen op de ‘botheid’ van Wilders.
  Die anders waarschijnlijk niet zouden stemmen.
  Met soortgelijke standpunten, maar redelijker dus, …en beschaafder:
  https://forumvoordemocratie.nl/standpunten

  1. Vabis

   Met redelijkheid en beschaving krijg je een onredelijke en onbeschaafde ideologie in een religieus jasje niet bestreden!

 11. tq1991

  Goed voor Baudet,en daardoor minder PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.