Thierry Baudet zet zich voor gek. Eerst is Jacques Monasch welkom bij FvD, maar nu opeens niet. Want PvdA'er

Geen categorienov 30 2016, 11:04
Thierry Baudet lijkt niet te beseffen dat er daadwerkelijk mensen op Twitter zijn die zijn tweets lezen en onthouden wat hij zoal getwitterd heeft. Daarom zet hij zichzelf nogal eens op hilarische wijze voor gek. Zo ook nu.
Op 7 november was de Forum voor Democratie-kopman bijzonder te spreken over Jacques Monasch, de rebelse PvdA'er die zijn eigen partijtop de oorlog had verklaard. Ja, ja, liet Baudet weten, als Monasch het niet meer zag zitten bij de sociaaldemocratische multicultuurverheerlijkende wegkijkers was hij buitengewoon welkom bij Baudets clubje. Het liefst vandaag nog.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/795541937633759232
Je zou denken: duidelijker dan dit wordt het niet. Het Forum voor Democratie wil dus graag een old school sociaaldemocraat erbij hebben. Sterker nog, als Monasch liever bij de PvdA bleef kon hij óók op Baudets steun rekenen. Hij zou namelijk de enige PvdA'er zijn die het "partijkartel" zou willen doorbreken:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/795562659429150720
Gek genoeg is Baudets mening totaal veranderd nu Monasch zijn eigen (nieuwe) partij heeft opgericht:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/803724317276053504
Je zou erom lachen als het niet zo dieptriest was. Nou ja, dat is niet helemaal waar: je zou er sowieso flink om lachen. Dat heb ik tenminste wel gedaan.
Op zich is het wel vermakelijk dat zo'n man nu zijn eigen partij leidt. Ik heb sympathie voor de standpunten van het Forum voor Democratie, maar Thierry geeft er op zo'n manier leiding aan dat je er eigenlijk alleen maar om kunt gniffelen. Jezelf tegen spreken op Twitter, hard roepen dat je volgens interne peilingen op zes zetels staat terwijl de echte peilers aangeven dat je precies 0,0 zetels zult halen, en ga zo maar door. Het is simpelweg clownesque aan het worden.
Tip voor Baudet: zet die partij in de ijskast en ga op oude voet door met het Forum voor Democratie, onder meer door bestaande partijen te steunen die de denkbeelden van het Forum min of meer delen. Daarbij denk ik dan vooral aan VNL, maar ook aan de LP en de PVV. Laat die partijen zetelsw winnen terwijl jij je inzet om het intellectuele gedachtegoed van het Forum te verspreiden, zowel in als buiten de politiek.
Doet Baudet dat dan kan hij in ieder geval nog serieus worden genomen. Zoals hij zich nu gedraagt is dat in ieder geval niet zo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten