Thierry Baudet zet zich voor gek. Eerst is Jacques Monasch welkom bij FvD, maar nu opeens niet. Want PvdA’er

Thierry Baudet lijkt niet te beseffen dat er daadwerkelijk mensen op Twitter zijn die zijn tweets lezen en onthouden wat hij zoal getwitterd heeft. Daarom zet hij zichzelf nogal eens op hilarische wijze voor gek. Zo ook nu.

Op 7 november was de Forum voor Democratie-kopman bijzonder te spreken over Jacques Monasch, de rebelse PvdA’er die zijn eigen partijtop de oorlog had verklaard. Ja, ja, liet Baudet weten, als Monasch het niet meer zag zitten bij de sociaaldemocratische multicultuurverheerlijkende wegkijkers was hij buitengewoon welkom bij Baudets clubje. Het liefst vandaag nog.

Je zou denken: duidelijker dan dit wordt het niet. Het Forum voor Democratie wil dus graag een old school sociaaldemocraat erbij hebben. Sterker nog, als Monasch liever bij de PvdA bleef kon hij óók op Baudets steun rekenen. Hij zou namelijk de enige PvdA’er zijn die het “partijkartel” zou willen doorbreken:

Gek genoeg is Baudets mening totaal veranderd nu Monasch zijn eigen (nieuwe) partij heeft opgericht:

Je zou erom lachen als het niet zo dieptriest was. Nou ja, dat is niet helemaal waar: je zou er sowieso flink om lachen. Dat heb ik tenminste wel gedaan.

Op zich is het wel vermakelijk dat zo’n man nu zijn eigen partij leidt. Ik heb sympathie voor de standpunten van het Forum voor Democratie, maar Thierry geeft er op zo’n manier leiding aan dat je er eigenlijk alleen maar om kunt gniffelen. Jezelf tegen spreken op Twitter, hard roepen dat je volgens interne peilingen op zes zetels staat terwijl de echte peilers aangeven dat je precies 0,0 zetels zult halen, en ga zo maar door.  Het is simpelweg clownesque aan het worden.

Tip voor Baudet: zet die partij in de ijskast en ga op oude voet door met het Forum voor Democratie, onder meer door bestaande partijen te steunen die de denkbeelden van het Forum min of meer delen. Daarbij denk ik dan vooral aan VNL, maar ook aan de LP en de PVV. Laat die partijen zetelsw winnen terwijl jij je inzet om het intellectuele gedachtegoed van het Forum te verspreiden, zowel in als buiten de politiek.

Doet Baudet dat dan kan hij in ieder geval nog serieus worden genomen. Zoals hij zich nu gedraagt is dat in ieder geval niet zo.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  Doordat wij ineens een overschot aan rechtse partijen krijgen zullen deze nodig elkaar beconcurreren. Geen LPF toestanden a.u.b.!

 2. Gustaafff

  Lachen. Blaaskaak Baudet zet zichzelf gigantisch voor paal.

 3. Donald Troef

  Baudet bedreigt de revolutie die ook in Nederland moet plaatsvinden. Hij kan beter de krachten bundelen met Wilders en Roos.

 4. umhnz

  Populisten welke geconfronteerd worden met hun uitspraken.
  Thierry doet as het ware een Trumpje, moet kunnen

  1. Piet Hein

   Baudet verzwakt met zijn eigen partijtje de beweging van Geert Wilders. Dat is niet verstandig. Hij kan beter op de lijst van de PVV gaan staan en straks Minister voor Buitenlandse Zaken worden in het Kabinet Wilders.
   We staan op een historisch moment in de geschiedenis. Nu komt het er op aan dat patriotten de krachten bundelen om dit land terug te brengen naar zijn oorspronkelijke volkswaarden.

   1. Adriaan

    Piet Hein, je naam is klein, maar je visie is groot.

 5. toetssteen

  Zucht, en wat vergeet men nu? Of weet men wellicht niet? Nou dit:

  https://www.youtube.com/watch?v=m6BsyqeMxsI

  Ik begrijp dat Baudet daar huiverig voor is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.