Triester dan triest: voor- en tegenstanders Zwarte Piet gaan in gevecht in Nijmegen

De discussie tussen zelfverklaarde vrienden en vijanden van Zwarte Piet is allang niet meer zo beschaafd en beheerst. En dat leidt tot dit soort betreurenswaardige opstootjes.

Met al het gedoe rondom Zwarte Piet zou je haast vergeten dat het hier gaat om een goedlachs figuur in een kinderfeestje. Die werkelijkheid hebben twee groepen actievoerders in Nijmegen eerder dit weekend zéker uit het oog verloren terwijl ze elkaar te lijf gingen.

De schermutseling begon nadat de Pietenhaters een emmer water over een Pietenliefhebber gooiden:

“Actievoerders die vrijdagavond in Nijmegen bijeen zijn om de demonstratie tegen Zwarte Piet tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas op 12 november in Maassluis te bespreken, zijn in de clinch gekomen met voorstanders van Zwarte Piet.

Een klein groepje voorstanders van Zwarte Piet verzamelde zich voor cultuurhuis De Klinker waar de actievoerders van Nijmegen Gastvrij en Solidariteitscafé Mulawan praatten over de plannen die zij hebben voor de intocht. Daarop kwamen de actievoerders naar buiten. Een van hen nam een emmer water mee naar buiten.”

Uiteindelijk was het de politie die de strijdende partijen uit elkaars haren moest halen. Het liep met een sisser af: geen gewonden, geen blijvende schade.

Toch is dit incident tekenend voor de totaal verziekte discussie rondom Zwarte Piet, waarin steeds vaker met geweld wordt ingedreigd of daadwerkelijk ingezet. We herinneren ons allemaal agentenmepper Jerry Afriyie nog wel, en dit jaar wel de actiegroep Knock Out Zwarte Piet bij de landelijke intocht in Maassluis ook een lekker potje komen Pietenrammen.

Het is echt heel erg triest dat een kinderfeest nu een aanleiding is voor volwassen mensen om elkaar een pak rammel te geven. Een blauw oog door Zwarte Piet? Het lijkt de trieste nieuwe waarheid te zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Wim

  Clinton unter Druck wegen dubioser Millionen-Spende von Katar
  Veröffentlicht: 06.11.16 03:40 Uhr

  Hillary Clinton gerät wegen einer Millionen-Spende von Katar unter Druck. Eine neue Email verstärkt den Verdacht der Korruption.

 2. van Urk

  Het komt allemaal door die zeurpredikanten van de PvdA en Denk dat wij nu roetvechtpieten gaan krijgen. De zwarte piet discussie is een volksaangelegenheid en geen politieke zoals Rutte dat eerder had verwijst en de meerderheid wil de Piet gewoon zwart laten. Maar figuren als Asscher gooien gewoon extra kolen op het vuur dat wij rekening moeten gaan houden met de minderheid en dat hij zwarte piet zou betreuren in het Sinterklaasjournaal en zo.. Waar bemoeit hij als politici toch mee als het geen politieke aangelegenheid is? Als het wel zo is laat de regering dan meteen zijn salomonsoordeel uit gaan spreken en kijken of iedereen(vooral voor de kinderen) dan nu nog blij is.

  1. zomaar

   en zo is het , de politiek (vertegenwoordigers) moeten zich niet gaan moeien met een traditie , die in ONZE cultuur verweven zit .

   anders krijg je deze taferelen!!, de sociaal democraten voelen zich in het nauw gedreven , en willen hun gelijk halen met geweld !.

   hier ook zo een voorbeeld http://www.telegraaf.nl/buitenland/26964849/__Trump_halsoverkop_van_podium_gehaald__.html

   als je als sociaal democraat maar lang door ettert !!, dan komt een van je volgelingen of meer , hun sociaal democratisch recht halen met geweld !.

   wij kennen dit al bij Pim. Fortyuin , die na lang dimensioneren en etteren van de sociaal democraten , afgeschoten is geworden.

   bij Hans. Janmaat wier vriendin invalide gemaakt is !.

   afin de sociaal democraat staat niet ver van de islam , met geweld gebruiken om zijn gelijk te krijgen .

   al hoop ik dat het recht zegeviert !, en Wilders vrijgesproken zal worden , ben ik bang dat Wilders daarna , een sociaal democratisch doelwit wordt en hij ook afgeschoten zal gaan worden .

  2. RobertMarsman

   Sinterklaas feest is allang verpest door dat anti pieten clubje en de meeloop politici. Over een paar jaar viert niemand geen Sinterklaas meer en gaan ze kerst criminaliseren.

   1. toetssteen

    @Marsman
    Na Sinterklaas volgt kerst, want dat is zo beledigend voor moslims! Pasen, de vlag (te nationalistisch). Samenvattend: wij moeten weg. Zo en dan krijgen we een helle van een islamodictatuur waar iedereen eelt op zijn voorhoofd heeft. (en op zijn ziel)

    1. RobertMarsman

     Dat is allang zo. Op sommige scholen maken ze zich al druk om een kerstboom. Straks is de paashaas natuurlijk ook een crimineel. Kerstbomen beledigend, Zwarte piet racisten en de paashaas een crimineel.

     Sinterklaas is geen moer meer aan. een aantal jaar geleden was het leuk dat het Sinterklaas feest begon, tegenwoordig ben je blij dat het afgelopen is. En dat allemaal door een stelletje relnegers die hun zinnetje door moeten drijven met Asscher voorop. Domme kerel dat die is. Ze maken Nederland steeds meer onleefbaar.

     1. Anna

      Asscher die van mening is dat we voor de “minderheid” moeten opkomen. Een minderheid die onze cultuur vernietigt, een minderheid die onze vrijheid vernietigt, een minderheid die onze vrijheid van meningsuiting vernietigt, een minderheid die ons land islamiseert, een minderheid die Joden verjaagt, een minderheid die zeer ontevreden is over het geen excuus voor slavernij, een minderheid die vechten tegen elkaar,een minderheid die anderen met de dood bedreigt, een minderheid die onze oudjes beroofd en in elkaar slaat, een minderheid die flink crimineel is enz. Een minderheid die het voor het zeggen heeft in een land. Asscher is een linkse laffe man. Meerderheid moet oppassen voor de minderheid.

 3. toetssteen

  Ach ja, herrieschopper Jerry, een afstammeling van de Ashanti, de grootste slavenhalers van Afrika, gaat weer op het orgel.
  Het is antifatuig. Joop opzoeken en u weet wat ik bedoel.

 4. ikweetwatikwil

  Wat hadden de anti’s dan verwacht. Dat pro Zwarte piet zich er klakkeloos bij neer zouden leggen? Dit is maar een klein voorbeeld. Het gaat erger worden. Er zijn nog altijd Nederlanders , die voor Nederland opkomen. De politiek is schuld. De raddraaiers harder aanpakken. Ze mogen hier zijn, maar aanpassen.
  Anders krijg je de kous op je kop. Nederlanders Blank of gekleurd pikken het niet langer.

 5. Wim

  De linkse Euthanasie van de Nederlandse cultuur en kinderfeesten is volop aan de gang.

 6. Norman Corinth

  Jerry Afriyie bleek geen agentenmepper te zijn en werd volledig vrijgesproken van de aanklachten op dit punt.
  Is dit niet bekend?

  1. toetssteen

   Nee! Hij is alleen vrijgesproken van mishandeling, maar krijgt geen smartengeld.
   https://www.rtlnieuws.nl/nederland/vrijspraak-voor-anti-zwarte-piet-activist-jerry-afriyie

   Ach de agent zal wel gestruikeld zijn over een pepernoot.

  2. Ali Yas

   Ceteris verdraait de zaak weer eens. Jerry heeft wel degelijk een agent mishandeld, maar dat wordt hem niet als zodanig aangerekend omdat de agenten die hem aanpakten volgens het oordeel van de rechter “niet werkzaam [waren] in de rechtmatige uitoefening van hun bediening”.

   1. Norman Corinth

    @ Ali Yas,

    Hij verzette zich dus rechtmatig tegen onrechtmatig geweld.

    1. Wachteres

     Dit is een logische politiek-correcte redenering, @Ali Yas.

     Niemand die er verder iets mee kan, maar dat geeft niet.

    2. Ali Yas

     De subtiliteiten van de rechterlijke uitspraak zijn Ceteris kennelijk ontgaan, maar dat zullen we hem maar vergeven. Ten opzichte van zijn hardere leugens valt deze nog wel mee.

     1. Norman Corinth

      @Ali Yas,

      Nu u aangeeft geïnteresseerd te zijn in de juridische subtiliteiten van deze zaak adviseer ik u bijgaand artikel te lezen. Subtiel als u bent acht ik u in staat ook het racistische luchtje dat aan deze zaak zit te ruiken.

      https://www.nrc.nl/nieuws/2016/09/22/kleeft-er-luchtje-aan-aanhouding-4411871-a1522805

 7. Ni28

  Actiegroepen tegen zwarte Piet en mensen zoals mevrouw Simons en haar sympathisanten zijn onrust aan het ontketenen die tot raciale conflicten kunnen leiden. Autochtone burgers die hun cultuur aan het verdedigen zijn worden nu openlijk aangevallen. De daders die zogenaamd tegen slavernij vechten maken zich schuldig aan oproer tegen de openbare orde. Die moeten gestraft worden want dit is geen vrijheid van meningsuiting meer maar oorlogvoering. Mogelijk lezen mensen later in de geschiedenisboeken over de Zwarte Piet oorlogen in Nederland. Er zullen groepen elkaar treffen die normale burger niet wenst maar het is de logische volgende stap. Onze beleidmakers onderschatten dit enorm en willen een eenzijdige dialoog voeren. Zij zijn net zo schuldig als de oproerkraaiers.

  1. Ali Yas

   Er waren ooit wel Nederlanders betrokken bij slavenhandel en -tewerkstelling en dat is erg genoeg, maar die slaven werkten niet hier. De zwarten die hier in de loop van de 20e eeuw kwamen waren geen slaven en werden ook niet zo behandeld.

   De zwarten die zich nu alsnog associëren met slavernij zijn niet goed wijs. Denken ze soms groepsgewijs compensatie te kunnen krijgen voor het onrecht dat hun bet-bet-bet-bet-bet-bet-overgrootouders is aangedaan? Wat ze wel kunnen krijgen is een (extra) stigma als gasten die willen profiteren van arbeid die ze zelf niet hebben verricht. Als ik zelf een neger was zou ik die zeurpieten publiekelijk de mantel uitvegen.

 8. Ni28

  De beste wapen is het negeren van instanties die de veranderingen op zo brute wijze aan het doorvoeren zijn. Het ligt echt aan de ouders om dit te voorkomen door hun medewerking te weigeren. En helaas weer zullen het enkele ouders verzieken voor de meerderheid dat kunt je verwachten. De massa als eenheid is namelijk een droom.

 9. ikweetwatikwil

  Je kunt ze niet negeren. Doe je dat, gaat de groep anti Nederland groter worden met medewerking van mensen die zich stilhouden en niet te vergeten de partijen die voor één Europa zijn. Dat zie je aan Asscher. Toegeven dan krijgt de PvdA de brood nodige stemmen.

 10. pejoar

  Nijmegen had besloten zwarte piet zwart te houden.
  Dat was dus niet correct volgens de linkse leugenaars.
  Haal de feiten er eens bij.
  Slavernij?
  Zwarte,bruine en witte mensen hebben zich daar mee bezig gehouden.
  Er zijn momenteel nog steeds slaven in Azië en Afrika.
  Maar met name links denkt dat ze iets goeds doen door aandacht te geven aan de “anti discriminatie” beweging.
  Black lives matter,een gefrustreerde groep wegkijkers en het “zielige” van de grote groepen gelukszoekers die massaal hier naar toe komen om geld te krijgen,zorgt er voor dat linkse gutmenschen totaal verward raken.
  Waarom komen gekleurde mensen hier naar toe?
  Juist,vanwege geld en regels.
  Ze mogen ook in hun eigen land blijven maar dat willen ze niet vanwege het ontbreken van geld en regels.Willen ze dan helpen om dat in hun land eens goed te regelen?
  Nee,want dat is lastig en hier naar toe komen is makkelijk.

 11. Anna

  Zwarte Piet zou geen enkel probleem zijn geweest als regeringen met een flink bedrag “excuses” over de brug waren gekomen. Het is puur wraak en jaloezie. Het Nederlandse kinderfeest moet kapot.

 12. Wachteres

  Onderstaande lijkt me heel wat belangrijker:

  D.C. Attorney Joe DiGenova: Don’t Expect Any Indictments From Clinton Investigations

  Former U.S. Attorney Joe DiGenova does not believe any indictments will come out of the investigations of the Clinton Foundation and the private email server of Hillary Clinton.

  “There isn’t going to be an indictment because Loretta Lynch, [Sally] Yates and Leslie Caldwell will not permit it. That’s why we are going to have the greatest political crisis in history after this election no matter who wins. It will be worse if she wins, but these people at the Justice Department have been politically corrupt in the department,” DiGenova told The Daily Caller late last week.

  DiGenova explained, “There isn’t going to be an indictment no matter what Comey says and no matter what the FBI agents say. [The Justice Department] will not permit it. We now have the most politically corrupt Justice Department in the last 100 years.”

  Read more: http://dailycaller.com/2016/11/05/d-c-attorney-joe-digenova-dont-expect-any-indictments-from-clinton-investigations/#ixzz4PEJFON1A

  1. Wachteres

   Sorry, er is blijkbaar een ander arikel voor het artikel van MvdG over Amerika geschoten

   Dit hoort hier niet en ik had het ook niet voor me.

 13. Sniper666

  Ach ACTIE = REACTIE. Zal me niets verbazen als er straks in Maassluis wat potige Rotterdammers klaar staan om de anti-Zwarte-Pieten-mafia kennis te laten maken met een gratis zwemlesje in de Maas.

 14. DennisEijs

  Nee, daar gaat het eigenlijk niet om. Het gaat om iets meer fundamentelers waar dit dus, door beide partijen, ge/misbruik van wordt gemaakt. De allochtone groep wil meer macht verwerven en de autochtone groep wil deze niet meer afstaan, ze vinden dat ze ver genoeg zijn gegaan. (Die mening deel ik trouwens van harte.) En als we niet de weg van de ‘indianen'(Native Americans) op willen gaan, moeten we tegengas gaan geven en niet als weekdieren blijven reageren. Daar gaat het dus om, zwarte Piet is slechts de asnleiding, de druppel die de emmer doet overlopen.

 15. nienke

  Anna.

  Ben het helemaal met je eens, een minderheid die zover gaat dat straks alles met geweld opgelost moet worden omdat zij hun zin niet krijgen.
  Zij hebben dit overal in de wereld al bewezen door massaal bij een te komen en in staat zijn hele groepen uit te moorden.
  Wie niet luisteren wil moet voelen, motto van de islam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.