Verrassing: nepdreiger Rotterdam Airport blijkt 'ongewenste vreemdeling met strafblad'

Geen categorienov 18 2016, 19:00
De man die het vliegveld van Rotterdam gisteren op stelten zette blijkt, verrassend genoeg, al wat meer op zijn kerfstok te hebben staan.
Normaal gesproken is Rotterdam The Hague Airport een baken van rust vergeleken met het altijd drukke Schiphol. Die rust werd donderdag echter wreed verstoord toen alle toegangswegen plotseling afgezet werden met voertuigen van de marechaussee, die elk passerend voertuig controleerde.
Jawel, iemand vond het weer eens nodig om voor de grap een terreurdreigement te uiten richting het vliegveld. En dat zit je al als ordehandhaving natuurlijk in een lastige situatie: er zijn genoeg vermoedens dat er eigenlijk niets aan de hand, maar ja.. als je het negeert en er gebeurt toch iets, dan heb je heel wat uit te leggen. En daarom worden dit soort meldingen - gelukkig - altijd uiterst serieus genomen: voor grappen is geen ruimte.
Helaas betekent dat wel dat daarmee vele reizigers de stuipen op het lijf gejaagd wordt, want ja: als er mannen met mitrailleurs bij de ingang van het vliegveld staan zal er wel iets aan de hand zijn, toch?
Gelukkig bleek er niets aan de hand te zijn, en hebben die reizigers verder relatief weinig hoeven meekrijgen van de hele dreiging: vluchten gingen gewoon door en niemand is voor zover bekend te laat gekomen door de controles. Dan rest nog de vraag: wie was er verantwoordelijk voor deze uiterst onverantwoorde daad? Het antwoord? "Een ongewenste vreemdeling met een openstaande straf", aldus de marechaussee.
De man zou hier illegaal zijn en dus überhaupt niets te zoeken hebben in Nederland, maar toch vond hij het nodig om even doodsangsten op te wekken bij mensen hier die op de bewuste dag moesten vliegen. Je vraagt je af wat zij misdaan hebben om dat te verdienen, maar het is twijfelachtig of de 45-jarige man daar ooit over nagedacht heeft. Hij heeft al meerdere keren dit soort meldingen gedaan, en is dus meer dan een bekende van de politie. Waarom dit figuur dan nog in ons land is, is echter een raadsel: dit zijn toch de mensen die je als eerste de deur wijst, zou je denken?
Helaas blijkt het tegenovergestelde het geval. Bij zijn aanhouding bleek dat hij nog dertien dagen tegoed had in hotel "het Nederlandse gevangeniswezen", waar hij in alle luxe zal kunnen nadenken over zijn volgende misstap. En die zal hij ongetwijfeld zetten, want met zo'n slappe aanpak richting dit soort types vraag je daar als samenleving natuurlijk wel een beetje om.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten