Video! Wilders’ slotwoord in Marokkanen-proces: “OM wil mij en miljoenen kiezers monddood maken!”

Vandaag was de laatste dag van het beruchte strafproces tegen Geert Wilders vanwege diens uitspraak “Minder, minder, minder Marokkanen.” De PVV-leider voerde zelf het hoogste woord.

Vrijwel geheel het proces was Geert Wilders afwezig: hij had niet de indruk dat zijn aanwezigheid iets zou kunnen toevoegen aan de strafzaak die het OM in 2014 tegen hem begon. Toch kwam hij vandaag opdagen, om zijn zegje te doen. Maar liefst 26 minuten lang sprak de PVV-politicus de rechters, maar ook het land toe. Het werd een enigszins emotioneel betoog, over de vrijheid van meningsuiting, en over de waarde van heldere taal spreken. Zorg dat mensen het vertrouwen in de rechtsstaat niet verliezen, aldus Wilders.

Kijk het zelf maar:

Wilders spaarde helemaal niemand. Hij pakte het kabinet aan, maar ook de rechters die voor hem zaten:

“Hard haalde de PVV-leider uit naar het kabinet. Hij noemde het optreden van premier Rutte na de minder-minder-uitspraken op een verkiezingsavond in Den Haag in 2014 „kwaardaardig en vals.” „Het kabinet heeft een hetze tegen mij gecreëerd. Rutte zei in het Jeugdjournaal dat Marokkaanse kinderen het land niet zouden worden uitgezet. Alsof ik dat zou hebben gezegd. Laaghartiger en valser kan de premier haast niet zijn.”

Wilders noemde leden van het openbaar ministerie (OM) „marionetten” van het kabinet. „Dit absurde proces tegen mij stinkt aan alle kanten. In Turkije of Iran zou een dergelijke proces tegen een oppositieleider niet misstaan. Hier is sprake van een aanfluiting voor de rechtsstaat, een blamage voor Nederland. Als u als rechter een oppositieleider die premier dreigt te worden gaat veroordelen, gaat dit mooie land naar de knoppen.””

Maar veroordeling of niet, Geert Wilders ziet de toekomst zonnig tegemoet. Want politieke ontwikkelingen in het buitenland geven ook aan dat in Nederland de tijd voor de PVV is aangebroken, zo betoogde de blonde Limburger:

“„Zie het aan de brexit, aan de Amerikaanse verkiezingen. De wal is bezig het schip te keren. Burgers pikken het niet meer. Ik zeg u: De bevolking zal de strijd tegen de elite winnen. Hij vrije woord laat zich niet opsluiten. Het vrije woord schreeuwt het uit.””

Ik ben heel benieuwd. Zoals bekend: het Openbaar Ministerie vindt dat Wilders €5000 moet betalen vanwege het scanderen van “Minder, minder, minder Marokkanen!” Binnenkort zullen we horen of hij die boete ook daadwerkelijk krijgt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. poldi

  Het was een sterk verhaal met erg veel voorspellende waarde.
  Hij wees terecht op het feit dat hij de woordvoerder voor miljoenen mensen was die indirect en symbolisch samen met hem in de beklaagdenbank zaten.
  Het is inderdaad de strijd tussen de elite en de massa waarbij de scheiding der machten nu al geweld is aangedaan en de democratie een deuk heeft opgelopen, los van de uitspraak.

 2. Sniper666

  Goede speech wel. Benieuwd hoe het afloopt.

 3. Sandra

  Hij suggereert dat de uitspraak al geschreven is. Een politicus die twijfelt aan de rechtsstaat is onzettend treurig. Met deze polticus is Nederland inderdaad diep gezonken.

  1. denktenk

   @Sandra
   Gewoon nog maar een keer kijken en dan wel goed opletten.
   Dat suggereert hij dus precies niet.
   We mogen heel erg blij zijn, dat er iemand op komt voor onze normen en waarden.
   Ga jij maar lekker op de schoot van de Imam uithuilen.

   1. Robert Leiden

    Welke normen en waarden?
    Die van Wilders?
    Die man die artikel 1 van de grondwet wil aanpassen om maar te kunnen beledigen?
    Die man die ongewenste mensen in België wil dumpen?
    Die man die vrijheid wil beknotten?
    Die man die in de 2e kamer voor bezuinigen op de zorg en voor bezuinigingen op politie stemde?
    Die man die de AOW als “breekpunt” dumpte toen de stemmen nog geteld moesten worden?
    Die man die de Fitna film uitbracht waarvan later aangetoond werd dat alles aan elkaar gelogen was?
    De normen en waarden van die vent zijn geen waarden en normen.

    1. toetssteen

     @R.Leiden
     Voor de weet ik hoeveelste maal: de sociale partners hadden op de avond van de verkiezingen een overeenkomst bereikt. De Kamer neemt dat altijd over, dat is wetmatig.
     En 67 was het. Niks Wilders en meer van dat gebazel, het waren de werkgevers/werknemers.

  2. cmsuijkerbuijk

   @Sandra
   Dat suggereerde hij helemaal niet. Hij haalt anderen aan en zegt zelf: “Het zou kunnen, maar ik weet dat niet”. Daarmee heeft hij helemaal niets miszegd!

   1. Sandra

    Nee, beste mensen, hij beweert dat anderen dat hebben gezegd, en daardoor blijft hijzelf buiten schot, maar heeft hij het toch genoemd.

  3. nick

   @Sandra, Nederland en zijn rechtstaat zijn diep gezonken met het aangaan van deze rechtszaak! Het is een groot schandaal! Draai aub de zaak niet om, daarmee maakt u zichzelf belachelijk!

   Het totale pleidooi van Mr. Knoops is zeer boeiend en volkomen terecht en waar. Ook de speech van Wilders is terecht en waar. Benieuwd hoe ze hier mee omgaan en welke draai ze er aan willen geven bij veroordeling. Zeer te hopen dat de rechtelijke macht nog enig gezond verstand heeft. Al is de twijfel daarover er reeds al lang ingeslopen.

 4. van Urk

  Dat hele proces is een aanfluiting. Hoeveel heeft dat hele gedoe eigenlijk totaal bij elkaar gekost ten opzichte van de eis? En dat voor een zinnetje! Dat had best zoals bij gewone verdachten uit de burgermaatschappij wat sneller en “minder” gekund.

 5. Harrie T.

  Nee hoor, trieste demagoog. Niemand wil je monddood maken. Je mag je vieze racistische praatjes gewoon blijven verkopen.
  Je mag echter geen 100 km in de bebouwde kom en rijden en rare dingen roepen die al 100 jaar in de wet zijn verboden.
  Snappie?

  1. Wim

   Kan jij mij vertellen wanneer Wilders iets racistisch heeft gezegd.
   Ik vond jammer dat hij die linkse gekkie een Mark in Gelderland niet meenam die het veel rondzwemmende gedachtegoed van links naar voren bracht om PVV aanhangers uit te roeien.

  2. van Urk

   Jammer genoeg zitten we nu met twee demagogen in onze maag. Maar voor beiden is het zo: Wie in een glazen huis woont, moet geen stenen gooien op zijn buurmans dak.

  3. Sniper666

   @ HarrieT

   De kern is VVMU. Snappie?

  4. zomaar

   @Harriet wil jij ,mij zeggen dat al 100 jaar in de wet staat dat Marokkaan een ras is , en je iets zegt over de Marokkanen dit dan racisme is .

   laat je nakijken meid .

 6. Beukman

  Wat is Geert toch een liegbeest. Zijn partij had een paar jaar terug de kans om een initiatief wetsvoorstel ter verruiming van de vrijheid van meningsuiting erdoor te krijgen. In dit voorstel zouden exact de wetsartikelen worden geschrapt op basis waarvan het OM nu Wilders’ veroordeling vraagt. De PVV (bij monde van Bosma) besloot deze mogelijkheid echter te laten liggen.

  Een paar jaar later regisseerde hij het minder, minder-voorval tot in detail. Doelbewust werd besloten om niet gebruik te maken van de formulering “meer of minder criminele Marokkanen”, maar in te dikken tot “meer of minder Marokkanen”. Dit vanwege het beoogde doel: het genereren van maximale media-aandacht.

  Ook PVV-aanhangers moeten in staat zijn om 1 bij 1 op te tellen. Degenen die dit nu ook echt gaan doen, zullen ontdekken dat ze wederom door Geert in het pak zijn genaaid.

  1. poldi

   Beukmannetje, het maakt niet meer uit wat de uitspraak zal zijn, Wilders heeft sowieso gewonnen.

   1. Beukman

    Dat klopt, @Poldi. Wilders stuurde dan ook doelbewust aan op een proces, misschien wel vanaf het moment dat hij besloot om de mogelijkheid tot verruiming van de vrijheid van meningsuiting niet te benutten.
    Jammer dat er linkse sukkels bestaan die erin zijn getrapt.

    1. Sniper666

     @ Beukie

     Heel realistisch gezien van je Beukie. En daarom had het OM hier nooit aan moeten beginnen.

     1. Beukman

      @Sniperd
      Als het OM niet ontvankelijk had verklaard, had het de schijn op zich geladen partijdig te zijn. Toetsen aan de wet is altijd de veilige weg. Ik denk dat het OM weinig anders kon.

      En dit omdat de PVV er in 2012 vanaf zag om een aantal beperkende artikelen te schrappen waardoor grenzen van de vrijheid van meningsuiting verruimd waren.

      Als PVV-stemmer had ik me gigantisch genaaid gevoeld.

   2. Harrie T.

    Ja, handige campagnestunt als je geen fatsoen hebt.

    1. Sniper666

     @ HarrieT

     Ga eens bij uzelf te rade.

     1. Wim

      Dit was in Nederland de toespraak van de eeuw. Briljant.

  2. Vabis

   Doe niet zo arrogant joh lul de landverrader, dat maken wij zelf wel uit wie door wie in het pak is genaaid….

  3. toetssteen

   De elite…., mja, dat kende het communisme ook.
   De oorspronkelijke wetswijziging ingediend door de PVV hield in schrappen in art.137c en níet het verruimen zoals sommigen meenden! Dat verruimen zou namelijk betekenen dat reli uitspraken boven de wet zouden komen te staan.
   Mja en dát wilde de PVV eruit hebben.

 7. CheikhRedo

  Goh, ik denk dat poldi, denktank en sniper666
  Gewoon mensen met een diepe haat en ongelukkig zijn in het leven. Sorry hoor jongens maar ik volg jullie al een paar maanden en ik vind jullie manier van communiceren naar haat rieken. He jongens! DENK gaat zeker 3 of 4 zetels halen. Dit is het begin want na janmaat, bolkestein, fortuyn en wilders wordt het tijd voor kuzu. Hahahahaha en de buitenlanders gaan er gewoon op stemmen. En terecht stelletje idioten. En over Khadija Arib moet ik even het volgende kwijt: deze vrouw, had tijdens de algemene beschouwingen, de dag na prinsjes dag het woord toch aan wilders gegeven nadat iedere partij voor een pauze was om te gaan dineren. Dit zou betekenen dat de NPO overgaat op de avond programmering en dat de spreektijd van wilders verder te volgen was op politiek 24. Maar toch gaf ze hier geen gehoor aan en gaf ookwilders de kans zijn zegie te doen.

  1. van Urk

   “Want na Janmaat, bolkestein, fortuyn en wilders wordt het tijd voor kuzu ” Fijn om te weten dat u de heer Kuzu in hetzelfde rijtje zet van de vier andere grootste politieke mafketels van ons land.

  2. Sniper666

   @ SjeikRodeo

   Dank u voor uw geweldige analyse. Maar kijk nou zelf eens naar wat een onzin DENKfout verzint. Het lijkt schurkije wel.. Opdat wij niet vergeten! Weet u wat dat betekent?

   >> Invoering Racismeregister
   (R-register)
   Volgens DENK mogen discriminatoire uitingen nooit zonder gevolgen zijn,
   vooral niet bij de overheid. DENK is daarom:
   • Vóór het invoeren van een R-register voor aantoonbaar discriminerende
   uitingen, zodat werken bij de overheid voor mensen die discrimineren in
   vergrote mate onmogelijk wordt, want de overheid geeft wat DENK betreft
   het goede voorbeeld

   Volgens DENK is de neiging tot discriminatie bij sommige mensen af te leren
   na een veroordeling. DENK is daarom:
   • Vóór het opleggen van een EMD na veroordelingen voor discriminatie,
   zodat racisten hun leven kunnen beteren

   Invoering
   contacttaakstraf
   Onbekend maakt onbemind, luidt een bekend gezegde. Een gebrek aan begrip
   en bekendheid met een ander maakt dat vijandig gedrag en discriminerende
   bejegening eerder plaatsvindt. DENK is daarom:
   • Vóór een contacttaakstraf, waarbij mensen die discrimineren verplicht
   in contact moeten treden met de groep mensen die zij hebben
   gediscrimineerd

   Als dat geen muilkorven van VVMU is weet ik het niet meer en als zodanig in strijd met de grondwet.

   1. Beukman

    @Sniperd
    DENK komt met net zulke onrealistische ideetjes als de PVV. Kuzu is de grootste copy-kater die er in het Binnenhof rondloopt. Op de deur van de fractiekamer van DENK hangt notabene een citaat van Geurt.

    DENK en de PVV moeten vooral worden gezien als protestpartijen. Daar bestaat een aparte doelgroep voor.

    1. Sniper666

     @ Beukie

     Daar zit wat in ja. Van mij mag je het allemaal wel neerpennen hoor. Beter in het openbaar dan in het duister. Weten we tenminste met wie of wat we te maken hebben. Maar hetgeen DENKfout neerpent heeft weinig realiteitszin. Kijk maar…:

     Volgens DENK zijn we ons in Nederland onvoldoende bewust van ons
     onmenselijke slavernijverleden. DENK is daarom:
     • Vóór het stimuleren van een ‘kleurrijk’ een eerlijker perspectief in de
     geschiedschrijving, door het opzetten van een faculteit voor Afro-Caribische
     en Indische geschiedschrijving
     • Vóór het afschaffen van de racistische elementen in de karikatuur van
     ‘Zwarte’ Piet
     • Vóór formele excuses voor ons slavernijverleden en onderdrukking gepaard
     met massamoorden tijdens onze koloniale bezetting van Indonesië en de
     politionele acties
     • Vóór herstelbetalingen in de vorm van het door onze regering onderhouden
     van slavernij-erfgoed
     • Vóór het dekoloniseren van onze straatnamen, bruggen, tunnels en musea,
     door kolonisatoren niet meer te vereren
     Schurkenverering…
     De Coentunnel is vernoemd naar de wrede kolonisator Jan Pieterszoon Coen

    2. Anna

     Beukman. Sluit u zich nou maar aan bij de linkse en islamitische “doelgroepen” die onze vrijheid van meningsuiting zullen helpen ondermijnen. Als u dochters hebt zullen ze u later zeer dankbaar zijn voor hoofddoek,burqa en niqab. Bedankt pa geweldig dat je het zo voor ons opnam. Toch? Egypte en vele andere islamitische landen waren doek en zwart vrij totdat de islam het voor het zeggen kreeg.

 8. Wachteres

  De beste toespraak die ik ooit van Geert Wilders heb gehoord! BRILJANT!

  Waarom ik op hem stem? Omdat ik het hier voor DUIZEND procent mee eens ben.

  j’Accuse’ van Émile Zola is weer actueel.

  Bedankt Geert, dat je je vrijheid voor ons over hebt. Ik ben bang dat ik al lang gezegd zou hebben: “Jullie bekijken het maar met elkaar”.

  Het volk gaat het winnen tegen de ‘elite’. Vast en zeker!

  De elite, die het vrije westen willens en wetens wil vernietigen.

  1. Beukman

   Het volk heeft te vreten dankzij de elite, leeft in vrede, heeft gezondheidszorg, en wordt beschermd tegen wetteloosheid.
   Zonder elite had “het volk” elkaar uitgemoord.

   1. Sniper666

    @ Beukie

    Wie of wat is de “elite” volgens u?

    1. Beukman

     @Sniperd
     Daarover verschillen de meningen. Wikipedia meldt dit:

     “Elite (Frans: élite uit Latijn eligere = uitkiezen) is een kleine groep in een maatschappij, met buitengewone kwalificaties of privileges, waardoor zij op een bepaald vlak de hoogste positie inneemt. Zo kan er sprake zijn van onder meer politieke, militaire, economische en culturele elites.

     Volledig egalitaire samenlevingen komen niet voor, doordat er altijd wel sprake is van enige sociale ongelijkheid. Deze kan gebaseerd zijn op zaken als aanzien, macht, geboorte, bezit, verkiezing, kennis en ervaring. In het geval dat geboorte een rol speelt, kan een bovenklasse ontstaan.

     Doordat elites zich aan de bovenkant van de maatschappij bevinden, kunnen deze selectiecriteria zich onttrekken aan controle vanuit de rest van de maatschappij. Dit geldt vooral voor totalitaire systemen, maar ook in een bureaucratie, expertocratie of meritocratie kunnen de criteria onduidelijk zijn.”

     Eens?

     1. Sniper666

      @ Beukie

      Ja hoor, ziet er goed uit als definitie. WIE zijn het dan in onze samenleving?

     2. Beukman

      Niemand die het weet, @Sniperd. “De elite” is een sociale constructie. De term wordt door elitepikkies als Geert graag gebruikt als de immorele tegenhanger van die andere sociale constructie: “het volk”.

     3. Sniper666

      @ Beukie

      Zou het dan toch die minder dan 1% zijn die onze politici en CEO’s (trekpoppen) aansturen en zelf buiten zicht en schot blijven?

     4. Beukman

      @Sniperd
      Ik doe niet aan complotdenken.
      Wat politici betreft: de beste stuurlui staan aan wal. Óf ze zitten in de oppositie.

   2. Anna

    Beukman. Het was/is de elite die het volk heeft uitgemoord. Ze lieten/laten hun “minderen” het uitvoeren.

    1. Beukman

     @Anna
     De elite is helemaal niet uitgemoord.
     En wat oorlogen betreft: de bloeddorst van “het volk” is legendarisch.

     1. Anna

      Beukman. Goed lezen is ook een kunst.

 9. CheikhRedo

  “Homo’s zijn minder dan varkens!” Ik geloof dat er een imam het land werd uitgezet. Weten jullie dat nog?

  1. Sniper666

   @ SjeikRodeo

   ElMoumni?

 10. Anna

  Geert Wilders bedankt dat u ook voor mij hebt gesproken. Er zijn en komen miljoenen moslims richting Europa voor vrijheid, vrijheid van meningsuiting en democratie maar eenmaal hier proberen velen de oorspronkelijke bewoners hun met bloed, zweet en tranen verworven vrijheden te ontnemen. Nogmaals hartstikke bedankt Geert Wilders.

 11. CheikhRedo

  De affaire dreyfuss moet je toch even beter begrijpen voordat je dat gebruikt wachteres!!

 12. Anna

  Groenlinks Linda Voortman samen met Kuzu van DENK weer flink in de verdediging voor de gezichtsbedekkende kleding.

 13. Ritter

  Sterk en gepassioneerd betoog van Geert Wilders.

 14. Ni28

  In zijn slotwoord hebben wij de morele winnaar gehoord.

 15. CheikhRedo

  Beste sniper666,
  Ik ben het niet met alle standpunten van denk eens. Maar dat ben ik van geen enkele partij. Maar als je veroordeeld wordt voor rasisme dan ben je het toch wel met me eens, dat je daardoor geen baan bij de overheid kan uitvoeren. Omdat je er voor alle mensen in het land moet zijn. Dat geloof ik bij rasisme niet. Verder een gevangenisstraf lijkt me heel zwaar voor dit vergrijp aangezien iedereen wel eens schuldig is aan discriminatie. Wat stel jij voor dan? Geen taakstraf?

 16. Ome Ga

  Zeer sterk beste Geert! Als de arrogante elite hier nog niet naar luistert, zullen ze oh zo’n spijt krijgen! Ben trots op je Geert; zeker als je nog de enige echte volksvertegenwoordiger bent. Daar kan nep nooit tegen op.

  Dat zie je wereldwijd ook. De globalistische, linkse deugdbrainwashing van de msm heeft teveel stuk gemaakt. Nu is waarheid, eerlijkheid, rechtvaardigheid en echtheid aan de beurt!

  1. Ni28

   Die wordt vast niet vervolgd.

 17. Floris

  Inderdaad een zeer sterk betoog van Wilders. Ik citeer:

  “Dit absurde proces tegen mij stinkt aan alle kanten. In Turkije of Iran zou een dergelijke proces tegen een oppositieleider niet misstaan. Hier is sprake van een aanfluiting voor de rechtsstaat, een blamage voor Nederland.”

  De policoristen zijn bereid om alles te offeren, de democratie, de vrijheid van meningsuiting, de scheiding der machten, ja zelfs hun eigen integriteit, om hun vieze vuile zin door te drukken tegen de wens van het volk in.

  Links is in de kern totalitair en dat blijkt steeds opnieuw. Ze zullen het op een revolutie aan laten komen als het moet.

 18. Ni28

  Echte tegenstanders van Wilders hebben vooral een probleem met lezen.

 19. Ni28

  Wie denkt dat Wilders dit proces wilde heeft het niet op een rijtje. Hij maakte vandaag wel gebruik van en dat werd toegestaan. En een politieke proces zou elke politicus voor zijn doel gebruiken. Elke nadeel heeft zijn voordeel.

 20. CheikhRedo

  Minder joden in deze wereld! Hée maar sit kan niet toch?………..want?………ANTI SEMITISME!!!!!!!!!!!

  1. Wim

   Ach stumpertje heb jij de Volkskrant gelezen.

  2. zomaar

   jou geloofsgenoten roepen tijdens demonstraties al , weg met de Joden (Hamas Hamas alle Joden aan het gas !).

   en tja de linkse politiek hoorden het , en vonden dat het goed was , geen een overheidsvertegenwoordiger stoorde zich hieraan , er werd geen aangiften gedaan en er werd niet vervolgt !!.

   iets zegt mij , dat de moslims hier een streepje voor hebben bij de overheden .

   wat vindt jij ?.

 21. umhnz

  Even de postings gelezen.
  Haast beangstigend hoe idolaat sommige reageerders zijn.
  Het zijn net meisjes van 14 tijdens een Justin Bieber concert.
  Volledig in katzwijn terwijl de artiest gewoon staat te playbacken.

  1. poldi

   Ja umhnz de druiven smaken je heel zuur.
   Ik kan me indenken dat je knarsentandend naar het fileine betoog heb gekeken.
   Veel sterkte met het verwerken van je frustraties !

 22. zomaar

  welke politieker vindt bij de politieke partijen , die opkomt voor zijn keizers .

  door te stellen dat al zijn stemmers in de afgelopen jaren , naast hem staan voor de rechtbank, aangeklaagd door mensen met tweepaspoorten , mensen die blijkt zich meer de vreemde dan Nederlander voelen , ook al zijn zij hier geboren !.

  en nog word het erger laffe christenen , CDA burgermeester en gevolg deden aangiften , laffe PvdA’ers, VVD’ers, Groenlinksers, CU’ers, SP’ers afin heel de oude politiek hebben aangiften gedaan !, van iets waar de gemiddelde N-Marokkaan nog geen weet van had !!.

  en moeten wij straks op dit ongeregeld zootje stemmen ?, zodat zij ons nog dieper onder gaan schoffelen de daarop volgende vier jaar !.

 23. poldi

  Oh wat smaken de druiven zuur voor de Wilders-haters alhier.
  Nu zelfs deskundigen het betoog van Wilders briljant en een retorische hoogstandje vonden.
  Deze rechtszaak gaat ongeacht de uitspraak op 9 december, als een gigantische boemerang werken voor de zogenaamde “elite” , politiek correcten en wegkijkers..

 24. Sandra

  Wilders, de Nederlandse martelaar van de moderne tijd.

 25. bommetje

  De wetgeving rondom belediging is dermate vaag dat de Rechtbank niet anders kan, als zij tot een veroordeling wil komen, dit te baseren op politieke vooringenomenheid. De enige juiste uitspraak zou m.i. moeten zijn dat de Rechtbank aangeeft zich niet in de politieke arena te willen begeven en derhalve de heer Wilders niet vervolgt. Mocht de Rechtbank wel tot vervolging overgaan dan hoop ik dat er nog hetzelfde weekend een demonstratie wordt georganiseerd tegen de aantasting en beperking van het vrije woord. Een mooie en duidelijke slogan zou kunnen zijn: WIJ ZIJN WILDERS…….. WIJ ZIJN WILDERS…………

 26. Seneca

  @Robert Leiden
  ‘Ik ben het totaal niet eens met wat u zegt, maar ik zal vechten tot ik er bij neerval om uw recht van meningsuiting te handhaven’ aldus Voltaire. Graag een volgende keer een meer gebalanceerde reactie en geen kreten slaken die lang en breed in pers en op tv geschreven en gezegd zijn. Tot op heden heb ik niemand uit het linkse kamp gehoord of gezien die zegt: ‘Marokkanen, waarom pakken jullie dat tuig aan? Dat tuig dat oververtegenwoordigd is in de criminaliteit? Oververtegenwoordigd in uitkeringsland? Dit is mijn recht van spreken en ben benieuwd wat uw reactie hierop zal zijn, tenminste als er een reactie van uw hand komt…

 27. Seneca

  @CheikhRedo
  Waarom kan dat niet minder Joden? Joden zijn ook maar mensen en echt niet heilig tenzij u zo’n angst/respect voor Joden heeft en hen dienovereenkomstig behandelt. Indien Joden oververtegenwoordigd zouden zijn in criminaliteit en uitkeringsinstanties, dan zou ik – een grote vriend van Israël en Joden in het algemeen – de eerste zijn die tegen Joden zou zeggen: ‘Rot op uit mijn land dat jullie met je aanwezigheid verzieken’.
  Maar u die zegt dat hij zijn – islamitische – geschiedenis zo goed kent, bent te laf om toe te geven dat het tuig waarmede u zich identificeert, gewoon tuig van de richel is dat oververtegenwoordigd is in criminaliteit en uitkeringsinstanties. Dat heet: politiek correct en dat is de pest voor dit land en haar inwoners.

 28. H.Vaes

  Elk woord dat Wilders uitspreekt is overwogen en doordacht en zo doet hij dat bij alles wat hij zegt. Daarom is Wilders een man van statuur….die nooit een woord terug zal nemen omdat alles wat hij zegt ook menens is.
  Vele andere politici raaskallen vaak maar wat in de rondte om even later hun keutel weer in te trekken.
  Dat is wat Wilders siert………achter zijn uitgesproken woorden STAAN.
  Men kan het met hem eens zijn …of niet……maar Wilders zal altijd achter zijn uitspraken staan en nooit zal hij ook maar EEN woord daarvan terugnemen.
  En kom nu niet aan zeiken ….met weglopen …en zijn aow standpunt laten vallen….dat is gejank van de linkse plank .

 29. J.C.

  Commentaar van Spong op het slotwoord van de heer Wilders, gisterenavond bij Pauw,
  “demagogisch en in strijd met de Grondwet”. Het tweede moest hij tot z’n ingehouden ontzetting inslikken, omdat hij gecorrigeerd werd door Saskia Belleman. Bleef over “demagogisch”. Hoe vals kun je zijn? Spong viel finaal door de mand toen hij de vraag stelde: maar wat als er gezegd zou zijn: “wil je meer of minder Joden?”. Hij bracht de tafelgenoten daarmee in verwarring, maar door de aanvulling van Pauw “of Belgen” gingf Spong af als een gieter, want de tafelgenoten trokken de conclusie dat er dan zeer waarschijnlijk geen proces gevolgd zou zijn.

  Ik ben benieuwd of het bezorgde OM nu alsnog Joop van Riessen gaat vervolgen, de heer Wilders heeft immers in z’n slotwoord zeer terecht de vraag gesteld waarom hij wel en Joop van Riessen niet vervolgd is. En de man in Zaandam, die glas gooide vanaf het balkon naar de verslaggever van POW-news, zou die al vervolgd zijn? Vast wel, het OM zal de heer Wilders heus niet anders behandelen, vanwege zijn levensovertuiging, dan Joop van Riessen of de glasgooier uit Zaandam………………

 30. Ome Ga

  Kijk uit mensen. Links is niet links meer. Ze gebruiken achterhaalde, massamedia manipulatieve technieken. Het is spoedig voorbij met de leugen.

  Op naar de overwinning, positievelingen, behouders van het goede, conservatieve progressievelingen, haters van msm manipulatie en liefhebbers van de nieuwe, snelle en onafhankelijker internet media,

  patriotten, liefhebbers van cultuur en waarden, law en order,

  transparante feiten en waarheid,

  eeuwige joods-christelijke waarden die de westerse beschaving een topbeschaving hebben gemaakt!

  We make Europa (niet de EU!) great again. Hup Geert, de leugen was snel maar de waarheid achterhaalt het wel!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.