VNL nog altijd trots op Bontes die DENK-vlegel Öztürk vroeg om lekker naar Turkije te gaan

Afgelopen woensdag vond een veelbesproken aanvaring plaats in de Tweede Kamer tussen Louis Bontes en Selçuk Öztürk. Als VNL de kans kreeg, zouden ze het zo weer doen.

Tijdens een debat over de Defensiebegroting gingen de twee tweemansfracties van DENK en VNL met elkaar verbaal op de vuist. VNL-Kamerlid Louis Bontes vond het onbestaanbaar dat Öztürk “stond te pleiten het leger zowat af te schaffen”, en suggereerde dat hij daarmee dubbelzinnig opereert aangezien de DENK’er kennelijk niet vindt dat Erdogan hetzelfde hoeft te doen.

Voor wie het gemist heeft:

Bontes zegt dat zijn actie hem bepaald geen windeieren gelegd heeft: “We hebben heel veel steun gekregen, meer dan voor welke actie uit het verleden dan ook.” Desgevraagd gaf de VNL’er zelfs aan op die dag 50 á 60 nieuwe leden te hebben kunnen inschrijven.

Het 60-jarige Kamerlid Bontes: “Het was iets dat spontaan gebeurde, het was geen gecoördineerde actie. Maar ik vind het wel nog steeds terecht. Het leger afschaffen.. dat kan toch gewoon niet?”

Ook de dubbele loyaliteit van DENK baart de parlementariër nog altijd zorgen: “Elke keer dat Erdogan in opspraak komt, komen zij hem verdedigen.”

VNL verwacht in de aankomende tijd, met name de verkiezingscampagne nog wel vaker de degens te gaan kruizen met Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. “Ze verdienen een stevig tegengeluid,” aldus Louis Bontes.

Waarvan akte.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Gustaafff

  Wat blijft Kuzu en co toch een walgelijke partij. De christenhatende antisemitische Erdogangsters zijn alleen maar uit op de destructie van de Nederlandse cultuur.

  Hun Erdogan/islam-mentaliteit werd meer dan eens duidelijk toen zij Plasterk verzochten de SGP/PVV te verbieden.

  1. toetssteen

   @Gustaaff
   De SGP verbieden? Maar waarom dat? Als er één partij het predicaat ‘beschaafd’ mag voeren is het de SGP!

   1. Gustaafff

    @toetssteen,

    Correctie: de edogangsters noemden de partijen “ondemocratisch”.

    https://zoek.officielebekendmakingen.nl/dossier/29279/kst-29279-261.html

    Hoe hypocriet.

    1. toetssteen

     @Gustaaff
     Dank u voor de link. Bizar stel.

     Ik hoorde (en passant) dat vd Vlies zwaar ziek is. Ik hoop dat we samen ons er door kunnen knokken.

     1. Gustaafff

      @toetssteen, helemaal mee eens.

    1. Gustaafff

     @van urk, sja, moeten zij nodig zeggen. De lange arm van het erdogan-regime.

     Hypocrieten.

 2. Denktgoed

  zijn achternaam zegt genoeg Bontes
  hij is wel wijs maar ziet nog een heleboel grijs!!
  en hij gedraagt zich heel kinderlijk zo’n wijze man zal zich moeten gedragen als een Algemeen Begaafd Nederlandse man!!
  als Bontes slim genoeg was had hij heel veel netter en beleefder moeten zijn want partij DENK is echt een goede partij en laat de minder goed gelerende mensen maar eens na denken!! en heel goed na denken over verkeerde meningsuitingen!! en Denk maakt het echte verschil zoals wat verledentijds is en vooruit denkend is en met de tijd mee gaan is!! DENK hier maar eens over na!!

 3. peppie

  leger afschaffen dan komen de turken on zeker beschermen nog even dan worden we kolonie van turkije als het aan denk ligt straks iedereen hoofd doek op hahaha kan het nog gekker
  vind alleen jammer dat jan roos nog niet echt in de kamer zit voor vnl die had hem nog veel harder de zijn oren gewassen kan niet wachten tot tot maart 2017 maar de kans is groot dat we dan van DENK niks meer horen omdat ze de kamer niet in komen omdat er dan geen setels gestolen kunnen worden van een partij daar om bestaan ze in 2017 zijn ze gelukkig gewoon weg en dat schreeuw mens met haar extra beveiliging gelukkig ook al heeft ze wel een carnavals hit met haar naam er in kan ook weer niet iedereen zeggen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.