Weerzinwekkende ISIS-strijder geeft aan dat het “een genot” is om iemand te onthoofden

rachid-onthoofdt
Foto:

Een kijkje in het ‘denken’ van de barbaren die namens ISIS er in Syrië op los gemoord hebben.

Het is niet elke dag dat een journalist een interview met een ISIS-leider scoort, maar terrorisme-expert Amarnath Amarasingam speelde het klaar met de 29-jarige Rachid Kassim. Deze in Frankrijk geboren ISIS-strijder openbaarde aan hem hoe het voelt om iemand te vermoorden. Rachid heeft namelijk op beeld hoofden staan afhakken. Interviewer Amarnath zegt:

“Kassim verscheen in een video en bedreigde Frankrijk, riep op tot meer aanslagen in het land, en onthoofde een gevangene. Ik vroeg hem of het psychologisch lastig is om iemand te onthoofden. “Het is lastig om een dier te onthoofden,” antwoordde hij, “maar met vijanden van Allah is het een genot.””

In Syrië is Rachid nu één van de leiders van ISIS, en daar is hij een succesvolle propagandist. Via social media probeert hij jonge Franse moslims te radicaliseren en te bewegen zich te laten aansluiten bij ISIS. En daar heeft hij succes mee. Herinner je je nog de katholieke priester in Normandië die tijdens een kerkdienst vermoord werd? De daders van die aanval waren geïnspireerd door Rachid.

Rachid Kassim in een propagandavideo van ISIS, vlak voordat hij een "afvallige" onthoofdt.
Rachid Kassim in een propagandavideo van ISIS, vlak voordat hij een “afvallige” onthoofdt.

Rachid heeft ook nog het één en ander te zeggen tegen alle naïevelingen die denken dat radicalisering onder moslims komt door te weinig stages, het hebben van een slechte jeugd of Zwarte Piet. De ISIS-barbaar moet bijvoorbeeld lachen om de analyse dat Rachid extremist is geworden omdat zijn ouders zijn gescheiden. Amarnath citeert Rachid:

“Het is onzin,” zegt hij, “dat de media het willen laten lijken dat ik meedoe met de jihad omdat mijn ouders gescheiden zijn.” Zijn jihad is gebaseerd op zijn gelovigheid, zegt hij, op wat er in de Koran staat en de verplichtingen die deze oplegt aan gezonde moslims. “Mijn ouders scheidden toen ik vijf was. Dat is 25 jaar geleden. Ik ben pas zes jaar religieus. Dus het is ongeloofwaardig wat ze zeggen,” vertelt hij me met een lach.

Gevraagd naar de aanstaande val van Mosul zegt Rachid dat het allemaal niet uitmaakt voor de radicale islam en de jihad. Terrorisme zal dan gewoon naar Europa komen: “Terwijl de deur van Syrië aan het sluiten is, opent zich de deur van de jihad. Als ik in dar ul-kufr [het land van de ongelovigen] was gebleven, zou ik daar een aanval uitvoeren.”

Als Europa zijn we dus gewaarschuwd: als ISIS valt, komen al deze moordlustige gekken dus onze kant uit. Daar moeten we op voorbereid zijn.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

12 reacties

 1.   

  Ja menselijk trekje. Andere mensen vermoorden geeft een kick. Geen reden om het te doen. Wel een verklaring waarom we er niet mee kunnen ophouden.

  1.   

   @ HarrieT

   Ok dan.. Sluit uzelf aan bij ISIS en probeer het eens. Zijn wij hier van u af.

   1.   

    U lijkt de commentaren van Harrie hetzelfde te vinden als de wandaden van ISIS. Ik vraag me af hoe lang u naar school bent geweest Sniper.

  2.   

   meid, meid , meid toch !!, hier geef jij je eigen bloot en laat zien waarom jij flirt met de moslims .

   xxx

 2.   

  Die moordlustige gekken komen al lang onze kant uit, dankzij de EU.

  Maar ik begrijp van Harry dat wij daar ook een kik van zullen krijgen.

  Dat kan nog gezellig worden in Europa.

  Hoog tijd om uit de EU te stappen.

  1.   

   Simpele ziel.

   1.   

    Ach schattig, Simon gaat ervan uit dat de IS en aanhang, zodra zij de grens overgaan, zich aanpassen aan onze opvattingen.

    Over een simpele ziel gesproken…..

    1.   

     Waar beweer ik dat warhoofd?
     Volgens mij zijn die ISIS-varkens ongeneeslijk ziek.

     1.   

      door jou inzendingen , waarin jij voorstander blijkt te zijn , zoveel mogelijk moslims te importeren !,ondanks dat het een publiekelijk geheim is geworden , dat ook deze moordenaars (mis)gebruik maken van het linkse welkom comité.

      en zo de veiligheid voor hun burgers op he spel zetten .

     2.   

      Dat blijkt uit jouw bijdragen. Daarin blijk je voorstander te zijn van het importeren van zoveel mogelijk moslims, ondanks het feit het het een publiek geheim is dat deze moordenaars misbruik maken van het linkse ontvangstcomité met het doel de veiligheid van de burgers op het spel te zetten.

      Inhoudelijk blijft het natuurlijk belachelijke onzin maar deze keer wel in correct Nederlands.

 3.   

  Als de pilletjes en de spuitjes op zijn, roepen ze allah niet meer aan.
  Dan roepen ze alleen nog maar mamaaaaaa akbar.

 4.   

  Es ist Zeit für Räche!!!!

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!