Wie is er nou een fascist? Extreemlinkse studenten leggen nummer 2 Front National het zwijgen op

Geen categorienov 23 2016, 12:00
Bij een debat zou de nummer twee van het Front National, Florian Philippot, zijn mening geven over de globalisering en Europa. Helaas kwam hij niet aan spreken toe. Daar zorgden radicaal-linkse studenten wel voor.
Het is typisch modern-links: alles wat maar enigszins rechts aandoet wordt voortdurend uitgescholden voor fascist, maar als puntje bij paaltje komt zijn het juist progressieven die anderen, indien nodig met geweld, het zwijgen opleggen. Het meest recente voorbeeld hiervan?
https://twitter.com/kleisjager/status/801372665319686146
Wat je daar ziet is het volgende: de nummer twee van het Front National, Florian Philippot, zou meedoen aan een debat over globalisering en Europa. Je zou denken: leuk idee, geef hem de mogelijkheid om zijn mening te uiten, en als zijn argumentatie aan alle kanten kraakt kun je hem van repliek dienen.
Helaas is dat totaal niet hoe modern-links opereert. Zoals je in de video ziet had een meute linkse studenten een demonstratie georganiseerd en zorgden ze ervoor dat Philippot niet kon spreken. Het evenement werd uiteindelijk afgezegd.
De fascistisch-linkse studenten waren maar wat trots op zichzelf. Ze riepen heel blij dat jongen "het Front National verneuken" (hun woorden, niet de mijne) en dat "de FN vanavond verloren heeft." Helaas gold dat natuurlijk ook voor de vrijheid van meningsuiting, maar dat zal deze studentikoze bruinhemden ongetwijfeld een rotzorg zijn. Als je links en progressief bent ben je in hun ogen altijd 'goed,' terwijl rechts altijd 'slecht' is. Combineer dat met het ultieme linkse motto dat het doel de middelen heiligt en je weet waarom deze types zich razendsnel tot kleine fascisten ontwikkelen als je ze ook maar iets van macht en invloed geeft.
Overigens was Philoppot zelf weliswaar geagiteerd, maar liet hij zich niet zomaar uit het veld slaan. Op Twitter maakte hij duidelijk dat deze Franse Hitlerjugend hun zin dit keer weliswaar hebben gekregen, maar dat "fascisten" uiteindelijk altijd "verslagen" worden.
Zo is het maar net.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten