Wilders heeft een plan: “De islam zegt ons te willen vermoorden, en je moet ze geloven. Ik zal ons land beschermen!”

Een PVV-verkiezingsprogramma is er nog niet, maar Geert Wilders publiceert nu wel een plan voor Nederland. De kern? Minder islam, en meer geld voor ouderen.

Wie hoop had dat de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen een andere weg zou inslaan kan dat wel vergeten: de PVV blijft bij de standpunten die ze de afgelopen jaren ook al trouw aangehangen hebben. En dat betekent vooral dat er hard zal worden ingezet op de zogeheten deïslamisering van Nederland. De PVV wil voor eens en altijd duidelijk maken dat ons land niet rust op islamitische grondvesten, maar op joods-christelijke en humanistische basis berust. In het zogeheten ‘Plan Wilders voor Nederland’ doet de PVV-lijsttrekker uit de doeken met welke punten hij in maart 2017 de strijd zal aangaan met collega’s van onder meer VVD, CDA en VNL:

“En ook over de islam zal ik niet zwijgen. Nooit en te nimmer. Want zwijgen is levensgevaarlijk. Afgelopen juli overleed Nobelprijswinnaar en holocaust-overlever Elie Wiesel. Ik mocht hem enkele jaren geleden persoonlijk ontmoeten in New York. Hij gaf de wereld een wijze les: “Als mensen zeggen dat ze je willen vermoorden, moet je ze geloven.” De islam zegt ons te willen vermoorden. De koran laat daar geen enkele twijfel over bestaan.

Zeven op tien Nederlandse moslims vindt religieuze regels belangrijker dan de Nederlandse seculiere wetten. En meer dan één op tien moslims in Nederland vindt het acceptabel om geweld te gebruiken vanuit de islam. Dat zijn meer dan 100.000 mensen. Velen weigeren te integreren en tonen geen respect voor het Nederlands gezag in wijken zoals Maassluis of Poelenburg. Wij krijgen de middelvinger. Islamitische hooligans paraderen met IS-vlaggen door de straten in Den Haag en bezetten bruggen met Turkse vlaggen in Rotterdam. Dit is ons land, maar hun vlaggen wapperen.

Kijk naar hun vlaggen. En kijk naar onze vlag. Er staat geen korantekst op en geen halve maan. Op onze vlag staan rode, witte en blauwe strepen. Het rood van onze identiteit, het wit van onze vrijheid en het blauw van de waarheid. Dit is de tijd dat van huis tot huis, van straat tot straat en van gemeente tot gemeente onze vlag moet worden gehesen. Overal. Met trots. Want dit is ons land, ons Nederland! En het schreeuwt om bevrijding.

Ik zal ons mooie land beschermen als ik het voor het zeggen krijg.”

In de tekst wijdt Wilders ook enkele alinea’s aan Rutte, die hij bekritiseert vanwege de “valse beloftes en huichelende sorry’s” uitsprak tijdens en na de verkiezingscampagne van 2012. Verder zegt Wilders de strijd te zullen aanbinden met Brussel, en wil hij meer geld voor ouderen.

Kortom: de PVV is nog niet zo oud, maar dit plan is een behoorlijk traditioneel PVV-plan dat niet echt afwijkt van wat we tot dusverre hebben kunnen lezen van deze partij. De vraag is: zal het genoeg zijn? Nederlanders kennen de PVV en hun stokpaardjes inmiddels wel, en de vraag is wellicht of er niet wat verandering moet worden aangebracht om opnieuw de aandacht te grijpen van het publiek.

Ik denk het wel. De PVV is een partij die gevallen is in een hele vijver vol clichés. Dat is allemaal heel leuk voor je hardcore achterban die dat allemaal vreet als snoepgoed. Maar wil de PVV echt gaan regeren, wil de PVV ook de grootste partij van Nederland worden, dan is het wellicht toch verstandig om – al is het alleen maar voor de show – wat veranderinkjes door te voeren. Gewoon om de boel fris te houden. Want dit programma, dit zogeheten plan voor Nederland, is gewoon een overbodig schrijfsel dat geen letter toevoegt aan dat wat we al weten over Geert Wilders en zijn partij.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Gustaafff

  Kopie van zijn vorige verkiezingsprogramma en de oude grammafoonplaat. Minder Brussel, minder islam, minder pvda.

  1. RobertMarsman

   Wil je graag meer Brussel, islam en PVDA dan?

  2. poldi

   Noem eens belangrijker onderwerpen.

   1. Sniper666

    @ poldi

    Ons zgn. geldstelsel is rot… Lijkt me vrij belangrijk.

  3. nick

   Dat lijkt me meer dan belangrijk genoeg om te beginnen! Als we dat voor elkaar krijgen ziet ons land er al een stuk zonnniger en gezonder uit en dat zal op zijn bevolking afstralen.
   Dus minder Islam, minder Brussel, meer dan genoeg redenen om PVV te blijven stemmen Daarnaast hebben ze een uitstekend programma om Nederland, naast de islam en brussel minderen, beter te maken.
   De oude leugen elite moeten we echt vanaf, dat hebben ze zelf meer dan eens bewezen.

 2. poldi

  Plagiaat
  ———
  Hoop dat dit veel mensen lezen en eens gaan nadenken,en om zich heen kijken in wat voor maatschappij we nu leven….en naar onze tradities wat ze ons willen afpakken.
  Deze man heeft al jaren gelijk en wat hij heeft gezegd is ook allemaal uit gekomen,en deze partij is alleen voor nederlanders, omdat er naar hen wordt geluisterd.
  GA STEMMEN NEDERLANDERS
  STEM GEERT HET IS NOG NIET TE LAAT.
  NEXIT UIT DIE EU,
  HAATTEMPELS AFBREKEN,
  VERBAN DE ISLAM IN NEDERLAND.

 3. Wachteres

  Tim maakt zich in zijn artikelen voortdurend zorgen over de EU en over de islam, maar in de praktijk wil hij ze wel houden.

  Wie het vatten kan, die vatte het.

  1. Wachteres

   https://www.youtube.com/watch?v=HSlJhQQtuO8

   Vooruit, een filmpje over de fijne multiculturele samenleving.

   1. zomaar

    de sociaal democraten maken (hebben van onze samenleving een) van onze samenleving een anarchie !!.

    alles om hun droom te verwezenlijken!, van een gekleurde samenleving .

    of zij vissen /vogels houden als hobby hadden (hebben) , en in het aquarium/volière veel mooie kleurtjes zien willen .

 4. ikweetwatikwil

  Gelukkig maar dat Wilders niet met alle winden mee waait. Een standvastige koers volgt. Want het gevaar is niet over. Het wordt steeds erger.
  Voor degene die nog blind zijn, de islam staat voor verovering. Kijk naar de straten, die langzaam gevuld worden met boerka’s en hoofddoekjes . Kijk naar de jonge moslim mannen . Kijk naar de moskeeën die ons straat beeld gaan vervuilen. Aanpassen willen ze niet. Wij moeten ons aanpassen met medewerking van de regering en Brussel.
  Hierdoor hebben onze ouderen te lijden. Het geld kan maar één keer uitgegeven worden. De zorg wordt duurder en minder. Hoe zal dat toch komen.
  Zelfs een buitenlandse moslim partij heeft al zitting in de kamer. Hoe heeft dit kunnen gebeuren. Door zwakte van onze regeringen.
  Ik verdom het, doe daar niet aan mee . Ik stem PVV.

 5. Anna

  De islam beveelt ons te vermoorden. Koran: “Dood Joden en ongelovigen, waar gij ze kunt vinden”. In de koran wordt aan haar aanhangers opgeroepen tot geweld en moord tegen alle andersdenkenden. In de Wet is oproepen tot geweld en moord verboden maar via een zogenaamde heilige boek is dat toegestaan. We zien dagelijks de gevolgen die zich uitbreiden richting Europa. W/PVV staat volledig in haar gelijk. Moslims zijn muisstil. Als het de islam niet is waarom kan dit boek dan zoveel moslims zo gruwelijk kwaad maken en op de been brengen als er kritiek is op de islam? Het kan niet genoeg worden gezegd.

 6. poldi

  Plagiaat
  ———
  De grootste bedreiging van Nederland zijn de “fatsoenlijke” mensen die medemenselijkheid, tolerantie en het openstellen voor andere culturen en religies hoog in het vaandel hebben maar dit alleen met de mond belijden.
  Zelf leven en wonen ze op veilige afstand van de wijken waar het mis gaat.
  Helaas zal Wilders van deze zelfde mensen nooit de ruimte krijgen om zijn idealen te verwezenlijken want ze trekken wel aan alle touwtjes.

 7. Ni28

  Wilders is in zijn standpunten tenminste consequent, dat kunnen wij over de anderen niet zeggen. De clichés zijn helaas een harde realiteit die alsmaar harder wordt. Jammer dat het als stokpaardjes afgedaan wordt. Wij nemen het harder op voor de zwarte Piet dan voor iemand die de waarheid niet bang is te zeggen. Dat is tegenstrijdig. Dan maar liever zwijgen en kijken hoe het afloopt.

 8. Niek

  Ach Tim, je vooringenomen, onvolwassen gebep over de PVV is ons nou wel duidelijk. Ga spelen joh, doe iets nuttigs!

  Dat ‘snoepgoed’ voor PVVjers, leuk gevonden vond jezelf huh? Wacht Tim, om je uit de droom te helpen breng jíj hier – vinden de meesten hier – alleen maar VIVA achtig, totaal onwezenlijk en vooringenomen ‘snoepgoed’ voor ouwe wijven! Immers de PVV is de enige partij zo’n beetje die echt wezenlijk, nuchter, eerlijk en zeer praktisch gericht dingen creëert, herhaalt in de tweede kamer en daarbuiten en die wil uitvoeren. Wat een baggerstuk weer daarentegen van jou!

 9. toetssteen

  Tim
  Ken je de geschiedenis van Soanje? Van de Kopten (de echte bewoners van Egypte). De zalige ervaringen die men kende in de Slavische landen (goh, waar zou dat Slavisch vandaan komen?)?
  O Ja, waarom moet koning Jan eigenlijk uitrukken om Wenen te ontzetten? De Turken nodigden toch slechts uit om een potje te knikkeren en recepten te delen?
  Islam is geen vrede, never nooit geweest.

  Katholicisme heeft ook een gruwelijk verleden, maar dat erkennen we inmiddels. Dus hoppa, de volgende stap ook nemen!

  1. toetssteen

   Soanje=Spanje.

 10. Seneca

  @Tim
  Uitstekend verhaal Tim! Daar jij de gemoedstoestand van veel – zoniet de meeste Nederlanders – kent, wil ik je bij deze uitnodigen om jouw visie op een ‘vernieuwde’ PVV in een nieuwsbrief van DDS kenbaar te maken. Je bent al zolang journalist, dus dat moet voor jou – gezien je kennis van de PVV en de toestand in Nederland – peanuts zijn, toch? Wat ik echter niet hoop is, dat het een beetje geschrijf in de marge is, want dat betekent dat je ‘tot de beste stuurlui aan wal’ wordt gerekend en dat zou betekenen dat jij jezelf – als journalist – een brevet tot onvermogen hebt gegeven…

 11. umhz

  Nu kan ik mij herinneren dat Wilders nog steeds houder is van het Nederlandse, Europese en wereldrecord breekpunt WAO laten vallen.
  Zijn record staat op 4 uur na de verkiezingen.
  Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, maar in verkiezingsbeloften breken is Wilders wel de snelste van alle politici.
  Wat zei Wilders ook alweer over Rutte?

  1. Sniper666

   @ umhz

   Daar heeft u zeker een punt. Dat was allerminst charmant m.b.t. WAO.

   1. ikweetwatikwil

    PVV-leider Geert Wilders spreekt tegen dat hij kiezersbedrog pleegt door zijn enige breekpunt direct na de verkiezingen te laten vallen. Hij wil dolgraag regeren en dan is het volgens hem nodig compromissen te sluiten.

    ”Als we dat voor elkaar willen krijgen, dan moet je over je schaduw heenstappen”, aldus Wilders.

    Wilders zegt ervoor te blijven knokken dat de AOW op 65 blijft en stelt dat er financieel en arbeidstechnisch alternatieven zijn voor een verhoging van die leeftijd.

    Toen de andere partijen nog meer punten wilden door drukken waar de PVV het niet mee eens was , kapte Wilders er mee . Het was het CDA die dat bewerkstelligde. Zo genoeg umhz?

  2. Wim

   Je bedoelt denk ik de AOW. Weer een domme en uit zijn verband getrokken opmerking van je.Er was een ruime meerderheid in de kamer, vakbonden waren al akkoord verzet van Wilders had geen zin meer-

   1. umhz

    Oh, ik snap het.
    Wilders wist dat zijn idee onhaalbaar was maar maakte tijdens de verkiezingsstrijd er toch nog even zijn enige breekpunt van.
    U heeft gelijk, geen kiezersbedrog maar gewoon weten dat je verkiezingsbreekpunt onrealistisch is maar op TV er toch mee proberen te scoren.

 12. H.Vaes

  Leve de PVV….Geen van de andere partijen durft het aan om de punten islam….gelukszoekers…. en eu aan te pakken zo als Wilders voorstaat.
  De toekomst van ONS land hangt hiervan af.
  Als de PVV niet mee kan regeren dan zijn we bij voorbaat verloren……dan wordt ONS land overlopen door gelukszoekers en de islam gaat dan hoogtij vieren…….en de armoede zal ongekend toe gaan slaan….. want dan zal er geen verzet meer zijn……en onze zieken zullen dan creperen..en zie ik Asscher nog eens als imam…de sharia prediken…alleen om zijn eigen hachje te redden.
  Is dat wat we willen?????
  Nou ik niet….daarom gaat mijn stem naar de PVV.

 13. Ni28

  Men vergeet dat in elke coalitie niet alle punten doorgedrukt kunnen worden. Als het echt heet wordt dan is wel een in staat om de coalitie op te blazen en de ander zijn alleen zijn kiezer verraden. Laten wij dus alles noemen en niet de makkelijke helft. De ene houdt meer aan principes en de ander houdt meer van pluche. Nu bijna vier jaar lang.

  1. umhz

   Men vergeet dat in elke coalitie niet alle punten doorgedrukt kunnen worden.

   Klopt helemaal, maar hoe noemt u het breekpunt AOW-leeftijd binnen 4 uur laten vallen voordat er ook maar een gesprek is geweest over een mogelijke coalitie?
   Ik noem het kiezersbedrog.

   1. zomaar

    realiteitszin soms?, een goed alternatief het woord kiezersbedrog van jou !!.

    iedereen kon op zijn klompen aanvoelen dat als Wilders niet af zou wijken van zijn breekpunt , hij weer!!! langs de kant zou staan .

    de animo bij de sociale democratische (zoals deze partijen zich graag benoemen) is niet zo hoog is gebleken , om met Wilders een regering te gaan vormen , is er eigenlijk nooit geweest .

    toch ben ik benieuwd hoe deze slangen (oude partijen) gaan kronkelen in hun kuil , als straks de PVV een van de grootste partijen worden zal .

    negeren zij de PVV dan ?, en vormen zij een regering met vier/vijg of zes partijen ?, tegen de wil van hun kiezers in!!, immers je kiest een partij om zijn programma , niet om te flikflooien met anderen partijen (cq programma’s ) .

    1. umhz

     Realiteitszin??
     De ene avond op tv tegenover Cohen staan en zeggen: Meneer Cohen, durft u de AOW leeftijd op 65 jaar te houden en nog geen 24 uur later je brrekpunt laten vallen noemt u realiteitszin.
     Oke, dus als Wilders bij de komende verkiezingen wederom op de avond van de verkiezingen de helft van zijn breekpunten/programma laat vallen, is dat realiteitzin?

 14. Wim

  Goede praktische zaken weer van Geert, kreten als van Nederland sterker, socialer en eerlijker of normen en waarden zijn om de billen mee af te vegen.

 15. Ali Yas

  “Nederlanders kennen de PVV en hun stokpaardjes inmiddels wel, en de vraag is wellicht of er niet wat verandering moet worden aangebracht”

  Zou je dat ook van andere partijen zeggen? Bijvoorbeeld dat de PvdD eens wat meer het accent op mensen moet leggen, de VVD de welgestelde achterban eens in de kou moet zetten en de SP eens voluit voor de vrije markt moet gaan? Nee hè?

  De punten van de PVV mogen dan stokpaardjes zijn, zolang de grote partijen vies zijn van elementaire vaderlandsliefde kan de PVV er zich mee onderscheiden. Ik zou willen dat dat niet nodig was, dan konden we onze aandacht besteden aan leukere zaken.

 16. nick

  Plan Wilders:

  Vier jaar geleden won Mark Rutte de verkiezingen met een campagne gebaseerd op valse beloftes. Met leugens en bedrog. Geen geld naar de Grieken, 1000 euro voor alle Nederlanders, een strenger immigratiebeleid. En de PvdA was de vijand, u weet het allemaal nog wel. Hij bood er onlangs zijn excuses voor aan, maar hij trok er geen conclusies uit. Integendeel, hij zei sorry maar gaat gewoon door met het afbreken en weggeven van ons land. Misschien gaat hij ook opnieuw nog eens vier jaar regeren met de PvdA. Niemand kan hem nog op zijn woord geloven. En mijn vraag aan u is: wilt u nog eens vier jaar zo’n premier?

  U leeft nu in het land van Mark Rutte. En dat is voor velen geen fraai land meer. Stapt u maar even de voordeur uit en kijk om u heen. De kans is groot dat er voor de ingang van de buurtwinkel tuig staat. Dat u daar wordt bespuugd en bestolen. Dat uw dochters, uw vrouw en ouders worden lastig gevallen en ’s avonds niet meer naar buiten durven. Verworden tot een vreemde in uw eigen land. Dat moet veranderen. Want dit is ons land. En het wordt van u afgepakt. En ik pak het voor u terug.

  Een politicus zoals ik, die de waarheid spreekt over een gigantisch probleem waar veel Nederlanders dagelijks mee geconfronteerd worden – ja, ik heb het over de terreur van de islam en het Marokkanenprobleem – wordt voor de rechter gesleept. Staat als verdachte in het beklaagdenbankje, terwijl haatimams ongestoord hun gang kunnen gaan en de politieke elite zwijgt. Ze noemen zich leiders, maar ze leiden niet; ze misleiden.

  Mark Rutte’s Plan laat zich in één woord samenvatten: Plichtsverzuim.
  Mijn Plan voor Nederland heet: Bevrijding. En bevrijding begint met het benoemen van de feiten.

  Lees verder:

  http://www.ad.nl/binnenland/oordeel-zelf-dit-is-het-plan-van-geert-wilders~a1627bbc/

 17. nick

  Miljoenen Nederlanders hebben de afgelopen decennia gezien hoe hun land voor hun ogen gekaapt werd. Je hoefde geen genie te zijn om te weten dat dit slecht zou aflopen. De onophoudelijke soevereiniteitsoverdrachten aan de EU, de euro die meer schaadt dan baat, de eindeloze stroom weggegooid geld naar de Grieken, de gevaren van de islam, de open grenzen en de massa-immigratie, de groeiende terreurdreiging, de asieltsunami, de belastingverhogingen en last but not least de bezuinigingen in de ouderen- en gehandicaptenzorg die de zwaksten in de samenleving kopje onder hebben geduwd.

  Wie waarschuwde (Wilders) heeft helaas gelijk gekregen.

  Interview met Wilders in het AD:

  http://www.ad.nl/nieuws/ik-kies-voor-eigen-land-eerst-dat-is-politiek~ae1cab1f/

 18. Peter Selie

  Mijns inziens is de islam een vette strontplek in de onderbroek van de maatschappij, de islam is totaal vrouwonvriendelijk, corrumpeert, verkracht, vermoord en richt de culturen van de gastlanden zodanig in na hun eigen eisen en wensen. De islam houdt de staat en “religie” samen als een monocultuur van barbaarse samenleving, er is geen ontkomen aan. De linkse rooie rotzakken die de islamitische krokodil voeden gaan er gelukkig óók aan, dit laatste vind ik wel toepasselijk voor deze met de islam collaborerende zelf hatende linksmenschen.

 19. Wim

  eert Wilders kreeg veel kritiek op zijn miniverkiezingsprogramma dat hij zonder toelichting de wereld instuurde. Die geeft hij nu. En een uitwerking in een Plan voor Nederland. ,,De kern van je verhaal moet op één A4 passen.”

  Op de televisie in zijn werkkamer vermeldt Teletekst de laatste ontwikkelingen in het proces dat gaande is tegen de PVV-leider. Sinds hij besloot er zelf niet bij te zijn, volgt hij de zaak op tv. Toch staat het kanaal niet afgestemd op de live-uitzending, gretig als hij is om over zijn plannen voor het land te spreken.

  U komt met een Plan voor Nederland. Is dat vanwege de kritiek dat uw programma slechts één A4’tje was?
  ,,Nee, daar hebben we bewust voor gekozen. Ik vind namelijk dat je belangrijkste punten op één A4’tje moeten passen, wat iedereen daar ook van vindt. Dit is een uitwerking.”

  Als we doen wat u wilt – eigen risico afschaffen, terugdraaien bezuinigingen in de zorg, meer handen aan het bed – kost dat miljarden.
  ,,Het is keuzes maken. Dat is politiek.”

  Maar u belooft: lagere huren en belasting, eerder pensioen en betere zorg. Dat is niet te betalen door de ontwikkelingshulp en de asielopvang af te schaffen.
  ,,Ik denk het wel. Als je kiest voor eigen land eerst. De miljarden die wij ieder jaar geven aan ontwikkelingshulp, kunnen we zelf hard gebruiken. Kijk naar de leningen aan Brussel. Of de kosten van de asiel­tsunami. Daar is voor miljarden op te bezuinigen.”

  Alleen al de AOW terug naar 65 jaar kost volgens het CPB 13 miljard euro per jaar.
  ,,Ik geloof dat niet. Partijen die het eerder hebben laten doorrekenen, kregen een heel ander bedrag te horen.”

  Wij hebben vanmorgen nog het CPB gebeld. Ze hielden vast aan die 13 miljard.
  ,,Ja… nogmaals, ik geloof het niet. Maar stel dat het zo is, dan gaat het om kiezen. En als ik moet kiezen tussen ontwikkelingshulp of geld voor ouderen of de zorg, dan kies ik voor het laatste.”

  U belooft meer handen aan het bed. Instellingen kunnen nu toch al geen mensen vinden?
  ,,De werkdruk is zo hoog dat mensen denken: moet ik dat wel gaan doen? Maar mijn partij is de laatste die daarvoor verantwoordelijk gehouden kan worden. In het kabinet waarin wij gedoogsteun gaven, hebben we daar veel geld voor vrijgemaakt. Het is helaas afgebroken door het kabinet erna.”

  Als u nu echt moet kiezen voor één thema in uw programma.
  ,,Kijk, het allerbelangrijkste is niet eens een financieel verhaal. Het grootste probleem in dit land is de islamisering. Dat is een existentieel probleem. Je kunt een economische crisis hebben, maar die herstelt wel weer. Het probleem met de islamisering herstelt niet. Het bedreigt ons bestaan. Dat raakt onze identiteit, onze vrijheid. Wie we zijn. Alles. Nederland is Nederland niet meer over een aantal jaren. We raken ons land kwijt en dat is niet met geld te meten.”

  Uw plan spreekt van ‘ons volk’. Horen belijdende moslims daarbij?
  ,,Zeker. Luister, iedereen die zich aan onze wetten en normen en waarden houdt, hoort daarbij. Maar de islam niet.”

  Maar hij of zij mag de koran niet lezen van u.
  ,,Nou, we gaan ze niet bij mensen weghalen, maar de koran moet volgens mij hetzelfde behandeld worden als Mein Kampf. Het is onderzocht en het blijkt dat in de koran nog meer antisemitisme en oproepen tot haat en geweld zitten dan in Mein Kampf.”

  En die belijdende moslim mag niet meer naar de moskee. Die moeten dicht volgens u.
  ,,Ja, allemaal. Er kunnen gematigde moslims zijn, maar er is geen gematigde islam. We zouden in Nederland ook geen nazi-tempels of nazi-scholen toestaan.”

  U vergelijkt de islam met nazisme. Dat slaat toch nergens op?
  ,,Dat doe ik zeker. Het zijn beide totalitaire ideologieën die met geweld een samenleving willen beheersen. Bij beide staat de doodstraf op het verlaten van de ideologie.”

  Zo beleven veel Nederlandse moslims dat niet.
  ,,Ik maak onderscheid tussen mensen en religie. Het is niet zo dat die mensen per se niet deugen, maar de ideologie is een gevaar voor Nederland.”

  Kunt u zich voorstellen dat een woord als de-islamisering mensen bang maakt?
  ,,Hoewel ik ervoor terechtsta… ik ken het woord haat niet eens. Mijn doel is niet om mensen angst aan te jagen. Maar je kunt een keer een linkse coalitie hebben, of een rechtse. Je kunt een crisis meemaken of een keer het WK mislopen, daar kom je allemaal wel weer bovenop. Maar de islamisering raakt het voortbestaan van Nederland. Ik zei tien jaar geleden dat het vijf voor twaalf was. Nou, het is nu tien jaar óver twaalf.”

  Maar moeten moslims hun geloof dan afzweren?
  ,,Dat zou geweldig zijn, maar dat moeten ze vooral zelf weten. Ik wil dit land zo onaantrekkelijk mogelijk maken om de islam in te belijden.”

  U zit zelf middenin een proces rond de vrijheid van meningsuiting. Die vrijheid geldt dan ook voor moslims?
  ,,Ze hebben zeker hun vrijheden, maar de grens ligt bij het aanzetten en oproepen tot geweld. De islam en de koran doen juist dát. Kijk naar deze zomer: soms twee aanslagen per dag in naam van Allah. Nooit in de naam van een ander.”

  U roept op tot geweldloos en democratisch verzet. Wat is dat dan? Een stem op de PVV?
  ,,Ja, en dan zullen wij op die thema’s als enige compromisloos inzetten.”

  U zegt compromisloos, maar…
  ,,Ja, ik weet wat u gaat zeggen. Ook wij moeten met anderen regeren. Maar stem op ons, want heel veel partijen zeggen wel dat ze niet met ons willen, maar hoe groter kiezers ons maken, hoe moeilijker anderen ons kunnen negeren. Ik heb het met Rutte-I ook meegemaakt. Ze zeiden: onmogelijk dat we met de PVV gaan. Zullen we nooit doen. Het gebeurde toch toen we 25 zetels hadden. Misschien hebben we nu meer zetels nodig, ik geef dat zo toe. Maar uiteindelijk is een politicus niet te vertrouwen als het gaat om macht.”

  Wat bedoelt u?
  ,,Sybrand Buma (CDA-leider, red.) zou nog zijn eigen gezin verkopen voor een plaats in de Trêveszaal. Als het gaat om het pluche, doen ze andere dingen dan ze zeggen.”

  Dat geldt dan ook voor u.
  ,,Ik zal niet overal compromissen over sluiten.”

  U liet na de vorige verkiezingen uw standpunt over de AOW-leeftijd toch ook varen?
  ,,Dat was misschien ook niet handig. Dat geef ik toe.”

  U gaat nu ook ‘sorry’ zeggen?
  ,,Nee, dat ga ik niet doen. Ik denk ook dat ik dat besluit later meer dan genoeg heb gecompenseerd door de onderhandelingen in het Catshuis over extra bezuinigingen op pensioenen niet te steunen.”

  In diezelfde periode, toen u aan de knoppen zat, steeg het aantal mensen dat asiel kreeg.
  ,,Ja, ik denk ook dat het kabinet uiteindelijk op dat punt zou zijn gevallen, als het niet al was gebeurd na het Catshuis-overleg.”

  U bent tegen de EU. Maar de meest succesvolle maatregel tegen de immigratie was een Europese maatregel, namelijk de Turkije-deal.
  ,,Dat is maar zeer de vraag. Het kost bakken met geld, er komt een visumvrijstelling voor 80 miljoen Turken en we maken ons afhankelijk van een enorme dictator. De gevolgen kunnen wel eens erger zijn dan de situatie van voor de deal. Erdogan moet morgen al weg. Ik ben de enige die durft te zeggen: was het maar gelukt met die coup tegen hem. Als er één land is waar het leger de democratie juist beschermde, was het Turkije.”

  Maar dat ‘verzet’, daarmee bedoelt u alleen: stem op ons?
  ,,Het begint op 15 maart, inderdaad. Maar ik zeg niet dat we nooit zullen demonstreren. Maar natuurlijk alles binnen de kaders van de wet. Wellicht gebeurt er daarna nog veel meer.”

  Wat bedoelt u daarmee?
  ,,Stel nou: we halen 30, 40, 50 zetels en ze zetten ons aan de kant. Wie zou het ons dan kwalijk nemen als we Nederland oproepen te gaan demonstreren? Dat mag toch? Ik zeg niet dat daarna enge dingen gebeuren, maar ik zou het Malieveld wel vol willen krijgen.”

  Zou u de uitslag wel respecteren als de PVV niet in de regering komt?
  ,,Ik ben democraat. Ik zal niet zeggen: de uitkomst klopt niet. Of naar de rechter stappen, of zoiets. Maar ik zou wel zeggen dat het niet democratisch is om, stel dat we een van de grootste worden, buitenspel te worden gezet. Maar ik ga geen tank huren, of zo. Ik zou moord en brand schreeuwen, maar binnen de kaders van de wet.”

  Andere partijen sluiten u uit, behalve de VVD. Maar daar wilt u dan weer niet mee.
  ,,Nou, niet met Rutte als premier. Maar ik zou hem dulden als staatssecretaris van Landbouw onder mij. Of staatssecretaris Economische Zaken. Dan mag hij zich in het buitenland nog minister noemen ook.”

  U schrijft in uw stuk optimistisch te zijn. Dat deed wel aan Ruttes retoriek denken.
  ,,Ik denk dat als hij het leest, hij daar wel anders over denkt.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.