Woedende Sylvana Simons ontspoort op Facebook: alle blanken zijn medeplichtig aan racisme

Screenshot DWDD/NPO.
Foto: screenshot DWDD/NPO.

Sylvana Simons is nog steeds woedend op Giel Beelen en concludeert dat alle blanken racisten zijn. 

Het kan niemand ontgaan zijn: vorige week vergeleek Giel Beelen Sylvana Simons met een aap, nadat Johan Derksen dat ook al deed. Tijdens Giels uitzending waren apengeluiden te horen, en aan het einde van het programma zei de presentator: “rustig, Sylvana”. De radio-DJ bood al snel zijn excuses aan voor de opmerking, maar voor Sylvana was het niet genoeg. Ze weigert nog steeds om Giel onder ogen te komen, zoals mijn collega Sybren Porfírio gisteren al schreef. De DENK-politica was uitgenodigd door De Wereld Draait Door om in discussie te gaan met de presentator, maar daar zat ze niet op te wachten. Op Facebook legt ze uit waarom, en maakt gelijk zélf een discriminerende opmerking.

Lang verhaal kort: Giel is een racist, en Sylvana wil niet met hem aan tafel. In een uitgebreide analyse ‘onthult’ ze wat de woorden van Giel bij DWDD ‘werkelijk’ betekenen. Zo zei Giel “de oorzaak was hoe ik radio maak”, maar volgens de DENK-diva betekent dat eigenlijk “de oorzaak was mijn gevoel van witte superioriteit”.  Ze gaat nog verder: waar de radiomaker zei dat hij geraakt was door alle ophef rond zijn grap, zegt Sylvana dat hij eigenlijk het volgende bedoelt:

“Ik geloof nog in de mythe van witte onschuld.”

Wat bedoelt Sylvana Simons hiermee? Giel Beelen gelooft volgens haar in de “mythe” van “witte onschuld”. Sylvana leent hier een term uit het handboek van de critical theory-beweging, die betoogt dat alle blanken medeplichtig zijn aan de onderdrukking van zwarten. “Witte onschuld” is volgens deze beweging dan ook een mythe – alle blanken zijn schuldig aan racisme en onderdrukking.

Al eerder dit jaar uitte Sylvana deze verontrustende denkbeelden op haar Facebookpagina, en nu doet ze daar een schepje bovenop. In haar wereldbeeld staat geen enkele vermeend racistische opmerking op zichzelf – deze vormen onderdeel van een massale onderdrukking van zwarten door blanken. Voor Sylvana is de blanke altijd de dader, en is de zwarte altijd slachtoffer. Het is dan ook geen wonder dat ze haar hand er niet voor omdraait om onfrisse types zoals de agressieve anti-Zwarte Piet-activist Jeffrey Afriye een hart onder de riem te steken.

Sylvana Simons uit haar denkbeelden op zo’n subtiele manier, dat veel mensen zullen zeggen dat het allemaal wel meevalt. Maar vergis je niet: haar wereldbeeld is gebaseerd op het idee dat alle blanken zich schuldig maken aan onderdrukking en racisme. Sylvana beoordeelt dus mensen op hun huidskleur, precies wat ze haar tegenstanders verwijt. Ze zegt dat ze ‘verbinding’ wil, maar zet wel alle blanken weg als racisten.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

43 reacties

 1.   

  Hij is van vorig jaar, maar het blijft een mooie column:

  http://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/lezers/11718-de-zeurpiet

  Men moet vooral niet menen dat Simons een meerderheid vertegenwoordigd, in tegendeel. Wat mij wel opvalt is de bijval van mensen zoals Meulenbelt. Op de Joop zijn het de AFA/Antifa exemplaren.

 2.   

  “Geen enkel zinnig denkend mens, is tolerant ten opzichte van intoleranten, tenzij hij een gruwelijke hekel aan zichzelf heeft………”

 3.   

  Ze is niet voor niets bij denk gegaan. Passen elkaar precies. Wat denk nog net niet zegt, laten ze aan sylvana over. Want ze zijn het natuurlijk wel met haar eens. Het mens heeft niet door dat ze haar gebruiken. Dom, dom.

 4.   

  Als er een lippen heeft om zwarte piet te spelen dan zij wel.

 5.   

  Van der bas haalt weer alles uit zijn context en hij blaast weer alles op als een ballon. En ja als je ziet hoe de overgrote meerderheid van de witten over haar denkt ja kan ze dat beeld hebben idd.

  1.   

   De enige die alles uit haar context haalt en flink de boel opblaast is Sylvana zelf. Dat beeld heeft ze maar is er namelijk niet omdat de boosheid van de meerderheid uitsluitend op haar gericht is en niet tegen andere gekleurde mensen die niet zo van die lange tenen hebben. Dat mens ziet nu overal blanke vijanden om haar heen en lijkt het mij beter dat zij dit keer een blijvende vakantie gaat nemen in het warme buitenland i.p.v 8 keer per jaar en weer eigenwijs terug te gaan naar het blanke racistische Nederland om dusdanig weer overspannen te gaan raken.

   1.   

    Ik werd gisteren nog gesommeerd te vertrekken voor mijn (verkeerd) geintepreteerde mening. Maar waar moet ik dan heen, overal zitten witte mensen tegenwoordig. Zelfs in Suriname en Afrika dus dan kan ik net zo goed hier blijven.

    1.   

     Hier blijven en ermee leren gaan leven. Dat moeten wij blanken net zo goed want tegenwoordig heb je ook overal zwarte mensen zitten. Zelfs boven het noordelijk halfrond. En op de Antillen of Afrika zou ik als blanke ook niet gaan wonen naarmate je steeds weer hoort dat blanken gediscrimineerd worden door zwarte mensen. Het is allemaal een pot nat en Sylvana kan om die reden dat niet alleen op blanke mensen gaan schuiven alsof zij de enige racistische ras op de wereld zijn.

 6.   

  Digitale schedelmeting heeft uitgewezen dat haar hersens de grootte hebben van een kippenei .

  Typisch gevalletje inferieure kwaliteit dus.

  1.   

   Superieure reactie weer.

  2.   

   U moet toch iets duidelijker zijn, omdat ik mij nog niet eigen kan maken, hoe groot die hersens dan wel zijn.
   Eieren werden ooit in grootte-maten van 1-7 verkocht. Een groot ei, nr.1 of 2, woog ca. 70 gram. Een ei nr.3 zo’n 50 gram. Sinds juli 1997 wordt de grootte van eieren echter met een andere maatvoering aangeduid namelijk met de kledingmaten S(small) M (medium), L (large) en XL (extra large). De eerste eieren die een jonge hen legt worden henneneieren genoemd. Ze wegen 40 – 42 gram. D eieren die later worden gelegd wegen tussen de 60 en 67 gram. Gemiddeld over de hele legperiode van de kip is het gewicht van een ei zo’n 61 gram. De eieren uit de gewichtsklasse S zijn lichter dan 53 gram, de XL-eieren wegen meer dan 73 gram. Op de zijkant van de meeste eier-dozen die tegenwoordig in de supermarkt worden verkocht vind U tegenwoordig het PVE-IKB logo, dit keurmerk staat voor extra gecontroleerde eieren.

  3.   

   Kippenei ? nee werkeloze generaal, er stond in het meetverslag ; ‘ vergelijkbaar met het eitje van de rode mier ( aka gifmier niet te verwarren met de huis-tuin-keuken zwarte mier of de albino; witte mier )

 7.   

  “Afrika heeft lang de dwanggedachte gekoesterd dat het de schuld van alles wat er in het verleden is gebeurd op anderen kon schuiven”. (Nelson Mandela 1918-2013) Sylvana heeft ook last van die gekoesterde dwanggedachte dat zij nog steeds de blanken overal de schuld van kan geven.

  1.   

   Alle West europese landen hebben ook ongevraagd 100 jaar in Afrika gezeten en daar alles bepaald ja Afrika heeft zeker een punt met dit

   1.   

    @tq1991
    Enig idee hoelang de Moren in Europa zaten? Hoeveel slaven ze gemaakt hebben? Zoekt u maar eens op ‘ Barbarijse slavenhandel’ .

   2.   

    Dus dan ook geen ontwikkelingshulp van dezelfde blanken meer. Want daar hebben zij ook niet om gevraagd. Dan de volgende citaat van Mandela: “Laten we het vreselijke verleden dat achter ons ligt , nooit vergeten, maar niet als een manier om ons op een negatieve wijze aan het verleden geketend te houden, maar eerder als een gelukkige herinnering aan hoever we zijn gekomen en hoeveel we hebben bereikt “. Sylvana keert met haar gemekker weer terug naar het verleden terwijl zij vooruit moet kijken met wat ons land, in vergelijking met de mensenrechten schendende landen, bereikt heeft na de slavernijperiode.

   3.   

    @ tq 1991

    Ja klopt, Europa heeft in Afrika 100 jaar alles bepaald. Dus? Moet ons een soort eeuwig slachtoffercomplex worden aangepraat? Waarmee we vervolgens eeuwig leeg geschud mogen worden? Wat een vreemde kronkel.

    Weet u wie NU volop aan de gang is in Afrika? China! Dus u moet in Peking zijn met uw woede.

    1.   

     Vele zaken zoals burgeroorlogen stammenoorlogen en discriminatie en armoede zijn direct toe te schrijven aan de (West) europese inmenging in dat gebied. Ik weet dat niemand t wilt weten maar omdat het feiten zijn mogen ze worden benoemd.

     1.   

      @ tq1991

      Kan allemaal waar zijn, tot uw dienst. Toch is Afrika grosso modo de afgelopen 60 jaar niet in staat gebleken er iets van te bakken ondanks miljarden gutmenschen subsidie. Dus nu hebben ze de Chinezen nodig om iets uit de grond te trekken. Tot ze die ook weer weg jagen en de Chinezen een schuldcomplex krijgen aangemeten.

   4.   

    Toch apart dat nu half Afrika naar het verderfelijke en racistische “witte” Europa wil komen.

   5.   

    tq1001. Nonnen/paters zorgden voor gezondheidszorg en onderwijs. Ze deden heel goede dingen.

 8.   

  Sylvana Simons zo langzamerhand synoniem voor ; ” ik draag een pruik en ben een bokkenpruik “, ” waar zijn de camera’s “, ” waar krijg ik allemaal betaald voor “, ” hoe kom ik gauw en gemakkelijk aan geld”.
  O gut zei ik nou dat ” alle ” blanken schuldig zijn aan racisme ?” , nou dan alle blanken uiteraard zonder mijn laatste blanke ventje want hij geeft nooit een weer-woord en haalt de spinnenwebben weg ( * waar?, trust me you don’t wanna know…)

 9.   

  Schrale troost.. Als de islamisten echt ooit Europa in handen krijgen, hebben figuren als SS, Jeffrey Afriye, Alasam Samarie, Quinsy Gario, etc. geen leven meer. Echte Arabieren hebben bloedhekel aan hun ras.

 10.   

  Dus alle blanke baby’s zijn ook racisten…en alle blanken dat nog in de baarmoeder zit….Moeders let op jullie baby’s want dat donkere gevaar, met haar Geert Wilders kapsel komt eraan….

 11.   

  Wilders wordt veroordeeld voor minder minder marokkanen, Silvana zit nu het hele blanke ras uit te schelden voor racisten, mag dit wel??
  Ze is nu toch ook een hele groep aan het beledigen, maar blanken mogen dus wel beledigd worden in Nederland.
  Vrijheid van meningsuiting, alleen voor zwarte mensen dus.
  Wordt het niet tijd deze dame tot de orde te roepen ze gaat nu wel erg ver met haar discriminatie tegenover de witte mens.

 12.   

  Het neigt naar jaloezie om blank te zijn.

 13.   

  Kan ik ook aangifte tegen Sylvana doen ?? Ja, ik ben blank ……..Ik
  voel dit ook als racistisch.

  1.   

   @ RS

   Ja. Misschien kan DDS eens een proefproces starten tegen SS? Beetje crowdfunden hier, moet toch lukken?

 14.   

  Ik heb nog nooit een hekel gehad aan gekleurden, roetmoppen en andere negers. Waarom zou ik? Dit zou niet eens bij mij opkomen. Maar nu dat zeikwijf van een Simons ons bleekscheten dagelijks wegzet als racisten, begint dit toch anders te worden.
  Als zij zich hier niet thuisvoelt in een gemeenschap waar namelijk ook blanken wonen en leven, dan moet zij zorgen dat ze hier zo ver mogelijk van verdwijnt. En nooit meer terugkomt. In de oerwouden van centraal Suriname zal zij zich misschien wel hartstikke thuisvoelen.
  Simons, ga. Nu. En kom ons blanken hier niet meer lastigvallen met je gezeik! En neem die drie musketiers mee.

  1.   

   @ LKL

   Laat uw oprechte blik niet troubleren door SS. Ze is niet de maat der dingen, verre van dat.

  2.   

   Sylvana ligt aan het eind v d dag gewoon naast een witte (blanke) man, daarom zeg ik dat dit allemaal overtrokken is. Is ook de bedoeling van de auteur en DDS. Beetje zoals FOX news. De auteur gaat er alleen van uit dat dit haar mening is.

   1.   

    @ tq1991

    Onverstandig van die man. Wie wil er nou naast zo’n engerd liggen?

    1.   

     Ik vind haar best een mooie vrouw zeker voor haar leeftijd. Hij had t slechter kunnen treffen.

 15.   

  Zou die simpele ziel beseffen dat dit op zich een racistische uitspraak is. Ach we hebben zo’n rijk arsenaal aan gezegdes om hier adequaat op te reageren: “de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet”. :)

 16.   

  door wie is dit wijf gehersenspoeld ?! ze moet de boeken eens op zoeken van voor dat de zwarte mens als SLAAF op gepakt werd !! daar voor waren het blanke mensen die verkocht werden door handelaren !!je brult al en ?? loop eens bij een voordat je geslagen word .en ??? loop eens bij een psychiater binnen !! en vraag om een paar 6 sies misschien kan hij jouw helpen om beter te worden en anders op ruimen plaats zat op deze werld

 17.   

  Ik heb namens alle Nederlanders die zichzelf niet als racist betitelen, een aangifte gedaan tegen Mevrouw Sylvana Simons.
  Er is in nederland geen sprake van racisme. Maar van Anti-culturisme. En dat is een groot verschil. Het is tijd dat mensen zoals mevrouw Simons stoppen met haat en verdeeldheid te zaaien.
  Iedereen die zich hierin vindt, wilt U even zo vriendelijk zijn om mijn petitie te ondertekenen?
  http://www.petities24.com/aangifte_tegen_mevrouw_sylvana_simons_wegens_haatzaaierij

 18.   

  Dan zijn, bij deze redenering, alle Arabieren en Moren ook schuldig. Want zij hebben veel langer de slavernij bedreven en erin gehandeld. Zwarte schuld staat dan dus ook vast, iets wat Sylvana natuurlijk niet wil erkennen.

  1.   

   @DennisEijs
   Yep. Natuurlijk weet elk zinnig denkend mens dat het feitelijke nonsens is, immers u kunt alleen verantwoordelijk worden gehouden voor uw eigen daden en niet voor wat eeuwen terug plaatsvond. Hoewel, in sommige Afrikaanse landen alsook Arabische bestaat nog immer een vorm van slavernij.
   Me dunkt dat dat zou moeten worden benoemd en veroordeeld,

 19.   

  Waarom woont en werkt ze eigenlijk nog tussen de haar verfoeide “witte” mensen? Er is nog heel veel te doen in Suriname en Antillen. Kan ze daar Zwarte Piet verjagen.

  1.   

   @Anna
   Maar je weet toch dat ze daar geen kans van slagen heeft!

   http://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/lezers/11718-de-zeurpiet

   Mooi artikel van iemand woonachtig op Curaçao, een man met meer pigment in de huid.

 20.   

  Voor Sylvana

  Zwarte Piet

  De winter is weer in het land
  maar wat is er toch allemaal in Nederland aan de hand?
  Ik hoor geklaag en gezeur over Zwarte Piet
  zo ken ik mijn Nederland niet

  Volgens onze buitenlandse Gasten, dames en heren
  zouden wij Zwarte Piet discrimineren?
  En zou hij onze kinderen angst aan jagen
  hoe zit dat dan met die angst …….bij een burka dragen?

  En de blanke vla…en dit is niet gelogen
  die wij al jarenlang gedogen.
  Ook het Hindoestaans Lichtjesfeest geeft een vreemde tendens
  naar onze blinde medemens

  Het Suikerfeest kent u die????
  discriminerend naar onze medemens met….. diabetici!
  Bovenstaand heeft alles te maken met traditie en/of geloven
  Lieve mensen laat een ieder in zijn waarde en sta er toch boven

  Zolang er nog mensen in Syrië worden afgeslacht
  en de Verenigde Naties niets durft te doen en alleen maar afwacht….
  …..maar wél het lef heeft zich met zwarte Piet te bemoeien……
  kan mij de grote mensen niet meer boeien

  Ik blijf geloven in ons eeuwen oude Sinterklaas feest
  wat vreugde brengt bij kinderen die niet worden afgeslacht als een beest.
  Verenigde Naties neem ons Sinterklaas feest als voorbeeld aan
  en laat Zwarte Piet in vrede bestaan!

 21.   

  Ach ja, Sylvana Simons…. Wie neemt haar nog serieus? Bij Pauw werd ze ook weer ontmaskerd als een rasleugenaar.

  Volgens Sylvana heeft Trump in de jaren ’80 of ’90 gezegd dat als hij zich ooit kandidaat zou stellen voor president, hij dat zou doen voor de republikeinen, omdat die zo dom zijn dat hij ze alles kan wijsmaken. Hij zou gezegd hebben: ‘They will eat it’.

  Daarbij werd een shot getoond van social media met een oude foto van Trump en daaronder de tekst. Toen Pauw zei dat hij twijfelde of dit wel echt was, zei Sylvana tot twee keer toe dat zij de bewegende beelden had gezien.

  Aan het eind van het programma meldde Pauw dat het bericht niet echt was, waarop Sylvana zei dat zij dan slachtoffer was van de social media.

  Maar je had de bewegende toch gezien?
  Je bent (weer!) door de mand gevallen.

 22.   

  Ik heb me eigen kapot gelachen hoe ingenomen Sylvana er bij zat bij pauw met een glas wijn met haar pink omhoog en praat net als een aap zonder kop ow nee sorry foutje heb me mee laten slepen door de sociaal media val kuil moest kip zonder kop zijn!!
  En als een klein kind met haar vingertje omhoog en dan zeggen als een klein kind, mag ik ook iets zeggen!!
  Zo te zien aan de mensen die aan tafel zaten stonden er niet op te wachten die praten zo door zodat ze er niet tussen kon en had de hulp nodig van pauw om iets te mogen zeggen hilarische!!
  Ik ben nog steeds van mening dat een racist niet word geboren maar gemaakt.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!