Woonwinkels boeken mega-winsten door aantrekkende economie

Het gaat steeds beter met de Nederlandse economie, dus consumenten willen heus wel een nieuw bankstel of een badkamermuurtje kopen.

We kijken heel zuur en sceptisch als premier Rutte weer eens aankondigt dat de economie toch écht aan het aantrekken is. Maar you know what? Die dekselse kerel lijkt ook nog eens gelijk te hebben. De NOS rapporteert namelijk dat zogeheten woonwinkels een gouden 2016 achter de rug hebben. In de eerste negen maanden van dit kalenderjaar wisten ze maar liefst 7,6% meer omzet te boeken dan in 2015. De zogeheten woonwinkelmonitor van brancheorganisatie INretail dat zien.

De winsten zijn er vanwege een handvol economische seinen die momenteel allemaal op groen staan:

“De winkels doen het zo goed vanwege de aangetrokken huizenmarkt. Meer mensen verhuizen, en kopen dan ook nieuwe meubels, gordijnen, keukens en andere spullen voor het interieur.”

Voor zaken als bijvoorbeeld Tegeldepot lijkt de economische crisis dus voorlopig voorbij, al merkt INretail wel op dat de winsten niet gelijkmatig over het land verdeeld waren. Met name in de Randstad waren de winsten groot en konden die fors oplopen. In de grote steden Den Haag, Amsterdam en Rotterdam bedroegen die soms wel 15%: dat is bijna twee keer het landelijke gemiddelde. De oorzaak voor die hogere stijging ligt kennelijk gelegen in het feit dat mensen in die steden vaker verhuizen en dus ook vaker behoefte hebben aan nieuw meubilair.

Hoe dan ook: goed nieuws voor Nederland dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Sarko

    Mooi, de staatsschuld lager, toch ook groei en dat zonder Geert .
    Niet mijn keuze, maar toch…
    Wonderlijk, geen reactie van de PVV reaguurders.

  2. Sniper666

    Het is goed dat er weer wat meer geld in omloop komt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.