Zo kan het ook: Amerikaanse meisjes bewijzen dat joden en moslims best overweg kunnen!

Geen categorienov 11 2016, 10:00
Onder de juiste omstandigheden.Ik weet het. De huidige situatie in het Midden-Oosten geeft weinig hoop dat moslims en joden ooit echt met elkaar overweg zullen kunnen. Aanvallen op joden zijn aan de orde van de dag, wat natuurlijk ook weer niet goed is voor het beeld dat joden van moslims krijgen. Het lijkt uitzichtsloos, maar deze twee Amerikaanse meisjes laten zien dat het misschien, ooit, wel anders kan.
De twee zijn namelijk een opvallend duo: het ene meisje is islamitisch, en het andere joods. Ze zijn al eeuwen beste vriendinnen en delen alles met elkaar: school, persoonlijke problemen en verhalen over jongens. Het is dan ook geen verrassing dat ze ook samen nadachten over een goed Halloweenkostuum voor dit jaar. Aanvankelijk hadden ze weinig inspiratie, maar uiteindelijk kwamen ze met een interessant idee: ze zouden verkleed gaan als de 'Juslims', een verbastering van jewish en muslim:
https://twitter.com/jeffpearlman/status/792553544045858816
Er zou echter totaal geen boodschap achter hebben gezeten. De meisjes deden dit niet als statement dat verschillende religies prima overweg kunnen of iets dergelijks. Nee, ze vonden het gewoon "een grappig idee". Niets meer en niets minder.
Toch is dat juist een hoopvol teken. In de praktijk werkt dit natuurlijk, en helaas, allemaal niet in plekken als Israël, waar vele mensen nog steeds niet kunnen verkroppen dat het Joodse volk na tweeduizend jaar eindelijk weer een thuis heeft. Haat regeert daar, en niet alleen onder volwassenen: ook Arabische kinderen krijgen daar al met de paplepel ingegoten dat joden de duivel op aarde zijn en allemaal naar het hiernamaals gestuurd moeten worden. Die indoctrinatie van de jongste generatie is wat mij betreft het grootste probleem van allemaal: als je als kind al elke dag hoort dat joden je grootste vijand zijn, kun je ook niet verwachten dat je op latere leeftijd fatsoenlijk met ze om kunt gaan. Dat is simpelweg geen realistische verwachting.
Het is dan ook hopen op de dag waarop Arabische ouders in het Midden-Oosten hun kind liever oud zien worden dan te sterven als martelaar bij een aanslag op joden. Vanaf dat moment kunnen die kinderen zonder hersenspoelingen opgroeien en zelf ontdekken dat joden ook gewoon maar mensen zijn - als je ze zo leert te zien. Dan - en niet eerder - kunnen ook kinderen daar echte juslims worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten