Zucht. En ook laffe supermarkt Lidl verbant dit jaar alle Zwarte Pieten

Als het zo doorgaat, zijn er nauwelijks nog supermarkten over waar we nog wél gewoon van het Sinterklaasfeest kunnen genieten zoals dat ooit bedoeld was.

De Albert Heijn, de Xenos, de Hema, de Jumbo.. Eén voor één laten onze trouwe winkels ons in de steek. En waarom? Omdat wat agressieve en luidruchtige minkukels het nodig vinden om onze geliefde Zwarte Piet af te schotelen als een racistische marionet van slavendrijver Sinterklaas. Walgelijk!

De volgende winkel die Zwarte Piet compleet in de ban heeft gedaan, is de Lidl. De supermarkt bekend vanwege diens lage prijzen heeft namelijk hun nieuwe Sinterklaas-speelgoedfolders uitgebracht. En wat denk je? De folder is maar liefst 48 pagina’s dik, maar Zwarte Piet is er gewoon helemaal niet in te zien. Op geen enkele pagina. Gewoon compleet weggecensureerd. Alleen de Sint en zijn paard maken mpg hun opwachting, maar verder doet Lidl het lijken alsof Zwarte Piet überhaupt nooit bestaan heeft. Kijk maar mee naar wat pagina’s:

85993753f1d75e4c4dd2b5f466c5b1bdAlleen smullen met de Sint? Mag Piet niet mee-eten soms? Let ook op dat cadeaupapier wat te zien is bij strooigoed: alleen nog de beeltenis van de Goedheiligman. Zijn trouwe Pieterbaas is nergens meer te bekennen. Ook hier zien we de loyale knecht niet:

892781c3e15479ac5caa2a3c3f4a7028Kijk! De Sint heeft al het speelgoed kennelijk hoogstpersoonlijk goedgekeurd. Dankzij Lidl, want zij hebben zijn keuringspieten kennelijk laten verdwijnen. Ook moet de Sint tegenwoordig zelf in z’n eentje zijn stoomboot besturen. De Goedheiligman staat er moederziel alleen voor op Pakjesboot 12 in de bijgeleverde kleurplaat:

e388bcd35c379aa4c2912b8f375a3daf

Zie hier de hele speelgoedbrochure van de Lidl om zelf een kijkje te nemen, en zoals je tevens op de speciale Sinterklaas-site van de supermarktketen kan zien: ook daar is Zwarte Piet keihard weggecensureerd.

Mocht u dus nog twijfelen waar u uw sinterklaas-inkopen moet doen, dan kan u in ieder geval weer één winkel van uw lijstje afstrepen. Toedeledokie, Lidl! Ik ga m’n Sint-boodschappen wel lekker bij de Aldi, de Hoogvliet, de Dirk of de Vomar doen. Maar niet meer bij jullie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Ni28

  Het is opvallend dat de kruideniers zich hebben gek laten maken of zij vrezen gewelddadige acties van de zwarte haters. Het is ronduit laf en ik denk dat zij het onderling hebben afgesproken om boycot acties onmogelijk maken. Dit is niet de weg om culturele veranderingen door te voeren dat is duidelijk.

  1. umhz

   Een complot van alle samenwerkende kruideniers, dat is het.

 2. Sniper666

  Kom op Lidl, geef ons de negerzoenen terug!

 3. garriet60

  t,ja?? wat zouden deze winkel ketens er van denken dat hierdoor een heleboel mensen weg zouden lopen en niet meer in deze winkels zouden komen om hun boodschappen te doen ?? nu ik dit weet ! zie ik er van af om nog naar deze winkels toe te gaan . ik denk bij me zelf dat er 1 winkel over blijft waar ik al ? mijn boodschappen ga doen en de rest voorbij zal lopen !

 4. WWW

  Indien er geen zwarte piet op de verpakking staat, koop je het toch niet. Blijven ze met al die zooi zitten. Koop al jaren geen snoepgoed meer tijdens Sinterklaas wanneer er geen zwarte piet op staat. Is nog goed voor de lijn ook.

 5. Mar

  Zucht. Lidl had vorig jaar al geen zwarte Piet meer.

 6. Anna

  Zo gevaarlijk is het in ons mooi opgebouwde Nederland geworden. Tegenstanders vermoorden met geweld onze cultuur. RTL heeft het over “Nederlanders” als twee Afrikanen vechten en een de ogen bij de ander er uit steekt. Wij oorspronkelijke Nederlanders worden in het buitenland voor zware misdadigers aangezien.Tegenstanders van Zwarte Piet maken ons uit voor “racisten.” Maar ze willen wel hier wonen.

  1. umhz

   Tegenstanders vermoorden met geweld onze cultuur.

   Daar heb ik nog niets van gemerkt.
   Er is echter een groepering waar u zich bij kunt aansluiten
   http://www.metronieuws.nl/nieuws/rotterdam/2016/09/extreemrechtse-nvu-demonstreert-voor-zwarte-piet
   Volgens mij een uiterst vreedzaam clubje.

    1. umhz

     Dat antwoord is simpel
     Een aantal volwassenen. (voor en tegenstanders)

   1. afca1900michel

    @uhmz over geweld gesproken de stand is onderhand alweer 2-1 http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/11/moslim-hield-15-jarig-meisje-gevangen-en-randde-haar-aan/ dus je bent weer aan zet!

 7. Anna

  Laat al die winkels met hun namaak Sinterklaas/Piet zitten. Beste oplossing. Koop niks zonder Zwarte Piet en kruis op Sint.

 8. ikweetwatikwil

  Weg blijven bij kruideniers die niet aan sint of Zwarte Piet doen. Dat zijn lafaards , daar willen wij Nederlanders niets mee te maken hebben. Kruideniers hangen van de kopers af. En laat ze dat merken.

  1. umhz

   Al die winkels die vorig jaar geen zwarte piet hadden en dit jaar weer niet hebben dus blijkbaar vorig jaar goed verkocht.
   Uw weigering om te kopen bij winkels waar u waarschijnlijk toch al niet kwam is dus volkomen zinloos.
   Uw opmerking: wij Nederlanders is natuurlijk compleet van de pot geru…..
   Spreek vrijmoedig namens uzelf maar laat anderen zelf beslissen.

   1. zomaar

    ik heb het al eerder benadrukt , dat het niet alleen om ZW-piet gaat!! , het gaat om onze cultuur en traditie !!.

    die de sociaal democraten te grabbel gooien !, aan alle culturen en kleurlingen die door deze sociaal democraten de afgelopen 4 decennia !, geïmporteerd zijn .

    ook weer tegen de wil van het grootste deel van de Nederlandse bevolking in !.

    ik kijk verder dan alleen de grote steden , die al verworden zijn tot enclaves.

    1. umhz

     Natuurlijk is alles de schuld van de sociaal democraten, ongeacht welke politieke partijen u hiertoe rekent.
     Zij hebben altijd alles gedaan tegen de wil van het Nederlandse volk.
     Om bij alle verkiezingen weer massaal de steun te krijgen van diezelfde Nederlandse bevolking. Vreemd, nietwaar?
     Vrees dat u uw mening gelijk stelt aan die van het Nederlandse volk.
     Denk dat u daarmee behoorlijk de mist ingaat.
     Indien uw omgeving hetzelfde denkt als u wil dat niet zeggen dat heel Nederland zo denkt.
     Vroeger hoorde ik uitsluitend plat Haags om mij heen. Wil niet zeggen dat heel Nederland plat Haags spreekt.

     1. zomaar

      dat massaal kan vies tegenvallen , elke partij heeft voor de verkiezingen een programma , pak de VVD voor de laatste verkiezingen en nu !, die een geluid liet en laat horen die overeen komt met wat Wilders zegt !, en na de verkiezing hun heil zoekt bij ander sociale democratische partijen , en één front vromen tegen de wens van hun kiezers in .

      ik denk dan ook als elke democratische (die de naam democraat voert) , eerlijk hun program (wens) kenbaar stellen zou voor de verkiezing , zij de helft van de stemmen niet zouden behalen .

      oke dat is mijn mening , en dat mag !!.

     2. umhz

      @zomaar
      Er zijn meerdere partijen welke dezelfde punten hebben als de PVV.
      Er is echter weinig tot geen steun voor de oplossingen van de PVV, daar zit het verschil.
      Nederland is een land van coalities, dat weet iedereen.
      Een regering moet dus een zetelmeerderheid hebben.
      Om recht te doen aan de uitslag zal de regering een afspiegeling van de verkiezingsuitslag zijn.
      Mochten het partijen zijn welke niet dezelfde politieke richting hebben, is het nog steeds een afspiegeling van de verkiezingsuitslag, waarbij beide partijen een aantal programmapunten binnenhalen. Dus niets tegen de kiezers hun zin, of je moet denken/willen dat van een partij alle punten worden binnengehaald, dan mis je de boot.

     3. zomaar

      umhz    2 uur ago   
      @zomaar
      Er zijn meerdere partijen welke dezelfde punten hebben als de PVV.
      Er is echter weinig tot geen steun voor de oplossingen van de PVV, daar zit het verschil.

      er is niet een andere partij te vinden binnen onze politiek , die na de verkiezingen hun beloftes houden , betreft de standpunten die zij volgens jou delen met de PVV.

      wel spreken alle partij leden tijdens de debatten de zelfde woorden uit (zij het genuanceerder , dan Wilders), toch aan deze woorden per slot van hen!!, houden zij zich niet, dan komt het democratische aapje om de hoek kijken , en zeggen zij gezamenlijk tja wij moesten een coalitie vromen met één of meer partijen .

      OM ONS LAND EN SAMENLEVING TE REDDEN !!, waarvan vraag ik mij dan af ?,je laat het boeventuig gewoon binnen komen .

    2. Mar

     Over cultuur en traditie gesproken, rondom het Sinterklaasfeest is er altijd wel trammelant en onmin geweest.
     Lees dit artikel uit Trouw van 1998 maar eens.

     http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2722475/1998/12/05/De-Sint-is-een-afgod-geen-kindervrind.dhtml

     1. zomaar

      klopt in (vanaf de jaren 80) afgelopen 36 jaar hebben de sociaal democraten ook , jan en alleman binnen gehaald , zij zagen deze culturen en kleurtjes als een verrijking voor ons !.

      en een stemmenwinst voor hen !!.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.