Zwarte Piet is een held en bewijst dat: grijpt winkeldief bij de lurven en levert hem over aan de politie

Zie je wel, de atletische kindervriend kan niet alleen als de beste op alle daken klimmen… Hij is ook de samenleving tot nut!

Als je het aan Quinsy Gario of Jerry Afriyie zou vragen, dan krijg je als antwoord dat Zwarte Piet een walgelijke criminele racist is die zo spoedig mogelijk moet worden opgesloten. Weg ermee, een gevaar voor Nederland!

Wij weten gelukkig wel beter: Zwarte Piet is een onvervalste held die méér noten op zang heeft dan alleen zijn pepernoten die hij vrolijk in de rondte smijt. Eén incident in Venray gisteren toont dat wel aan, toen een 57-jarige man een kledingstuk probeerde te gappen uit een winkel in het centrum. Deze man dacht gratis kleren te scoren, maar dat was duidelijk buiten Zwarte Piet gerekend. Die had prima in de smiezen wat er gebeurde en wist de man te grijpen:

“Een medewerker [van de bestolen winkel] zette de achtervolging in en werd daarbij geholpen door een groepje Pieten die in het centrum aanwezig waren.

Het lukte één van de Pieten om de kledingdief in de kraag te vatten, waarna hij aan de politie werd overgedragen. De man zit momenteel vast.”

Laat je dus nooit meer door mensen zeggen dat Zwarte Piet een uitvinding is van gefrustreerde blanke mensen die graag een beetje de racist uithangen om onze zwarte mede-Nederlanders het bloed onder de nagels vandaan te treiteren. Integendeel: de meeste Pieten hebben het hart op de juiste plek zitten, zo blijkt ook wel weer uit deze situatie uit Venray. Jaja, de politie gewoon een beetje helpen Nederland veiliger te maken.

De Leidse collega’s van de arresterende agenten kunnen daar nog wel wat van leren, want gisteren sloegen zij in de Zuid-Hollandse universiteitsstad geen criminelen maar Zwarte Pieten in de boeien. En dát is – zoals dit incident in Venray wel aantoont – natuurlijk de wereld op z’n kop.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. zomaar

    maar goed voor hem , dat hij zwart ziet !, anders zou men hem aanklagen voor racisme .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.