50-Plusser Henk Krol staat te trappelen voor formatie-bingo

Henk Krol heeft er zin an! Hij ziet het al helemaal gebeuren: 50Plus als serieuze gesprekspartner bij de formatie van een nieuw kabinet.

In het verleden zou zoiets lachwekkend gevonden worden. 50Plus staat in de peilingen immers maar op 11 zetels. Zo’n partij zou enkele jaren geleden niet eens bijna meedoen aan een kabinet.

Maar ja, tegenwoordig is alles anders. Het politieke landschap is zo ontzettend versplinterd dat elf zetels betekent dat je buitengewoon serieus genomen moet worden. Sterker nog, het lijkt op dit moment niet mogelijk dat er een kabinet komt van minder dan vier partijen. Zelfs vijf lijkt zeer wel mogelijk.

En ja, dat betekent automatisch dat ‘kleinere partijen’ ook mee mogen doen. Zoals 50Plus.

Daarom bereidt Henk Krol — voorman van 50Plus — zich alvast voor op de formatie-onderhandelingen. Sterker nog, bij het tv-programma WNL zei hij vanmorgen hij zeker te weten dat hij mag aanschuiven en dat hij inderdaad enige invloed gaat hebben op het beleid van het volgende kabinet:

50PLUS-voorman Henk Krol verwacht dat mee zal kunnen praten over de formatie van een nieuw kabinet, na de verkiezingen in maart. Dat zei hij vanochtend in het tv-programma WNL op Zondag. Krol: ,,Ik verwacht zeker dat ik aan de formatietafel ga zitten en ik verheug me daar zeer op.”

Veel ouderen zullen dat ongetwijfeld heel prettig vinden om te horen. Zij hebben immers terecht het gevoel dat ze al jaren genegeerd worden. Misschien dat Krol daar verandering in kan brengen na de volgende verkiezingen. Het zou geen sinecure zijn.

Maar… jammer genoeg voor deze kiezers waarschuwt Krol al meteen dat zijn achterban ook weer niet te veel van hem moet verwachten:

Of Krol bij de eventuele formatiebesprekingen zal vasthouden aan verlaging van de AOW-leeftijd naar 65, hangt af van het aantal zetels dat hij haalt. ,,Als we doorgroeien naar twintig zetels, kunnen we een vuist maken”, aldus de 50PLUS-leider.

Wat? Je hebt 20 zetels nodig om af te kunnen dwingen dat je je belangrijkste stokpaardje niet zonder slag of stoot opgeeft? Wat is dat voor gekkigheid? Zoiets noem je nou ‘principes,’ Henk. Als jij niet wilt dat de geplande verhoging doorgaat moet je je poot gewoon stijf houden en duidelijk maken dat 50Plus niet meedoet als die eis niet wordt ingewilligd. Doe je dat wel dan verraad je je eigen kiezers namelijk. Ze stemmen juist vanwege dit soort onderwerpen op jou, niet vanwege, zeg, je steun voor meer geld voor onderwijs.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ni28

  Weinig invloed weinig kansen. Ik denk dat hij wel achter staat maar als kabinet minderheid kunt je het schudden. Zijn partij zou veel meer zetels moeten halen als je ziet hoe de ouderen behandeld worden. Nadeel van deze partij is dat zij links zijn. Met links blijven wij doormodderen zoals nu.

  1. Sarko

   Je kletst wederom.
   Wij als ouderen hebben het niet zo slecht maar jij laat je opnaaien door DDS en Geert.
   Andere informatie bronnen laat jij links liggen.

   Natuurlijk kunnen sommige dingen beter (gezondheidszorg -eigen risico) maar we hebben het NIET SLECHT.

   Het is goTs geklaagd dat een partij als 50 plus nog eventueel kans maakt om deel te nemen in coalitie.
   En dat hebben we te danken aan die grote Geert.
   Zou hem bijna een landverrader noemen maar hij is meer een volksverlakker

   1. Wim

    Conclusie de SP is totaal overbodig want niemand heeft het slecht in Nederland. Ik vroeg me al af hoe komt het dat die partij als een plumpudding is elkaar zakt

 2. Wim

  Sarko een fanatiek SP lid vindt dat de ouderen het niet slecht hebben.
  Met zulke leden kom je er wel bij de SP.

  http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2106908/Unie-KBO-veel-ouderen-lijden-in-stilte-armoede

  1. Sarko

   Wim je bent het reaguren niet waard.
   Mij als fanatieke SP lid wegzetten is precies zoals als de redactie van DDS hun stukjes schrijven.
   Mag hopen dat je het begrijpt..

   1. Wim

    Wat voor lid ben je dan.

 3. Wim

  Ik begrijp dat DSS een opnaaiende en volk verlakkende website is volgens Sarko.

  1. Wim

   DDS

  2. Sarko

   Selectieve bericht geven van uit een bepaalde ideologie, ja dat is DDS.
   Net als ieder ander Blog moet er brood op de plank..
   Niks mis mee maar dan kun je ook kritiek verwachten.
   Alleen de joris geeft de grens….

   1. Wim

    Kritiek leveren is wat anders dan je presenteren hier als stiekem links opnaaiend onderkruipertje.

    1. Sarko

     Ach de fanatieke PVV stemmerT ziet achter elke boom de vijand.

     1. Sarko

      Alle bomen om zagen, net als in Turkije, dat is volgens Wim de oplossing..

 4. Wim

  Rare opmerking Sarko met die bomen.
  Eén ding moet ik je nageven, je doet het wel slim ,aaien en dan weer afbreken hier en dat is wel slim van je maar toch op den duur doorzichtig,eindpunt is altijd Wilders dat vind ik wel knap van je.Maar je bent een links gluipertje. Dat is niet erg ,dat mag hier ,dat is wat anders dan bij jouw zeg maar linkse web hoek En als SP folders rondbrengend lid ben je best wel fanatiek toch, of moet je dan rond met tomatensoep.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.