Arabisch babbelende DENK-pief Kuzu is een grote hit… bij de Qatarese staatzender Al Jazeera!

“Toon mij wie uw vrienden zijn, en ik zeg u wie u bent”. Een wijsheid waar ik nog maar eens aan moest terugdenken toen ik zag dat Al Jazeera jubelend aandacht besteedde aan Tunahan Kuzu die Arabisch stond te spreken in de Tweede Kamer.

Dat u nog maar eens weet waar de aanhang van Tunahan Kuzu woont: niet in Nederland, maar in het Midden-Oosten. Dat werd vandaag nog maar eens duidelijk toen bleek dat Kuzu’s zielige actie om Arabisch te praten in de Tweede Kamer is opgepikt door Al Jazeera. Hun outlet AJ+ vond het maar wát interessant dat Kuzu geen Nederlands, maar Arabisch sprak in het hart van de Nederlandse democratie:

Op Twitter doet Kuzu’s filmpje het aardig, en is inmiddels al zo’n 300 keer geretweet, maar op Facebook is dit stukje Arabische imperialisme een regelrechte hit. Ruim een miljoen mensen keken naar Kuzu’s woordje Arabisch in de Tweede Kamer en bijna 30.000 mensen gaven het filmpje een like.

Dat zijn mooie cijfers voor DENK en Kuzu, maar even voor de duidelijkheid zodat helder is in welk deel van de wereld die Kuzu-populariteit nu zo groot is: AJ+ behoort tot Al Jazeera. En de eigenaar van Al Jazeera? De overheid van Qatar. U weet wel: het gezellige Qatar waar de sharia heerst. Waar je afgeranseld wordt met een zweep als je alcohol drinkt of je de doodstraf kan krijgen op het moment dat een moslim van z’n geloof valt. Dát is het Qatar waar ze het Arabische geneuzel van Kuzu nu vieren als een soort overwinning.

Een overwinning, ja. Want reken maar dat dat zo gezien wordt in de Arabische wereld: in de parlementen in West-Europa kan je (ook al is het maar even) Arabisch spreken, en er volgen geen sancties. Moet jij voor de grap eens proberen om Nederlands te praten bij de regering van een gemiddeld land in het Midden-Oosten – eens kijken hoeveel applaus je dan oogst. De handen van de Qatarezen ga je er vermoedelijk niet mee op elkaar krijgen.

Maar Kuzu maalt er niet om: leuk, meer aandacht voor hem en DENK! Kuzu wordt vaak opgedragen zijn biezen te pakken en terug naar Turkije te gaan. Maar na deze week moeten we hem misschien eens vragen te verhuizen naar Qatar. Volgens mij kan hij er prima aarden: hij spreekt de taal immers al!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Adriaan

  Wen er maar al vast aan: Arabisch wordt de tweede taal in Nederland. Tenzij … er keihard wordt ingegrepen op 15 maart. Er worden nu meerdere grenzen overschreden.

 2. ikweetwatikwil

  Heb nog niets gehoord van onze kneuzen in de kamer daarover. Of zullen ze denken , het went wel.

  1. zomaar

   zitten nu in hun reces , te blokken om Arabisch te leren.

  1. denktenk

   @ Wim
   Hoort deze link bij dit Topic?

 3. Sniper666

  A. Onze slaapkamer heeft Kuzu nog niet bestraft.
  B. DENK krijgt geld uit Quatar.

  Goed bezig…..

 4. Wim

  Obama is een engerd.
  De wereld is aan een ramp ontsnapt door het niet kiezen van Clinton

  Gegen Russland: USA wollen Söldner in Syrien aufrüsten

  Veröffentlicht: 27.12.16 13:38 Uhr

  Die US-Regierung will kurz vor dem Amtsantritt von Donald Trump noch einmal eine Söldner-Offensive in Syrien lancieren. Die geplante Aufrüstung dürfte vor allem den Söldnern aus Saudi-Arabien zugutekommen.

  1. umhnz

   Arabisch mag niet, maar Duits is natuurlijk geen probleem?
   Beetje vreemd voor iemand die steeds roept dat we in Nederland wonen.

   1. toetssteen

    @UMHZN
    U heeft wederom wat gemist. Grenst Nederland aan een Arabisch sprekend land? Dacht ’t van niet! Duitsland is ons buurland en doorvoerland! Ja en het staat idem hoog op de economische talenladder, grutjes, hoe zou het komen??? Arabisch? Lachwekkend om het ook maar te overwegen! Spaans komt na het Engels en daarna het Chinees. (Mandarijn aub)

   2. jennifer

    UMHZN Ik hoop als Nederlander dan toch dat de dag aanbreekt, dat alle moslims in Nederland en de rest van Europa, net zoveel angst moeten hebben om hier te leven als wij inmiddels in ons eigen land moeten hebben, om niet opgeblazen te worden door de aanhangers van een idiologie die dood en verderf in Europa aan het zaaien is. Denk als men eens logisch als moslim na gaat denken,(wat moeilijk zal zijn, gezien hun herseloze toestand waar ze in verkeren, en alleen maar moord en doodslag kennen) dat niemand dit langer pikt. De wraak zal zeer zoet zijn tegenover de moslims in heel Europa geloof het maar. Ze zullen blij zijn als ze terug desnoods op hun knieeen kunnen kruipen naar het land van herkomst. Waar ze dan hun wrede idiologie maar onder elkaar uitvoeren met moorden en aanslagen. De wereld is er slecht aan toe zolang er nog moslims op deze wereld bestaan.

   3. Wim

    Ik doe het volgend keer voor jou in het Fries.
    We wonen nu in de EU,het is onze wens dat we weer in Nederland te gaan wonen.
    Daarbij komt nog dat het Duitse Merkeltje ook hier de dienst uitmaakt en zorgt dat we overspoelt worden door Arabische sprekenden. En er zijn geen grenzen meer, dus ook niet voor de taal van de buren en niet alleen voor goedkoop tanken.

 5. Ni28

  Kuzu doet gewoon zijn werk als goede moslim. Nederland is van de moslims en men spreekt hier Arabisch. Aldus de informatie in het M.O. en Afrika. Hoeveel migranten komen in 2017 naar aanleiding van deze informatie?

 6. ikweetwatikwil

  umhzn Ik zei het al eerder, u weet weinig van Nederland. Op onze middelbare scholen krijgen we afgezien van Nederlands, ook Engels , Duits en Frans. Je kunt ook Spaans kiezen. Dat zijn talen waar je overal mee terecht kunt.
  Van Arabisch is geen sprake En dat moet ook niet.

 7. nick

  Volgens mij mag dit helemaal niet, spreken in een taal die (bijna) niemand in de tweede kamer verstaat!
  Deze man is gewoon staatsgevaarlijk!
  Hij spreekt voorzichzelf in onze tweede kamer!
  Ik meen dat hij geroyeerd kan worden, want waarom zou hij in het Arabisch spreken in de tweede kamer als hij daar geen politieke niet nederlandese bedoelingen mee heeft!
  Dit lijkt mij toch echt verboden en moet hij stafrechtelijk aangepakt worden.

  Afwachten wat onze slaapkamer hiermee doet!

 8. nick

  Vergeet vooral niet dat de PvdA schuldig is dat deze walgelijke niet Nederlandse partij in onze tweede kamer zit!
  Zij moesten zo nodig deze Turken in onze kamer plaats laten nemen want ozo multiculti. Dat krijg je ervan, deze onbetrouwbare niet voor ons land in de kamer zittende turken scheiden zich af en beginnen een eigen partij die daarom nu in onze eigen tweede kamer zit. Ongekozen, absoluut ongewenst en nu zelfs staatsgevaarlijk.

 9. Ruud562

  Qatar, dat zijn toch ook de vrinden van ons koningshuis?

 10. Ruud562

  @Umhnz “Arabisch mag niet, maar Duits is natuurlijk geen probleem?
  Beetje vreemd voor iemand die steeds roept dat we in Nederland wonen.”

  Nederland is een westers (in)gerichte samenleving, wat je van de Arabische cultuur c.q. taal niet kan zeggen! Met andere woorden: dat hoort hier zéker niet thuis!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.