Arrogante Rutte: 'Bang voor populisten? Wie, ik?'

Geen categoriedec 14 2016, 13:00
Ja jij Mark. En je zou inderdaad doodsbang moeten zijn. Ze gaan in maart volgend jaar namelijk vrijwel zeker de vloer met je aanvegen.
In een walgelijk, hypocriet en hautain interview met Nu.nl zegt premier Mark Rutte dat hij totaal niet bang is voor de opkomst van 'populistische partijen.' De reden? Hij beschouwt zichzelf als een man van het volk. En dus is hij ervan overtuigd dat hij de verkiezingen 'gewoon' weer gaan winnen:

"Ik realiseer me dat mensen zich afvragen: Is die politiek er wel voor mij?. Ik kan één ding zeggen: Ik zie het. Ik ben van hen. Ik ben van de mensen die hard werken."

Jij bent één van ons, Mark? Waar heb je het over? Jij hebt nog geen dag in je leven normaal werk gedaan. Je bent op jonge leeftijd de politiek in gegaan en bent nog steeds bezig in Den Haag. Officieel ben je geschiedenisleraar, en daar doe je één dag in de week wat mee. Maar versta je dat onder "hard werken?" Als dat zo is bewijst het maar weer eens dat je het alledaagse leven van de normale Nederlander echt niet begrijpt.
En dan komt hij met dit pareltje aanzetten:

"Ik zit in de politiek om dingen op te lossen en mensen te laten zien dat wij er voor hen zijn. Ik zit er om die grote stille meerderheid die snapt dat Rome niet in een dag gebouwd is. Beleid uitvoeren kost tijd."

Ik weet niet of ik moet lachen of huilen. Ja, het kost heel veel tijd -- met jou wel tenminste. We zijn nu pas min of meer uit de recessie. Daar hebben we onder jouw leiding maar liefst acht jaar over gedaan.
De economie herstelt zich niet dankzij Rutte, maar ondanks hem.
Vervolgens doet Rutte zijn vele gebroken beloftes snel en gemakkelijk af met een glimlach en een losse opmerking:

"Weet je, ik maak ook fouten. Die fouten zal ik proberen niet te herhalen."

Oh, nou, dan is alles vergeven en vergeten Mark! We maken allemaal fouten ja, dus ach, we kunnen het jou niet kwalijk nemen dat je iedere verkiezingsbelofte die je in 2012 deed niet ingelost hebt!
Ongelooflijk. Wat een stuitende arrogantie. En maar lachen.
Man. Ik kan echt niet wachten tot de verkiezingen. Laat Rutte alsjeblieft vertrekken als premier zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten