Asscher weet hoe hij de PvdA groot wil maken: de sociaaldemocraten moeten nóg linkser worden!

Geen categoriedec 21 2016, 6:00
Haha! Lodewijk Asscher heeft een nieuw plan (lees: een heel oud plan dat elke keer weer gebruikt wordt) om de PvdA groter te maken: ze moeten nog linkser worden!
Lodewijk Asscher, die zogenaamd de nieuwe Verlosser van de ultralinkse PvdA moet zijn, heeft een plan bedacht om zijn partij terug aan de top te brengen: hij wil het verkiezingsprogramma overhoop gooien en het platform van zijn partij nóg linkser maken.
"Ik pleit voor een progressief patriottisme," aldus de man die een patriot nog niet zou herkennen als die hem met een Nederlandse vlag in het gezicht zou slaan.
Nou weet ik wat de gemiddelde lezer zich afvraagt: wat bedoelt Asscher in vredesnaam met een "progressief patriottisme"? Helaas hebben we het antwoord: hij wil de belastingen maar weer flink verhogen. Want dat is progressief en volgens Asscher ook nog patriottisch (het nieuwe patriottisme: al jouw geld is van de staat!):

Asscher wil daarnaast dat mensen die meer dan 150 duizend euro verdienen onder een toptarief van 60 procent vallen. De opbrengst van circa 300 miljoen euro is bedoeld om extra te investeren in 'liefdevolle' verpleeghuiszorg.

Ik weet dat er ongetwijfeld mensen zijn die minder dan 150.000 euro verdienen die dit best vinden kunnen, maar dat is een ontzettend grote fout. Ten eerste werken die mensen ook gewoon voor hun geld. Het is ronduit immoreel dat de staat meer dan de helft van hun geld denkt af te kunnen pakken.
Daar komt bij dat we van de geschiedenis geleerd hebben dat hogere belastingen voor hoge inkomensgroepen een bijzonder negatief effect heeft op de economie. Die mensen geven hun geld namelijk uit aan zaken, diensten en producten waar zij behoefte aan hebben. Als de staat hun geld afpakt is dat niet meer het geval. Dit betekent dus dat er banen zullen verdwijnen.
Als de economie echt een boost wilt geven moet je alle belastingen, voor alle inkomensgroepen, verlagen. Daar heeft iedereen baat bij. Maar ja, dat is niet 'progressief.' En dus wil Asscher er niet eens over nadenken.
Ook wil Asscher zogenaamd harder optreden in de Europese Unie. Zo zou hij de arbeidsmigratie binnen de EU willen beperken. Maar wie gelooft hem op dat gebied? De PvdA is één van de meest eurofiele partijen van het land. De kans dat Asscher deze belofte gestand doet is nihil. Laten we niet vergeten dat dit ook de partij is die keihard voor goedkeuring van het EU-verdrag met Oekraïne is terwijl de kiezer daar toch echt tegen heeft gestemd.
Je moet wel heel dom en achterlijk zijn om hier in te trappen. Is de Nederlandse kiezer zo achterlijk? Ik hoop het niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten