Bizarre Sylvana suggereert dat Koning Willem-Alexander op Artikel 1 gaat stemmen

Ze is weg bij DENK, maar haar hoogmoed wordt onverkort doorgezet bij haar nieuwe partijtje Artikel 1.

Nederland heeft niet veel tradities, maar de meeste die we wel hebben zou Sylvana Simons maar wát graag afschaffen. Eentje wil ze echter in stand houden, en dat is de jaarlijkse kersttoespraak van de Koning. Hij vertelt ons in een tv-toespraak ieder jaar waar we als land wat meer behoefte aan hebben, en meestal komt dat neer op een pleidooi om je gewoon een beetje te gedragen. Wees aardig, wees barmhartig, sluit mensen niet uit en zet je beste beentje voor. Nogal clichématige zoetsappigheid, maar dat hoort er nu eenmaal bij in een monarchie. Geef het volk een portie sentimentaliteit, en ze zijn tevreden

Hoe de toespraak van de Koning echter niet bedoeld is, is als politiek statement. Sylvana Simons en haar kersverse partijtje Artikel 1 hebben dat echter totaal niet begrepen en doen nu net alsof Koning Willem-Alexander heeft opgeroepen om op haar politieke beweging te gaan stemmen:

Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. We hebben Artikel 1 niet nodig om netjes met elkaar om te gaan – dat kunnen we heus zelf wel. Ook hebben we dat partijtje niet nodig om ons te leren hoe we ons netjes kunnen gedragen. Want wederom: dat kunnen we heus zelf wel. Maar dat allemaal terzijde.

Want verder is het instituut van de Koning juist bedoeld om te regeren als een neutrale scheidsrechter, die boven de politieke partijen uitstijgt en Nederlanders – van elke politieke kleur – een vorm van verbintenis geeft. Met elkaar, en het land. Het is geen gepolitiseerd instituut dat kanten kiest in een politieke discussie – en al helemaal niet als er verkiezingen aankomen. De Koning is neutraal en heeft zondag heus niet gepleit voor een stem op Artikel 1. Of VVD, PvdA, GroenLinks, PVV, D66, DENK of wat dan ook. De rede van de Koning was gewoon wat hij is: de jaarlijkse oproep om gewoon een beetje lief te zijn voor elkaar.

Je moet dus wel héél arrogant zijn om te denken dat dat dus betekent dat je op één specifieke politieke partij moet stemmen. Gelukkig voor Sylvana beschikt zij over de juiste dosis arrogantie om dat voor elkaar te krijgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Sniper666

  Beste Tim,

  Het ziet er niet naar uit dat het ooit wat gaat worden met de SS partij. Laat SS aub een poosje voor wat het is?

  Groet, Sniper666

 2. bommetje

  De Koning klaagde in zijn toespraak m.i. vanaf 1.45 over het optreden van Jan Terlouw in DWDD. Over de inmiddels krankzinnig geworden Sylvana had hij het niet. DDS stop a.u.b. met het schrijven over dit pathologisch gestoorde mens.

  1. LieverKipsLeverworst

   Dit heb ik DDS al 6x gevraagd. Tevergeefs. Ze gaan gewoon door en maken haar zo juist groot. #nietgoedsnik

 3. Gustaafff

  De arrogantie van Simons is welbekend. Maar dat zij de koning gebruikt om haar politieke partij te promoten, is te gek voor woorden. Kunnen we haar niet linea recta opsluiten voor Majesteitschennis? Haar vriendje Kuzu was het respect voor onze koning al verloren.

  1. Donald Troef

   De pleidooien om mensen op te sluiten zijn hier vandaag niet van de lucht.

   1. jennifer

    Terecht toch, blijkt wel dat er meer gestoorde los lopen als dat ze opgesloten zitten zoals het hoort.

   2. Sniper666

    Ja u vraagt er ook altijd om.

   3. Gustaafff

    De verliefdheid van DT voor Sylvana, is weer duidelijk te merken. Heb je je al aangemeld bij artikel 1? Ik hoorde dat er al 100 leden waren!

    1. Floris

     Zit jij hier de hele dag, eikeltje?

     Heb je niets beters te doen? Of is trollen je hobby?

     1. Gustaafff

      Ik dacht dat Floris in staat was een discussie te voeren zonder te schelden. Blijkbaar hij ook al niet.

      Ik reageer op de hopeloze verliefdheid van DT.

    2. Donald Troef

     Ik ben niet verliefd op Sylvana, Gustaafff. Ik vind het een incompetente narcistische vrouw. Ik had wel enige sympathie voor haar in haar succesvolle actie het racisme in Nederland in het algemeen en rond Zwarte Piet in het bijzonder aan het licht te brengen. Dat was nuttig en nodig.

     1. Gustaafff

      Kom op, @DT. Ga nou eens kleur bekennen. Je dweept met Simons. “Mooie vrouw, fiere vrouw, dappere vrouw, ze heeft een punt, grote vrouw, sympathie voor haar”. Je hebt al lang laten zien dat je buitengewoon gecharmeerd van de racismeroepster bent.

     2. Vabis

      Domme Donald had ook een fascinatie voor de film ‘the Planet of the Apes’ vandaar dat hij Sylvana ook wel een niet te versmaden bruine brok vond….

     3. bommetje

      Sylvana net in EenVandaag kei voor schut. Wil geen vragen beantwoorden over fascistoïde gedrag van Turkije. Gaat gelijk op haar bek. Ha, ha, ha.

     4. bommetje

      Lekker hé Donald Troef om door Sylvana gekastijd te worden?

     5. bommetje

      Woorden Donald Troef: “Een niet te versmaden bruine brok” . Soms ook geïnteresseerd in coprolagnie DT ?

     6. Janalb

      Domme Donald.
      Nuttig en nodig ? Pleur op, er zijn nog wel belangrijker dingen nuttig en nodig en Daar Hoort het gezwam van Syl Niet bij.
      Groeten

     7. LieverKipsLeverworst

      Dat was niet nodig en dit was niet nuttig. Het is juist onnodig en onnuttig. Hou je oerwoud-commentaar liever voor je, DT.

   4. Janalb

    Ze moesten jou opsluiten en wel in een gesloten instelling.
    Pieter Baan Centrum of zo.

 4. Janalb

  Sylvana moet artikel 12 hebben. Of S5 ligt er maar Aan hou Oud Je bent om dit te begrijpen.

 5. Janalb

  WW uitkering voor vlotte Sylvie, kan als ongeschminkte ZP nog wat bij schnabbelen, voor de benzine voor haar Audi A5 cabrio.
  Het is toch om Je te bescheuren, Hoewel, wat een treurnis eigenlijk.

 6. Ni28

  DT is een echte kameleon, hij verschiet van alle kleuren als nodig is. Nu is SS ineens incompetent terwijl zij eerst zeer intelligent was. En feit is dat zij goed bij elkaar passen wat onzin uitkramen betreft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.