Censurende Sylvana nog altijd geen fan van tegenspraak: gaat criticasters ‘meteen in de block’ smijten

Bij DENK ontpopte Sylvana Simons zich al snel tot een grote liefhebber van censuur, en zelfs tot vijand van de persvrijheid. Het is een houding die ze maar al te graag exporteert naar haar nieuwe politieke avontuur Artikel 1.

Toen Sylvana nog bij DENK zat, was ze al een grote fan van het monddood maken van mensen die er een andere mening op nahouden. Samen met toenmalige matties Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk werden interviewers die onwelgevallige vragen stellen in een negatief daglicht gezet, moesten journalisten allemaal een eed gaan afleggen aangezien het ontrouwe hyena’s zijn (of zoiets), worden ongewenste verslaggevers gewoon geweerd en wordt de Tweede Kamer-politie afgestuurd op politieke verslaggevers die gewoon hun werk doen.

Dat restrictieve beleid komt vanuit DENK nu mee naar Artikel 1, zo blijkt uit een uitlating van de kersverse partij op Twitter:

Meteen in de block als je Sylvana beschuldigt van racisme! Ja, het wordt tijd dat we allemaal #evennormaaldoen, ofzo. Kennelijk is #evennormaaldoen het nieuwe #trapernietin.

Dat echter terzijde. Hoe dan ook, Sylvana is één van de grootste race-baiters van Nederland en heeft er een dagtaak aan alle racisten van ons land persoonlijk te identificeren. Dat mag zij doen, maar ze moet dan niet zeuren als mensen dat dan ook een keertje bij háár terugdoen.

Want wat te denken van Sylvana die het volgende zegt over zwarte mannen:

“Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem. Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten. Een Nederlandse vriendin van mij had een donkere vriend. Zijn samen op vakantie geweest en noem maar op. Krijgt ze opeens een telefoontje van hem: blijkt hij op het punt te staan met een ander te trouwen.”

Is dat dan geen racisme? Mogen we Sylvana dan niet meer aan die uitspraak herinneren, op straffe van ‘meteen in de block’? Nou ja, prima hoor. Ze moet natuurlijk helemaal zelf weten hoeveel kiezers ze minacht en gaat blokkeren op Twitter, maar dan niet gaan miepen als we La Simons dan voor een tikkeltje hypocriet verslijten!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Janalb

  Ze is wel eerlijk over zwarte mannen.?

 2. bommetje

  Willen jullie reageerders MEER of MINDER of Sylvana: Minder, minder, minder …….

  1. Sniper666

   @ bommetje

   Ja a.u.b. minder, minder, minder Sylvana. Of beter nog, exit ermee.

 3. Victor83

  Ze doet me nu echt aan die Amy uit “oorlog in de keuken” denken, je weet wel, dat blonde domme wicht met die gangstervriend. Wat een geit zeg…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.