D66-rechters van de Raad van State: afgewezen asielzoekers mogen in Nederland beroep afwachten!

Alsof het strenger maken van de immigratiewetgeving nog niet lastig genoeg is met die lanterfantende politici, wordt Nederland óók nog eens tegengewerkt door linkse ‘barmhartige’ rechters. Zucht.

Slecht nieuws. Wie dacht dat het wel even goed ging komen met strengere immigratiewetgeving in Nederland door op 15 maart op een rechtse partij te stemmen, komt bedrogen uit. Het is namelijk niet alleen de politieke kaste onder aanvoering van PvdA, D66, CDA, ChristenUnie en VVD die het strenger maken van onze asielprocedures tegenhouden. Het zijn ook softe rechters, zo bleek vandaag bij een zaak die diende bij de Raad van State:

“Asielzoekers die hoger beroep bij de Raad van State aantekenen tegen hun afgewezen asielaanvraag mogen in afwachting van de uitspraak vaker in Nederland blijven. Dat blijkt dinsdag uit een uitspraak van de Raad van State.

[…] De Raad van State gaat daarom meer dan voorheen bepalen dat een vreemdeling niet wordt uitgezet voordat over het door hem ingestelde hoger beroep is beslist. Ook als nog geen concrete datum bekend is waarop de vreemdeling zal worden uitgezet. “

Dat uitgewezen asielzoekers in Nederland hun asielaanvraag mogen afwachten, gaat nergens over. Ik besef dat het een ander rechtsgebied is, maar toch: criminelen die door de lagere rechtbank zijn veroordeeld tot een celstraf gaan ook niet vrijuit tot het hoger beroep behandeld is. Nee, die draaien de bak in en worden dán vrijgesteld als blijkt dat het Gerechtshof anders oordeelt dan de rechtbank.

Zo zou het ook moeten zijn voor asielzoekers. De rechter die in eerste aanleg over de zaak beslist, is geen nep-rechter. Die kan echte vonnissen wijzen, en als hij beslist dat je hebt te vertrekken dan moet je ook eigenlijk vertrekken. Alle andere beslissingen houden het ondergraven van onze (lagere) rechtspraak in, en dat is ongewenst. Zeker als het gaat om asielaanvragen, want op die manier maak je er een automatisme van dat asielzoekers in hoger beroep gaan. Immers, ze mogen toch wel in Nederland blijven, dus baadt het niet dan schaadt het ook niet.

Het is buitengewoon triest dat de Raad van State nu ook meent dat bovenstaande procedure de nieuwe gang van zaken zal zijn. Je vraagt je echt af in welke ivoren toren die mensen leven. Hebben ze de hele vluchtelingencrisis inclusief alle gevolgen niet meegemaakt, ofzo? Zijn ze wereldvreemd.

Wellicht. In ieder geval moet elke realiteit wijken voor hun rooskleurige D66-werkelijkheid van bloemetjes en bijtjes. Het is gevaarlijk spel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

  1. Ni28

    Die D66 imbecielen moeten weer voor de moraalridders spelen. Je staat met open mond hun domheid te aanschouwen en komt worden tekort tenzij je grof zou worden. Kom op Pechtoldjes, op naar nul zetels samen met de PvdA.

  2. van Urk

    En zo hebben waarschijnlijk terechte afgewezen “vluchtelingen” nog tijd zat om tussendoor nog even een aanslag te gaan plegen.

  3. Seneca

    Wanneer o wanneer wordt een van deze ‘rechters’ of iemand van hun directe familie eens het slachtoffer van een ‘vluchteling’ met een verborgen agenda? Dan piepen zij wel anders, kijk maar naar de krokodillentranen die vergoten zijn na de moord op Els Borst. Toen werd wel alles uit de kast getrokken en zelfs – naar ik dacht – bood lul Bolhaar zijn excuses aan over de gevolgde procedures, die – zoals gewoonlijk in dit land – niet goed gevoerd waren. Wat een afgrijselijk werelddeel is Europa geworden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.