Dat is pas een witte kerst: politie doet megavangst drugs in kerstpakketten

Geen categoriedec 01 2016, 17:00
Een grootschalig drugsonderzoek heeft blootgelegd hoe de voormalige aandelenhandelaar Florian van L. zijn compagnons vorig jaar een wel erg vrolijk kerstfeest bezorgde.
We gaan een jaar terug in de tijd, naar december 2015. Florian van L. rijdt met zijn handlanger, Thomas K. richting Brussel in een bestelwagen. De laadruimte zit volgestouwd met kerstpakketten, die in de Belgische hoofdstad bezorgd zouden moeten worden aan werknemers die aan het einde van het jaar wel een teken van waardering verdienen. Tenminste, dat is de schijn die de twee proberen op te houden, want die bedriegt maar al te vaak. De pakketten zijn namelijk niet gevuld met heerlijke versnaperingen en nutteloos keukengerei, maar met zaken die je alleen in het kerstpakket van een coffeeshopmedewerker zou verwachten.
Dit transport is slechts één van de dingen waarvoor justitie de mislukte zakenman Van L. nu verantwoordelijk houdt. Waar hij vroeger nog van zijn handel in aandelen kon leven, heeft hij tegenwoordig klaarblijkelijk een andere bron van inkomsten. De kerstpakketten waren namelijk nog maar het topje van de ijsberg: de handelaar zou wel vaker bij onze zuiderburen op bezoek zijn, en dan vooral in de handel van Antwerpen waar hij graag iets minder legale goederen verhandelt.
Cocaïne en wiet zijn slechts twee van de vele soorten drugs die Van L. de Lage Landen binnensmokkelt, en dat wordt hem nu hard aangerekend. Hij is hoofdverdachte in de zaak naar operatie 'Gadolinium', waarin meerdere verdachten terecht staan voor deze grootschalige handel in drugs. Centraal staat een stel afgeluisterde telefoongesprekken, waarin duidelijk zou worden hoe de mannen hun zaakjes deden.
Of Florian van L. uiteindelijk schuldig zal worden bevonden is natuurlijk nog maar de vraag - helaas beroepen dit soort lui zich maar al te graag op zogenaamde 'vormfouten' - door bijvoorbeeld te beweren dat het bewijs onrechtmatig verkregen is - om onder hun straf uit te komen. Of dat ook in deze zaak zal gebeuren moeten we afwachten, maar één ding is alvast zeker: we hebben hier te maken met een stel aardig creatieve criminelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten