DENK-bons Tunahan Kuzu huivert vanwege ‘racisme’ in Game of Thrones

Alles is racisme, begrijpen we nu al maanden van DENK-bobo’s Kuzu, Öztürk en Sylvana. Zelfs de tv-serie Game of Thrones!

Gisteren was het dan ein-de-lijk zover voor de dames en heren van DENK: de langverwachte documentaire ‘Wit is ook een kleur‘ van Sunny Bergman ging in première bij de publieke omroep (waar anders?), en uiteraard waren de gebruikelijke DENK’ers en DENK-sympathisanten al helemaal te spreken over deze klaagzang van Sunny Bergman, waarin wordt betoogd dat ‘witte’ mensen zich toch vooral schuldig moeten voelen vanwege hun ‘witte privilege‘.

Natuurlijk kon ook DENK-voorman Tunahan Kuzu niet achterblijven, die zich eerder vandaag ook onder de indruk toonde van de documentaire van Sunny. Op zijn Facebook-pagina deelde Kuzu een stukje uit de docu, en prees deze daarbij uitvoerig:

“Kijk en huiver!

Uit de indrukwekkende documentaire #witisookeenkleur van Sunny Bergman”

En wat voor stukje liet Kuzu vervolgens zien aan iedereen? Nou, we zien beelden uit films en tv-series die zogenaamd doorspekt zijn van het racisme. In een flits passeert ook Daenerys Targaryen uit Game of Thrones de revue:

Behalve Game of Thrones zijn kennelijk ook de strips van Kuifje en films over het Oude Egypte tekenen van witte borstklopperij.

Even voor de duidelijkheid: het slaat helemaal door. Of preciezer gezegd: dit slaat echt helemaal nergens op. Zeker in het geval van Game of Thrones, waar het heus niet alleen om ‘witte heldin Daenerys Targaryen’ draait. Sterker nog: Daenerys maakt het beëindigen van slavernij tot één van de belangrijkste punten van haar beleid, en zet alles op alles om te zorgen dat er nergens ter wereld meer slavernij zal worden bedreven.

Is dat afzweren en beëindigen van slavernij niet juist één van de punten waar DENK zich telkens zo hard voor maakt? Ze kunnen er in ieder geval hun mond niet over houden, en dat geldt dus ook voor Daenerys Targaryen.

Nee, wat DENK, Tunahan Kuzu, Sunny Bergman en de NPO hier proberen te doen is mensen reduceren tot slechts hun huidskleur. Een kwalijke ontwikkeling, die bovendien net zo racistisch is als het ‘alledaagse racisme’ dat ze juist zeggen te bestrijden. Daarnaast moet je gewoon met je tengels van geweldige series als Game of Thrones afblijven: het valt met racisme alleszins mee in dat tv-epos, maar zelfs al werd er aflevering na aflevering mee gevuld: dit is gewoon fictie.

Dus doe even normaal met je racisme overal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. NederNederlander

  Ach je ken je eigen maar ergens over druk maken he weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen houden hun eigen bezig met spelletjes tja ik DENK dat DENK het leven een spelletje vind!!

 2. Sniper666

  Tja, Kuzu zelf staat wel erg laag op de ladder der mensheid. Hij is het zich vaag bewust en slaat daarom zo dom om zich heen.

 3. van Urk

  Maar tenslotte komt de vraag..waar wonen de meeste racisten? Juist!: http://www.rijnlandmodel.nl/achtergrond/sociologie/bronnen/racisme_niet-blank_bron_onderzoek-globaal.jpg

  1. Ni28

   Moslims verdragen geen ander, dat is duidelijk.

 4. marjo012

  Tja bij gebrek aan politiek in zicht kan hij zich ook beter hiermee bezighouden dan toch.

 5. Ni28

  Zullen wij het liever hebben over The Game of Erdogan?

 6. Janalb

  Tja.. Als Je zo Dom bent Dan ga Je Je met dit soort futuliteiten bemoeien.
  Wat een aanfluiting die denk flapdrollen.
  Bah, een stel Turken en een negerin die een mening hebben, kan alleen maar onzin zijn.

 7. toetssteen

  Wellicht zouden die DENKers eerst eens wat leren van de geschiedenis alvorens te toeteren:

  https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/10669/omvang-christenslavernij-onderschat.html

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.