DENK-campagneleider Farid Azarkan beweerde dat ISIS níét onze manier van leven aanvalt

Geen categoriedec 30 2016, 16:33
DENK wil ook Marokkaanse kiezers aanspreken en stelt Farid Azarkan aan als campagneleider. De voormalige ambtenaar en ondernemer houdt er verontrustende denkbeelden op na.
Na het vertrek van Sylvana Simons moet DENK het stellen zonder prominent Surinaams gezicht, maar dat betekent niet dat de partij zich nu weer exclusief op Turken zal richten: als campagneleider is de Marokkaans-Nederlandse Farid Azarkan aangesteld. DENK probeert dus duidelijk een bredere groep aan te spreken dan de overwegend Turkse achterban.
Azarkan was ambtenaar en voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders. Hij begeeft zich al jaren in het multiculturele subsidiecircuit als spreker en dagvoorzitter, en schoof dit jaar aan bij Pauw om van leer te trekken tegen Johan Derksen – de voetbalcommentator had gezegd dat sommige amateurclubs lijden onder een te hoog percentage Marokkaanse spelers bij de jeugd. "Racisme" vond Azarkan, en korte tijd later sloot hij zich aan bij DENK.
Hoewel Azarkan een moderne uitstraling heeft, is het de vraag of dat terecht is. Zo beweerde de DENK-politicus in spé dat ISIS géén bedreiging is voor onze manier van leven:
https://twitter.com/F_azarkan/status/668735660904304640
"Wat een onzin!" zegt hij als reactie op de uitspraak van Jozias van Aartsen dat ISIS onze manier van leven aanvalt. Wat Azarkan hier in vredesnaam mee bedoelt, kunnen we alleen maar raden. Vindt hij ISIS geen bedreiging? Vindt hij het "racistisch" om te spreken over "onze manier van leven"? Hoe dan ook is dit een zorgelijke uitspraak – de aanslagen van ISIS in de afgelopen twee jaar bewijzen dat de terreurgroep het zeer zeker voorzien heeft op onze beschaving en onze manier van leven. Hoezo is dat "onzin"?
In een interview met Trouw zegt Azarkan te willen opkomen voor homo- en vrouwenrechten – hoewel hij de Gay Pride een brug te ver vindt:

"We zijn er voor alle groepen Nederlanders. Voor mannen, voor vrouwen, voor homo's die het lastig hebben, al zul je ons niet zo snel op de Gay Pride zien. Maar iedereen verdient een plek, en de ruimte die ik voor mezelf opeis gun ik een ander ook."

Kan iemand hem vertellen dat het bagatelliseren van ISIS niet de manier is om vrouwen en homo's te beschermen? Juist nu is het keihard nodig om op te komen voor onze waarden. De gruweldaden van ISIS wegwuiven is het laatste wat we kunnen gebruiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten