Duitse moslimpolitica wil dat sharia ingevoerd wordt in Duitsland

Geen categoriedec 13 2016, 8:00
Niets aan het handje, vreselijke islamofoben die jullie zijn!
Een 'minister' van de deelstaat Berlijn is in de problemen gekomen omdat deze gek onlangs liet weten dat de sharia wat haar betreft prima ingevoerd mag worden in Duitsland -- en in de rest van Europa. Volgens Sawsan Chebli is de sharia namelijk "absoluut vergelijkbaar" met de huidige Duitse wetgeving.
Wat?
"Absoluut vergelijkbaar" op welke manier, precies? Volgens de sharia moeten getrouwde mensen die vreemdgaan dood gestenigd worden. Op de één of andere manier vind ik dat niet "vergelijkbaar" met de Duitse wet, die immers de doodstraf niet eens kent.
En wat vinden we de Sharia-straf voor diefstal; het afhakken van de hand van de dief? Ik ben helemaal voor een zero tolerance-beleid, maar moderne Europese staten hebben het recht niet om misdadigers fysiek te straffen. En dat is maar goed ook.
Of laten we eens naar verkrachting kijken. Volgens de Sharia moet een vrouw die verkracht zegt te zijn met meerdere getuigen op de proppen komen. Lukt haar dat niet dan wordt ervan uitgegaan dat ze seks buiten het huwelijk had en is zij het bokje.
Hoe, mevrouw Chebli, is dat allemaal in vredesnaam vergelijkbaar met "de Sharia?"
En dan dit:

The State Secretary for the Berlin government, Sawsan Chebli, defended Islamic law saying it can exist alongside Germany's Basic Law because it "largely regulates the relationship between God and man."

Ook dat is simpelweg niet waar. Ja, Sharia is volgens fundamentalistisch 'goddelijk' van oorsprong en daarom heilig. Maar dat betekent niet dat het daarom eerst en vooral over de relatie tussen God en mens gaat. Sterker nog, het focust zich juist voor een bijzonder groot deel op de relatie tussen mensen onderling. Of mevrouw Chebli begrijpt dat niet, of ze liegt glashard.
In beide gevallen hoort zo'n vrouw natuurlijk niet deel te nemen aan de lokale Berlijnse overheid.
Dat is allemaal al vreselijk genoeg, maar mevrouw Chebli was nog lang niet klaar. Ze riep namelijk ook dat het een "religieuze plicht" is voor moslima's om een hoofddoek te dragen -- of dat zij dat in ieder geval zelf zo zien -- en dat Duitsers daar niet zo over moeten klagen. Verder zegt zo'n hoofddoek helemaal niks jongens! Echt niet!
Natuurlijk klopt ook dat van geen kant. In verreweg de meeste gevallen is het dragen van een hoofddoek namelijk een teken van conservatief-islamitische opvattingen; opvattingen die niet stroken met de westerse cultuur en ons verlichtingsdenken. Islamitische vrouwen die géén hoofddoek dragen zijn over het algemeen juist beter geïntegreerd en meer gefocust op onze cultuur.
Nou ja, misschien is dat niet altijd het geval. Mevrouw Chebli draagt zelf namelijk géén hoofddoek:
[caption id="attachment_154217" align="aligncenter" width="770"]Mevrouw Chelbi vindt de Sharia hartstikke lief. Screenshot YouTube Mevrouw Chebli vindt de Sharia hartstikke lief. Screenshot YouTube[/caption]
Ja, dat zie je goed: mevrouw is helemaal voorstandster van invoering van de sharia en vindt het geweldig dat moslima's zichzelf bedekken als ze naar buiten gaat, maar zelf doet ze daar natuurlijk niet aan. Misschien dat iemand even kan uitleggen aan mevrouw 'Politieke Correctheid' dat zij het éérste slachtoffer zal zijn van de sharia als die ingevoerd wordt in Duitsland. Fundamentalistische islamitische rechters hebben het namelijk niet zo op vrouwen die voor zichzelf denken enzo.
Gelukkig vinden zelfs leden van Chebli's eigen partij (de sociaaldemocratische SDP natuurlijk) haar uitspraken knettergek. Zo zegt Erol Özkaraca, zelf een Duitser van Turkse afkomst:

"Chebli is één van die kameraden die bruggen willen bouwen naar islamistische maatschappijen. Dat is absoluut fout. Het is zelfs dodelijk."

Let op het onderscheid dat Özkaraca maakt tussen islamitische gemeenschappen (waarin de meerderheid van de islamitische religie aanhangt) en islamistische (waar Sharia de wet van het land is). Je kunt tegelijkertijd modern en islamitisch zijn. Maar niemand kan de verlichting en het gedachtegoed dat we daaraan overgehouden hebben combineren met het islamisme. Blijkbaar is mevrouw Chebli maar al te graag bereid om het eerste op te offeren ten faveure van het laatste.
Het goede nieuws? De kans dat de Duitse kiezer haar daarin steunt is nihil. Sterker nog, als we recente peilingen moeten geloven heeft het er alle schijn van dat het islam- en eurokritische Alternative für Deutschland steeds populairder wordt. Iedere keer dat een undercover islamist als mevrouw Chebli haar mond opendoet komen er ongetwijfeld weer een paar duizend stemmen bij voor die partij.
Ja, het heeft er alle schijn van dat er zich binnenkort ook een populistische revolte aftekent in Duitsland -- net als in Nederland. Als dat zo is, en als de AfD dus behoorlijk groot wordt bij de Duitse verkiezingen van volgend jaar, hebben ze dat in ieder geval deels te danken aan gekken als mevrouw Chebli. En ja, dat is best wel ironisch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten