Duitse moslimpolitica wil dat sharia ingevoerd wordt in Duitsland

Niets aan het handje, vreselijke islamofoben die jullie zijn!

Een ‘minister’ van de deelstaat Berlijn is in de problemen gekomen omdat deze gek onlangs liet weten dat de sharia wat haar betreft prima ingevoerd mag worden in Duitsland — en in de rest van Europa. Volgens Sawsan Chebli is de sharia namelijk “absoluut vergelijkbaar” met de huidige Duitse wetgeving.

Wat?

“Absoluut vergelijkbaar” op welke manier, precies? Volgens de sharia moeten getrouwde mensen die vreemdgaan dood gestenigd worden. Op de één of andere manier vind ik dat niet “vergelijkbaar” met de Duitse wet, die immers de doodstraf niet eens kent.

En wat vinden we de Sharia-straf voor diefstal; het afhakken van de hand van de dief? Ik ben helemaal voor een zero tolerance-beleid, maar moderne Europese staten hebben het recht niet om misdadigers fysiek te straffen. En dat is maar goed ook.

Of laten we eens naar verkrachting kijken. Volgens de Sharia moet een vrouw die verkracht zegt te zijn met meerdere getuigen op de proppen komen. Lukt haar dat niet dan wordt ervan uitgegaan dat ze seks buiten het huwelijk had en is zij het bokje.

Hoe, mevrouw Chebli, is dat allemaal in vredesnaam vergelijkbaar met “de Sharia?”

En dan dit:

The State Secretary for the Berlin government, Sawsan Chebli, defended Islamic law saying it can exist alongside Germany’s Basic Law because it “largely regulates the relationship between God and man.”

Ook dat is simpelweg niet waar. Ja, Sharia is volgens fundamentalistisch ‘goddelijk’ van oorsprong en daarom heilig. Maar dat betekent niet dat het daarom eerst en vooral over de relatie tussen God en mens gaat. Sterker nog, het focust zich juist voor een bijzonder groot deel op de relatie tussen mensen onderling. Of mevrouw Chebli begrijpt dat niet, of ze liegt glashard.

In beide gevallen hoort zo’n vrouw natuurlijk niet deel te nemen aan de lokale Berlijnse overheid.

Dat is allemaal al vreselijk genoeg, maar mevrouw Chebli was nog lang niet klaar. Ze riep namelijk ook dat het een “religieuze plicht” is voor moslima’s om een hoofddoek te dragen — of dat zij dat in ieder geval zelf zo zien — en dat Duitsers daar niet zo over moeten klagen. Verder zegt zo’n hoofddoek helemaal niks jongens! Echt niet!

Natuurlijk klopt ook dat van geen kant. In verreweg de meeste gevallen is het dragen van een hoofddoek namelijk een teken van conservatief-islamitische opvattingen; opvattingen die niet stroken met de westerse cultuur en ons verlichtingsdenken. Islamitische vrouwen die géén hoofddoek dragen zijn over het algemeen juist beter geïntegreerd en meer gefocust op onze cultuur.

Nou ja, misschien is dat niet altijd het geval. Mevrouw Chebli draagt zelf namelijk géén hoofddoek:

Mevrouw Chelbi vindt de Sharia hartstikke lief. Screenshot YouTube
Mevrouw Chebli vindt de Sharia hartstikke lief. Screenshot YouTube

Ja, dat zie je goed: mevrouw is helemaal voorstandster van invoering van de sharia en vindt het geweldig dat moslima’s zichzelf bedekken als ze naar buiten gaat, maar zelf doet ze daar natuurlijk niet aan. Misschien dat iemand even kan uitleggen aan mevrouw ‘Politieke Correctheid’ dat zij het éérste slachtoffer zal zijn van de sharia als die ingevoerd wordt in Duitsland. Fundamentalistische islamitische rechters hebben het namelijk niet zo op vrouwen die voor zichzelf denken enzo.

Gelukkig vinden zelfs leden van Chebli’s eigen partij (de sociaaldemocratische SDP natuurlijk) haar uitspraken knettergek. Zo zegt Erol Özkaraca, zelf een Duitser van Turkse afkomst:

“Chebli is één van die kameraden die bruggen willen bouwen naar islamistische maatschappijen. Dat is absoluut fout. Het is zelfs dodelijk.”

Let op het onderscheid dat Özkaraca maakt tussen islamitische gemeenschappen (waarin de meerderheid van de islamitische religie aanhangt) en islamistische (waar Sharia de wet van het land is). Je kunt tegelijkertijd modern en islamitisch zijn. Maar niemand kan de verlichting en het gedachtegoed dat we daaraan overgehouden hebben combineren met het islamisme. Blijkbaar is mevrouw Chebli maar al te graag bereid om het eerste op te offeren ten faveure van het laatste.

Het goede nieuws? De kans dat de Duitse kiezer haar daarin steunt is nihil. Sterker nog, als we recente peilingen moeten geloven heeft het er alle schijn van dat het islam- en eurokritische Alternative für Deutschland steeds populairder wordt. Iedere keer dat een undercover islamist als mevrouw Chebli haar mond opendoet komen er ongetwijfeld weer een paar duizend stemmen bij voor die partij.

Ja, het heeft er alle schijn van dat er zich binnenkort ook een populistische revolte aftekent in Duitsland — net als in Nederland. Als dat zo is, en als de AfD dus behoorlijk groot wordt bij de Duitse verkiezingen van volgend jaar, hebben ze dat in ieder geval deels te danken aan gekken als mevrouw Chebli. En ja, dat is best wel ironisch.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. poldi

  De islamisering is in europa een voortwoekerend gezwel geworden en dat dankzij jarenlang laf politiek correct moslimknuffel beleid.
  Kijk naar Indonesie waar een christelijke gouverneur het gewaagd had om een koranvers te citeren en nu voor de rechtbank terecht staat wegens godslastering en zo’n honderdduizend moslimfanaten luid kruisend de straten in Jakarta bevolkenb.
  Indonesie was voorheen een gematigd islamitisch land maar dat is nu voorbij.
  Nogmaals de islam is een sluipend gevaar !

 2. Anna

  Hoe meer islam hoe meer ellende en problemen. De Joods/christelijke cultuur wordt weggevaagd. Het begin is al lang begonnen. “Islam is een kooi waar je nooit meer uitkomt” zei een moslim in een programma van “Danny in Arabistan”. Hij zei “islam houdt alle vooruitgang tegen”. Komen hier wonen voor vrijheid en vrijheid van meningsuiting en eenmaal hier gaan ze de oorspronkelijke bewoners de hunne ontnemen. Hoe meer islam hoe meer ellende.

 3. Wachteres

  Ach, dergelijke warhoofden hebben we in Nederland toch ook. Zei Donner niet iets soortgelijks en ook de PVDA-er Ronald Plasterk vond dat we de sharia best eens met onze wetgeving zouden kunnen vergelijken en dan natuurlijk gezamenlijk tot een overeenstemming komen:

  We doen allebei een beetje water bij de wijn – wij een beetje meer dan de islam, want die zal dat in de praktijk echt niet doen – en alles komt wel goed.

  Trouwens, het zal niet zolang meer duren voordat dit democratisch geregeld kan worden.

  Volgens Simon werden er een flink aantal asielzoekers die hier niets te zoeken hadden teruggestuurd, maar helaas stond in dezelfde krant die hij liet zien dat onze minister niet zeker wist of ze wel terug waren gegaan naar hun land van herkomst. Tja. …

  En anders steekt de EU er wel een stokje tussen.

  En vervolgens kwam de mededeling dat er nog heel veel familie naar hier komt.

  God-zij-dank hebben we de PVV, AfD en in Frankrijk de partij van Marine le Pen.

  We kunnen deze mensen niet genoeg dankbaar zijn dat zij zich – met gevaar voor eigen leven – inzetten voor onze vrije westerse samenleving.

  Zou dat ‘met gevaar voor eigen leven’ politiekcorrect niet wakker moeten schudden?

  Blijkbaar vinden zij het heel gewoon dat andersdenkenden een kogel tusen de ribben kunnen krijgen.

 4. poldi

  Het gevaar van de voortwoekerende islam
  ————————————————
  Kijk naar wat er in Indonesië gebeurd is de laatste jaren onder president Yudhoyono.
  Michel Maas had gisteren een goed verslag in het NOS Journaal.
  Yudhoyono heeft het klimaat geschapen een aantal jaren geleden voor streng Islamitische knokploegen en dat is uitgegroeid tot een massale Islamisering van dat land dat steeds verder gaat.

  De christelijke gouverneur van Jakarta staat op dit moment terecht omdat hij wordt verdacht van blasfemie, omdat hij in een videoboodschap een vers uit de Koran zou hebben geciteerd. Tijdens de zitting gisteren stonden buiten enkele honderden demonstranten met luidsprekers waarvan het geluid doordrong in de rechtszaal. Volgens Michel Maas: “Ze lieten duidelijk merken dat ze de boel in de gaten hielden en niet zouden accepteren dat Purnama zou worden vrijgesproken.”

  Lees de Elsevier !

  1. Ni28

   Ja, lees de Elsevier en voornamelijk Afshin Ellian zijn analyses. Licht aan de horizon zoals Pim Fortuyn het was in zijn prepolitieke tijd.

 5. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/salafismeineuropa-416893/

  ‘Golfstaten investeren miljoenen in uitbreiding salafisme in Europa’

  De salafistische gemeenschap in Duitsland wordt voornamelijk gefinancierd door Saudi-Arabië en andere Golfstaten, zoals Kuweit en Qatar. Uit onderzoek blijkt dat de Duitse regering bang is dat steeds meer asielzoekers en migranten zich zullen bekeren tot het salafisme.

  EN DE EU EN POLITIEKCORRECT ZAGEN DAT HET GOED WAS.

 6. Ni28

  Chebli moet dit met Merkel gaan bespreken. Zij zal vast oren aan hebben. En als het zover is zullen wij moeten de grenzen van prikkeldraad voorzien. Of zal Rutte in deze ook Merkel volgen als brave hondje?

  1. marjo012

   Alleen daarom al moet de zittende elite verdwijnen in Nederland als we ons eigen nog willen redden van dit.Rutte heeft altijd nog als een schoothondje achter alles wat met Europa te doen had gelopen.Merkel is een groot gevaar voor alle Europese burgers ,geloof maar dat die sharia er komt in Duitsland.De Duitse burgers durven nog altijd niet keihard te zeggen wat ze er allemaal van vinden, bang dat ze weer naar 40-45 worden verwezen en dit buit dictator Merkel uit op alle fronten.De islamitiesering van Europa is een feit en dit danken wij de EU en Merkel met haar lakeien.Deze sluipmoordenaar krijgen we ook in Nederland dankzij al die partijen hier in Nederland die zo weg lopen met de islam er gratis bij.Ze praten nu wel van dat dit niet het geval zal zijn hier in het land,maar de waarheid is dat ze hier allang mee bezig zijn.

 7. henk vintage

  Het multicultifeest is over.
  Tijd om van elkaar te scheiden net als bij een slecht huwelijk.
  Geef ze een zak geld mee, zodat ze sans rancune kunnen vertrekken.

 8. nienke

  Ja ja, stapje voor stapje beroven deze woestijnratten ons van al onze verworvenheden.
  Onze democratie, vrijheid van meningsuiting,de christelijke normen en waarden, onze cultuur en uiteindelijk onze levens.
  De islam blijft een rovers bende al eeuwen lang overal in de wereld waar zij zich nestelen moet de oorspronkelijke bevolking het loodje leggen.
  In Europa hebben ze het voor elkaar gekregen door het blijven knuffelen van deze barbaarse ideologie, in hun ogen een VREDELIEVEND geloof.
  1vinger is nooit genoeg voor hen je geeft ze er 1 en ze eisen er 10 en gaan net zo lang door tot dat ze heel Europa veroverd hebben.
  Onze politici blijven door slapen, ook nu hun eisen alsmaar sterker worden, stelletje lafaards en de bevolking mag dagelijks de ellende van deze woestijn ratten ondervinden dat deert hun niet, schandalig!!!

  1. Adriaan

   @Nienke, hoe bedoel je democratie? Asscher die vindt dat we ons moeten aanpassen aan de minderheid die zich aan alles stoort. Rutte die maling heeft aan één derde van de bevolking. Dictatoriaal gedrag. Onze democratie is al lang verdwenen uit ons land.

 9. Bes Tolen

  Gelieve te spreken over de westerse cultuur en niet over de joods christelijke. De joods christelijke kun je noemen de invloed van deze godsdiensten en hun directe verwevenheden in de westerse cultuur. Overigens ben ik van mening, dat deze godsdiensten uit de politiek zijn geboren, lang geleden in het Romeinse Rijk ten behoeve van de heersende Romeinse oligarchische klasse. Geheel binnen het Romeinse Rijk.
  Er is altijd een tweedeling geweest tussen orthodox gelovigen en zij, die dat niet waren. Ook al in de oudheid en in de middeleeuwen maar dat blijkt ook tegenwoordig geen onderwerp te zijn. Waarom moge duidelijk zijn. Het spijt me wel maar leuk is het allemaal niet.

 10. Anna

  Hoe meer islamieten worden toegelaten in Europa hoe sneller de shariawetten zullen worden ingevoerd. Ze voelen zich steeds sterker worden omdat hun aantal iedere maand flink groeit.

  1. Kodi

   Extreme problemen vereisen soms onorthodoxe oplossingen. Wat dus nodig zal zijn is het aantal dragers van het Islamvirus in Europa fors te verminderen om Europa niet verder te kunnen laten infecteren. De dragers van het Islamvirus moeten dus Europa uit terug naar hun natuurlijke habitat, hun achterlijke Middeleeuwse zanden van herkomst en daar achter het hek gehouden worden, als ware het een soort quarantaine.

 11. Sniper666

  Volkomen van het padje.

 12. stevan55

  wie zegt dat sharia in Europa past die is niet goed bij zijn hoofd

  1. Kodi

   Wie zegt dat de Islam in Europa past, die is niet goed bij zijn hoofd.

 13. bommetje

  Laat ze die Sharia voor moslims maar invoeren. Kunnen we de terroristen op basis van de Sharia de handen afhakken, de ogen uitsteken en zonodig stenigen tot de dood er op volgt. En dat alles in naam van de allerhoogste god.

 14. Jroam

  En toch vind ik dat je het een kans moet geven!
  Net zoals ze homo’s van de flat willen gooien.
  Nee, nee, westerse homo. Wees gelukkig.
  Probeer het eerst uit met degene die ontkennen “mietjes” te zijn ondanks ze in jurken lopen en zichzelf zo vrezen dat ze zich niet eens durven te scheren.
  En de sharia invoeren voor als men ontrouw is.
  Uhh vraagje; zou dit voor een korte periode ingevoerd kunnen worden?!
  Om te zien of het beval en ja,… alleen op degene waarvan aangetoond kan worden dat ze ontrouw zijn geweest,…. “aan de Europese bevolking”!
  Dat zal ook prima zijn voor de schatkist.
  Het zal veel, heel veel schelen als die politici die ons verraden hebben niet meer uitbetaald hoeven te worden.
  Mag ik een moderne versie voorstellen.
  In een rij ingraven onder een ski-sleeplift.
  Kampvuur, braadwurst, gluhwein, wordt het toch nog gezellig.
  Ik ben natuurlijk geen politica. Maar ik denk dat hiermee de zogenaamde vluchteling afschrikt.

 15. Janalb

  Ik Ben voor de sharia wetgeving voor mocros en Turken en ander gespuis.
  Lopen binnenkort 60 procent van dat gajes met een hand rond. En gaat bij 20 procent de kop eraf. Ok.

  1. Kodi

   Voorwaar zeg je zo wat. Als ze zoveel waarde hechten aan hun geloof, moeten ze ook maar de straffen aanvaarden die Allah hen oplegt.

 16. Kodi

  Wanneer gaan wij de Islam eens als een vijandige invasiemacht en bezettingsmacht bezien en daarop alzo ook een passend antwoord op geven. Of het als ongedierte te bezien en het alzo ook te bestrijden.

 17. TFDenham

  Het zal vast cynisch bedoeld zijn.

 18. Legija

  Allemaal islamitisch gebral zonder inhoud, en geheel conform aan hun jaartelling, maar wellicht is dat weer de zoveelste islamitische truc, immers het invoeren van de Sharia-wetgeving, zou slechts resulteren in generaties verminkte moslims, die allemaal weer een WAO-uitkering willen, en wie moet die uitkeringen weer opbrengen….juist, de werkende autochtoon!

  1. jennifer

   Niet zo raar praten jij ze worden dan zo behandeld zoals het in die islam landen ook gebeurd, tot de dood volgt, En generaties verminkte moslims lopen er nu al genoeg rond, met al die inteelt bij hun, ze hebben geen hersens anders zouden ze nooit een ideologie aanhangen die dood moord en verderf op de wereld brengt.

 19. FreddyGanglbau1

  Debiel wijf is wel duidelijk dat achter in de rij heeft gestaan bij het uitdelen van de hersenen en over 3 jaar rijden we hier op kamelen laat 15 maart aub niet lang duren

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.