Extremistische haatmoslims timmeren er op los in Amsterdamse moskee

Het geloof van de hemelse vrede en de eeuwigdurende tolerantie slaat weer eens toe! Ditmaal in de Umma-moskee in Amsterdam, waar salafistische jongeren een massale vechtpartij tegen de andere aanwezigen initiëren.

Allah is groot, Allah is liefde! Althans, dat willen vele moslims u wijsmaken. Ongeacht of ze gelijk hebben of niet hebben ze in ieder geval een hoop broeders en zusters in het geloof die hun uiterste best doen om het tegenovergestelde te bewijzen. Zo bleek althans gisteren in de Umma-moskee in Amsterdam Nieuw-West, waar salafistische jongeren het nodig vonden om tijdens een gastcollege van een imam als een stel wilde beesten om zich heen te gaan meppen:

“Een lezing van een gastimam in de Ummah-moskee in Nieuw-West is zondag ontaard in een vechtpartij tussen salafistische jongeren en andere aanwezigen.

De Amsterdamse politie bevestigt dat er twee aanhoudingen zijn verricht. Een bejaarde man raakte licht gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels weer thuis.

Volgens advocaat Khalid Kasem, die optreedt als woordvoerder van het moskeebestuur, ontstond de onrust bij het begin van de lezing, toen jongeren de microfoon van de spreker wilden afpakken. “Ze wilden zelf bepalen wie zou spreken,” aldus Kasem.”

De salafistische jongeren zorgen al langer voor rotzooi in deze moskee: onlangs slaagde de radicale jeugd erin om het moskeebestuur te infiltreren en een extremistische imam aan te trekken. Inmiddels heeft de Ummah-moskee die machtsgreep weer ongedaan gemaakt, maar het kost nog wel een hoop moeite om die bewuste imam te lozen. De salafistische jongeren zijn daar niet tevreden over, en doen daarom hun uiterste best om anderen het leven in de moskee zuur te maken.

De politie heeft inmiddels enkele arrestaties verricht – wat natuurlijk heel goed is – maar hiermee is het probleem natuurlijk niet opgelost. Geradicaliseerde jongeren zullen blijven proberen om moskeebesturen over te nemen en de wijze waarop de islam gepredikt wordt vanaf het spreekgestoelte meer richting het fundamentalisme te trekken. Een bijzonder zorgelijke ontwikkeling die boekdelen spreekt over het falen van de integratie en de onwil van de islam om zich netjes in te voegen in Nederland, die op een andere wijze gestuit moet gaan worden.

Wie de oplossing weet, mag het zeggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Seneca

  oplossing? simpel. met de gummiknuppel er overheen en dan een keer of 5 heeft dat tuig het wel afgeleerd.

 2. C.oitus

  Ik vind het een mooi ras.

 3. marjo012

  Ja het begint nu hier wat ze in al die landen doen. Zich elkaar uit de tent vechten. Rook ze anders uit of gooi er een handgranaat naar binnen is het probleem ook opgelost daar.Eerlijk gezegd het interresseert mij geen reet dat ze zich onder elkaar maar afmaken ik haat dit volk zo wie zo als de pest.

 4. Wim

  Wie de oplossing weet, mag het zeggen.

  Terug naar hun Roots.

  1. marjo012

   Wim dan toch maar al die haathutten sluiten afbreken en verbieden in dit land.

 5. Ni28

  De eeuwige moslimgevecht is verplaatst naar Europa.

 6. hans-e-pans

  Hoe denken de oudere vredelievende Moslims nu zelf over deze ozo vredelievende Islam.

  1. marjo012

   Daar zijn ze inmiddels te oud voor om dit nog op n rij te kunnen zetten, jammer maar wat duidelijk is en overblijft zijn de gevaarlijke jonge moslims die er wel voor zullen gaan zorgen dat dit in Europa helemaal uit de hand gaat lopen, en uit zal draaien op een burger oorlog tussen de Europese burgers en de geradicaliseerde moslims. Die dankzij links zich steeds breder hebben kunnen maken overal.

 7. Sniper666

  Hek erom en de hele haathut inhoud retour zandbak. Bulldozer door haathut en klaar. Eigenlijk vrij simpel, alleen is onze samenleving er nog niet klaar voor vrees ik. Het kookpunt is nog niet bereikt.

 8. Lex

  Niet zo ingewikkeld.

  De oplossing is simpeler dat je denkt.

  Juist

  Afbreken al die haat moskeeën.

  Ik vind dat alle moskeeën op willekeurig moment tijdens een dienst een moslim inspecteur kunnen verwachten die met verborgen opname apparatuur opnamen maakt van de predikingen & gebeden van de islam.

  Word twee maal geconstateerd dat een moskee de fout is gaat de boel sluiten.

  1. Lex

   Of nog beter verplichte cameratoezicht van elke dienst.

 9. zomaar

  Asscher samen met Rutte, zijn al onderweg ieder met een grote zakgeld op de rug , dat zal ze wel leren .

 10. Wachteres

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27285407/__Moslims_op_de_vuist__.html

  Jonge en oude moslims op de vuist om geloof

  “Van der Laan bevestigt dat er de laatste tijd in diverse islamitische gebedshuizen strijd is. Vaak staan twee groepen tegen over elkaar, legde hij uit. Aan de ene kant de oude generatie gelovigen die de moskee gesticht hebben op de tradities van de landen van herkomst, tegenover jonge moslims die een veel strengere variant van de islam aanhangen. Deze salafisten proberen soms met geweld om de moskeegangers hun wil op te leggen.

  Van der Laan is de machtsstrijd in de tientallen Amsterdamse moskeeën zat. „We bemoeien ons nooit met religieuze twisten, maar wel als er geweld aan de orde komt”.

  Het geweld is dus niet bij één moskee gebleven, maar het manifesteerd zich in tientallen moskeeën.

  En dat is alleen nog maar in Amsterdam..

  1. jennifer

   vrede lievend toch. Mijn kaken doen pijn van het lachen van zoveel onnozeligheid van dat volk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.