Gemeentes mogen criminele asielzoekers geen huisarrest meer geven, want 'onwettig'. Trieste politiek-correcte bende!

Geen categoriedec 27 2016, 16:00
Dit slaat écht alles. Een gemeente wil voorkomen dat criminele asielzoekers heel Weert onveilig maken, maar een stel bureaucratische slimmerikken heeft verzonnen dat dat niet kan. Het zou immers tegen de wet zijn.
In de Limburgse gemeente Weert is een asielzoekerscentrum, en dat hebben de inwoners van de stad geweten ook. Zo'n twintig 'vluchtelingen' uit dat azc bedankten Nederland voor de gastvrijheid door zich schuldig te maken aan zakkenrollen, vechtpartijen en vandalisme. Geen wonder dat de burgemeester van die stad nogal snel genoeg had van die leuke 'uitstapjes' van dit niet-Nederlandse gajes. Hij heeft de asielzoekers in kwestie dus huisarrest gegeven: ze mogen nog maar één uur per dag buiten zijn, en dan alleen voor boodschappen en doktersbezoeken. Voor de rest is het binnenblijven, en anders mogen ze doodleuk voor drie maanden de cel in.
Ik denk dat de burgemeester hiermee nog mild is geweest, maar hij zelf ziet dat anders:

„Het OM en allerlei andere instanties blinken uit in veel spreken en weinig doen, maar ik ben als burgemeester verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid.”

Wat echter onbestaanbaar is, is dat zelfs de beetje maatregelen die de burgemeester neemt door de bureaucratische lieden van het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid worden weggezet als onwettig. Volgens hen gaat de burgemeester z'n boekje zwáár te buiten. Op hun website lichten de pennenlikkers dat oordeel toe:

"Blijkbaar is de asielzoekersproblematiek in de gemeente Weert zo onbeheersbaar geworden dat de burgemeester zich genoodzaakt ziet om tot deze extreme en buitenissige maatregel over te gaan. Men kan zich echter afvragen of het wel zijn probleem is. Ligt het niet meer in de rede dat het OM en de strafrechter hier optreden? In het straftraject is vrijheidsontneming wel toegestaan."

De problematiek is onbeheersbaar geworden. Goh! Fijn dat ze bij het Centrum ook wakker zijn. Het bestaat echter natuurlijk totaal niet dat zij gaan zitten zeggen dat een burgemeester zich hiermee niet mee te bemoeien heeft (het is zijn probleem niet, aldus het Centrum) en geen "buitenissige" maatregelen moet treffen. Laat de rechter zijn werk doen.
Welnu, beste medewerkers van het Centrum, de rechter doet z'n werk niet en deze man dóét tenminste wat. En dan gaan jullie dat zitten afkraken en lopen muggenziften over wat regeltjes. Kennen jullie dan geen enkele schaamte?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten