Gestoord: Merkel heeft zich PERSOONLIJK hardgemaakt voor meer vluchtelingen als vrachtwagenchauffeurs

Over een staaltje onverantwoord beleid van bondskanselier Angela Merkel gesproken…

Toen vanochtend duidelijk werd dat het vermoedelijk een vluchteling is geweest die de aanslag op de Duitse kerstmarkt heeft aangericht, reageerden enkele politici meteen met een beschuldigende vinger naar bondskanselier Angela Merkel. Zij zou dit allemaal op haar geweten hebben, door zo onverantwoord veel vluchtelingen het land te hebben binnengelaten.

Het verhaal lijkt echter nog veel dieper te gaan, gezien op social media nu weer oude berichten van september afgelopen jaar circuleren. Merkel liet destijds aan de transportbranche weten graag meer vluchtelingen te zien als vrachtwagenchauffeur:

“De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) heeft opgeroepen tot een snelle integratie van vluchtelingen op de arbeidsmarkt. Hiervoor zin wel enkele aanpassingen en specifieke regels nodig, zegt ze vrijdag in een Duits radio-interview.

Volgens haar kunnen vluchtelingen die in hun inburgeringscursus volgen of op hun verblijfsstatus wachten makkelijk ingezet worden als bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeur.”

Ze wilde het voor hen zelfs makkelijker maken door de wet te veranderen, zodat zij hun buitenlandse rijbewijs in eerste instantie kostenloos konden omkatten naar een Duits rijbewijs:

 “Volgens Merkel moeten er dan wel wat regels aangepast worden. Zo kost het een Syrische vluchteling nu 500 euro om een Syrisch rijbewijs om te ruilen voor een Duits rijbewijs. Merkel wil hiervoor een leenconstructie opzetten omdat, zo zegt ze “een vluchteling natuurlijk niet in één keer 500 euro kan afrekenen.”

Het is er destijds niet van gekomen, omdat Duitse transportorganisatie zich hevig hebben verzet tegen het idee van Merkel dat je iedereen met een vrachtwagenrijbewijs direct tot chauffeur moet uitroepen.

“Wij zeggen pertinent ‘nee’ tegen een leenconstructie om vluchtelingen in te zetten als vrachtwagenchauffeurs”, zegt voorzitter van de BDBK, Wolfgang Westermann in een reactie. “Voor beroepschauffeurs is een gedegen en gekwalificeerde opleiding nodig. Je kunt niet iedereen op een veertigtonner laten wegrijden.”

Dus er ging een dikke streep door Merkels plan: je kan niet zomaar iedere Ahmed uit Syrië op een vrachtwagen zetten en dan hopen dat het goedgaat. Vrachtwagens zijn grote en gevaarlijke vervoersmiddelen; om die te besturen moet je toch echt wel hebben bewezen meer noten op je zang te hebben dan alleen een eindje te kunnen karen.

Hoe dan ook: goede genade, zeg: Angela Merkel is dus nóg onverantwoordelijker geweest dan we al dachten. Griezelig om te zien hoe regeringsleiders als Merkel – toch verantwoordelijk voor de veiligheid van 80 miljoen Duitsers – geen enkel idee heeft waar ze mee bezig is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Wim

  Jezus die is gek.

  1. zomaar

   knetter , en dan zijn er nog mensen verbaasd , dat zij mede verantwoordelijk is , (bloed aan haar handen heeft ) .

   zo ook onze regenten en partijen dit zullen hebben , als hier een aanslag gepleegd word door moslims , op ons westerlingen !.

   “Volgens Merkel moeten er dan wel wat regels aangepast worden. Zo kost het een Syrische vluchteling nu 500 euro om een Syrisch rijbewijs om te ruilen voor een Duits rijbewijs. Merkel wil hiervoor een leenconstructie opzetten omdat, zo zegt ze “een vluchteling natuurlijk niet in één keer 500 euro kan afrekenen.”

   afin dit is een mooi voorbeeld hoe een moslim hier gepamperd en ontzien wordt !!.

   z gaat dit al zeker 30 jaar lang , moslim mannetje wil winkeltje , de burger betaald winkeltje plus uitkering , dit alles om de moslim maar te vrede te houden !! , bang dat hij/zij onvrede raakt en tot aanslagen overgaat !!.

   in deze wereld leven wij al meer dan 40 jaar , pamperen bang voor aanslagen.

 2. Anna

  Laffe Asscher, Marcouch en Pechtold hebben weer de schuldige gevonden, Wilders. Hoeven die ranzige die over de rug van Wilders en islamitische aanslag in Berlijn stemmen binnen willen halen zich niet te uiten over de jihad terrorist. Merkel moet aftreden. Ze heeft de jihadisten, de jihad terroristen binnengehaald en de grenzen wagenwijd open gezet. Kom maar binnen “Wir schaffen dass”. Aftreden!

 3. Ni28

  Een vrachtwagenchauffeur met dubieuze rijbewijs kan wel makkelijk op menigte inrijden op een Kerstmarkt bijvoorbeeld. Beleid van Merkel? Wat een gestoorde mens is dit, rijp voor een gesticht. Migranten kunnen geen 500 euro betalen maar wel hebben zij duizenden betaalt voor de overtocht. Paspoort hebben zij niet maar wel een iPhone. Kom nou, zeg! Denkt die idiote bondskanselier dat wij allemaal gek zijn?

 4. Ome Ga

  Keiharde FEITEN van de Deutsche Polizei, is nooit meer te ontkennen of weg te kijken door linkse globalisten. Als ‘islamofoob’, ‘racist’, ‘fascist, ‘conspiracy’… en de laatste tijd als ‘fakenews’! Merkel kijkt nog steeds laf weg, hoe lang nog?
  En dit zijn nog slechts aangiften. U weet zelf, of w.s. zelf al ervaren helaas, dat, toen u zelf iets overkwam twijfelde of u dat zou aangeven. Toch? Want hoeveel wordt opgelost (20% meen ik) en ALS de politie de boef heeft, is het maar voor (zeer) kort en als het meezit wordt het slachtoffer niet de dupe en aangeklaagd. Toch?

  Conclusie, de schokkende hoeveelheid misdaden alleen al vorig jaar, hier aangemeld aan de polizei, moet w.s zijn een veelvoud (5 maal, of tien maal? Je zegt het maar), dus méér dan schokkend en onvoorstelbaar zeg maar:

  Click, zie huiver en geeft het door:

  http://www.refcrime.info/de/verbrechen/karte

  en eventueel:

  https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1_rNT3k2ZXB-f9z-2nSFMIBQKXCs

  En als het je interesseerd, wat neutraler en eerlijker nieuws dan de arrogante en bevooroordeelde linkse establishment msm (o.a. Nrc, Volkskrant, Trouw en vooral de staatsomroep NOS:
  https://youtu.be/bL3CpX2iZus
  =====

  1. toetssteen

   @Ome Ga
   Ik zal u een handje helpen:

   https://nl.gatestoneinstitute.org/9594/duitsland-wettenloosheid

   Gaat lekker bij de oosterburen….. Not.

 5. Ni28

  Lees even op TPO artikel van Hafid Bouazza (1970) :Reactie op onzinnig islam-apologetisch manifest van ‘theologen des twitterlands’ Stegeman & Verheij
  Verhelderend artikel over huidige Europa.

  http://cult.tpo.nl/2016/12/19/reactie-op-onzinnig-islam-apologetisch-manifest-theologen-des-twitterlands-stegeman-verheij/?utm_source=traqli&utm_medium=email&utm_campaign=91

  Onze onnozele politici willen met de islam hand in hand leven. Dus niet!

 6. lunar050

  Het echte probleem van Merkel en veel politici is dat ze geindoctrineerd zijn door islamitische organisaties en blijkbaar werkelijk zijn gaan geloven dat de Islam een vredelievende geweldige religie is. Ze geloven ook stuk voor stuk in een soort links-liberaal inclusie-denken dat zich kenmerkt door het utopistische idee dat alle mensen er wel bij willen horen en dat dat ook wel luktals we allemaal wat water bij de wijn doen. Mooi idee, maar de werkelijkheid is veel zwarter. Moslims haten ons en willen ons het liefst onderwerpen en het westen islamiseren. Dit is tenslotte ook de heilige opdracht aan elke moslim vanuit de Islam. We moeten maar eens leren realiseren dat er veel moslims zijn die zich helemaal niet willen aanpassen, die niet bij “onze” manier van leven en denken willen horen, en die de niet-moslim helemaal niet als gelijkwaardig ziet, maar juist als minderwaardig. Zulke mensen als Merkel en alle poltici die beweren dat de Islam geweldig is en niks heeft te maken met de terroristen, zijn de grootste landverraders van het vrije, democratische westen.

 7. maarjuna

  Ik vind Merkel juist de meest daadkrachtige en menslievende leider van Europa, met afstand! Zij wist van te voren, dat een eventuele aanslag haar door sommigen zou worden nagedragen. Ze had kunnen gaan voor slapjes noodlijdende vluchtelingen het moeilijk te maken binnen te komen. Ze koos echter voor ruimhartigheid en medemenselijkheid, tegen die andere ‘leiders’ in. ‘Leiders’, die lafhartig hekjes om hun landjes gingen zetten en zich verscholen achter economische en protectieve smoesjes. Merkel is DE heldin van 2016.

  1. Gustaafff

   Eens.

   1. Wim

    Hopelijk over jou lijk dan.

    1. Wim

     Merkel is DE heldin van 2016.

     Vertel dat aan de nabestaanden.

   2. Vabis

    Mafkees!

  2. Noodluik

   Merkel is een ramp voor Duitsland en Europa. Een gerenommeerde Duitse psycho-analyticus oordeelde dat ze autistisch, narcistisch en schizofreen is. Ze lijdt in ieder geval aan een messias-complex en dicht zichzelf meer kwaliteiten en talenten toe dan ze bezit. Ze heeft geen flauw benul van de aard van de islam en heeft het prachtige Duitse landschap compleet verkankerd met meer dan 6000 windmolens. Het mens had allang opgenomen en opgeborgen horen te zijn op de longstay zonder kans op vervroegde invrijheidsstelling. Een Oost-Duitse domineesdochter groot geworden binnen de Stasi en Maarjuna durft dit de heldin van 2016 te noemen. Als je volslagen desgeinformeerd bent zou je dit wellicht kunnen geloven. Maar dan nog is het van een ongelooflijke stupiditeit.

  3. lunar050

   Nee, Merkel is totaal niet een goede leider. Dat zou ze wel geweest ziin als ze barnhartig geweest zou zijn voor iedereen die het echt nodig heeft en had, en tegelijkertijd heel hard had opgetreden tegen vluchtelingen die de boel besodemieteren, die een sterk islamitisch denkkader hanteren, etc. Nu is Merkel degene die het westen onveiliger heeft gemaakt met haar onnozele manier van denken dat het allemaal wel goedkomt en dass wir es schaffen. Altijd maar weer onze waarden blijven benadrukken. Maar dat interesseert die islamisten geen RUK. Hoe denkt Merkel dat haar geweldige waarden haar zullen redden als ze met haar hoofd op het hakblok ligt? Met een wilde Hyena ga je ook niet praten om te kijken of er mee te leven valt. Dat mens leeft teveel in haar eigen onrealistische utopietje

   1. toetssteen

    @Linar050
    Eens. Biedt aan de weduwen en wezen vrije intocht. Oude van dagen mogen daar ook bij. Wat er nu hoofdzakelijk binnenstroomt zijn jongemannen in de vechtleeftijd. Soort paard van Troje.

  4. cmsuijkerbuijk

   @ maarjuna
   Als een regeringsleider van tevoren zou kunnen weten, dat een aanslag op haar bevolking gepleegd zou (kunnen) worden door de door haar genomen maatregelen, dan is zij niet een daadkrachtige en menslievende leider (van Europa), maar is zij een misdadigster ten voeten uit, die met voorbedachten rade, levens van haar eigen bevolking op het spel zet, in de wetenschap, dat daarbij doden en gewonde zullen vallen! Er is niets menslievends te bespeuren bij deze “dame” van communistische huize! Er is slechts één sanctie voor deze “dame” passend! Levenslang de bak in!!!

 8. Ni28

  Hebben wij hier de nieuwe Simon? Commentaar niet waard dus.

 9. Adriaan

  Merkel is volkomen de weg kwijt. Jammer dat dat mens het niet zelf door heeft. Alzheimer misschien? Ze spoort echt niet. Afvoeren, opbergen en vergeten.

 10. van Urk

  Dankzij Merkel heeft die aanslagpleger mooi de kans gekregen om in Europa achter het stuur van een vrachtwagen te kruipen. Anders zat hij gewoon ergens in een woestijn op een houtje te bijten.

 11. Wim

  Enkele media berichten dat het centraal station van Köln zojuist is ontruimd na een bomalarm. De Pakistaanse migrant, die eerder op de dag nog door zowel getuigen, politie als politiek als dader van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn werd aangewezen, is alweer vrijgelaten, volgens sommige berichten op bevel van bondskanselier Angela Merkel. Die zou tevens de regeringscoalitie hebben geïnstrueerd de aanslag in geen geval in verband te brengen met haar massa immigratiebeleid.
  Hoewel de Pakistaanse migrant wel degelijk achter het stuur van de ‘terror truck’ zou hebben gezeten, zou Merkel hoogstpersoonlijk hebben ingegrepen, en net als afgelopen zomer na de aanslag in München het bevel hebben gegeven de feiten te veranderen, omdat anders haar open-grenzen massa immigratiebeleid ook vanuit haar eigen gelederen nog zwaarder onder vuur zou kunnen komen te liggen.
  Op dit moment is er nog geen nieuws bekend over de mogelijke ontruiming van het Kölner Hauptbahnhof

  1. zomaar

   zoals ik al eerder schreef , valt het mij op dat deze man gevolgd is door een getuigen , die via zijn mobiel de politie op de hoogt hield , waarna bij (achter de struiken) aangehouden is geworden , (zover ik het nieuws gisteren begreep) , en nu omdat hij geen wapen bij hem had en er niet genoeg bewijs zou zijn (ook niet van de getuigen die hem volgde , en de politie op de hoogte hield ) , weer vrijgelaten is .

   al met al vreemd , dus het kan zijn dat de politieke correcte hier de overhand in hebben , voor hun eigen gewin straks bij de verkiezingen.

   afin dit was de zesde of zevende aanslag in Duitsland, ooit zal de Duitser toch gaan begrijpen dat de politiek met zijn leven aan het spelen is .

 12. Wim

  Ondertussen reageert politiek correct Nederland woedend op de afbeelding van Angela Merkel met bloed aan haar handen, die PVV leider Geert Wilders op zijn Facebook pagina zette. Zoals gewoonlijk kwam er vanuit de ‘gutmensch’ hoek opnieuw geen enkele kritiek op de overduidelijke gevolgen van de massale immigratie, noch werd het feit dat een overduidelijk christelijk symbool opnieuw het doelwit is van de islam, ook maar één keer genoemd.

  Geen enkel vertoon van medeleven, geen enkel inzicht bij ‘links’ dat de 12 doden in Berlijn nog hadden geleefd als onze grenzen -zoals tientallen jaren lang normaal was- nog afdoende zouden worden gecontroleerd en beschermd. Klaarblijkelijk moeten we dit als onze nieuwe realiteit accepteren?

 13. Leonidas

  dus al ik het goed begrijp ,
  is de duitse Adolfa , zeg maar Roodkapje ??

  en roept iederen Putin did it,
  en is nu

  geert did it , aan de beurt ,

  nou ik stemde Geert , ik stem geert , ik stem 15 maart geert
  en
  de landverraders 135 stuks ?? ,

  Ja, feesie malieveld ??? , hooivorkie erbij ,

  maken we er Maidan / Malieveld van !!!

  Ja, en dit keer zijn de “”tandenfee “‘ en Hansie “”de rolmops “‘ ook van harte welkom

  laaaterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

 14. Bes Tolen

  De vrouw, die zich Merkel noemt, is een omhooggevallen ziekelijk persoon dankzij een slecht functionerende democratie zoals overal in het westen en in Duitsland in het bijzonder. Duitsland waar de chantagepolitiek, die nog altijd te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog hoogtij viert. Maar dat is wel het teken dat er nog altijd sprake is vaneen totaal onvolwassen democratie. Het is dus geen wonder maar een ziekte, die de meest kromme ideeën en personen, die daarbij passen naar boven brengt. De Merkel is de personificatie van dat alles. Ze brengt grote ellende over Europa omdat ze problemen niet kan doorgronden, ze heeft het niet op een rijtje, ze ziet niet wat reëel is, ze is een vat vol ellende doordat ze niet ziet hoe geïndoctrineerd ze is. Maar dat is toch een logische gevolgtrekking? Ja, haar er van helpen, is niet de oplossing. Dat begrijpt hopelijk toch ieder. Maar Duitsland en Europa van haar afhelpen, dat is de oplossing. Dat moet dadelijk. Dat begrijpt hopelijk toch ieder. maar die hoop zal wel vals zijn. Dan past alleen nog straf zo gauw dat mogelijk is. Zowel voor Merkel als voor haar medestanders. Als waarschuwing om dergelijke lieden niet meer tot de hoge leidende posities toe te laten. Toch al een groot probleem in het westen. De fouten in de cultuur.

  1. toetssteen

   @Bes

   http://www.ninefornews.nl/felle-kritiek-op-deelname-bondskanselier-angela-merkel-aan-geheimzinnige-bilderbergconferentie/

   Niks aan het handje heur, de elite overleeft het wel op kaviaar en champagne.

 15. Ome Ga

  @Lunar, mee eens.

  Alleen: “We moeten maar eens leren realiseren dat er veel moslims zijn die zich helemaal niet willen aanpassen, die niet bij “onze” manier van leven en denken willen horen,…”

  “veel moslims” moet zijn “de meeste moslims”, of: “vrijwel alle moslims”.

 16. Stevan5555

  ik kan mijn rijbewijs van 45 km wagen niet omzetten naar vrachtwagen rijbewijs en heb ook geen 500 euro in 1 x waarom zij dan wel ? dat is discriminatie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.