Gisteren gelanceerd, en vandaag al intriges: GeenPeil-lijsttrekker Jan Dijkgraaf solliciteerde ook bij 50PLUS

GeenPeil belooft nieuwe en transparante politiek te brengen, maar op de eerste dag komt er al een…eh… ‘bijzondere’ onthulling over de lijsttrekker naar buiten.

Transparantie, ‘bureaulaadjes openwrikken’ en weg met de achterkamertjes. Zo kondigde Jan Dijkgraaf gisteren de nieuwe partij GeenPeil aan.

Maar op dag 2 in het leven van deze prille politieke partij, blijkt er al ophef omtrent de lijsttrekker te zijn: Dijkgraaf is nu namelijk de GeenPeil-lijsttrekker, maar was heel lang in de running voor een verkiesbare plek op de lijst van ouderenpartij 50PLUS:

“Jan Dijkgraaf, lijsttrekker van GeenPeil, heeft eerst gesolliciteerd als Kamerlid voor 50Plus. Dat zegt partijvoorzitter van 50Plus, Jan Nagel, tegen de NOS. In zijn sollicitatiebrief, ingezien door de NOS, schrijft Dijkgraaf dat hij als Tweede Kamerlid namens 50Plus wil “zorgen dat Nederland een mooier land wordt”.

Volgens Nagel zou de voorwaarde van Dijkgraaf zijn geweest dat hij minimaal op plaats zes van de kieslijst moest komen. “Maar wij hadden betere kandidaten”, aldus Nagel. Op 3 november zou Dijkgraaf volgens Nagel zijn afgewezen.”

GeenPeil-lijsttrekker Jan Dijkgraaf is niet te spreken over de bekendmaking van het feit, en schrijft in een reactie op zijn blog Briefje van Jan in felle bewoordingen over 50PLUS-eindbaas Jan Nagel:

“Ik krijg wel een stoomcursusje ‘rattenstreken in de politiek’, hè?

Jan. Wat in elk geval een feit is: wij hebben op 3 november geen contact gehad. Je bent dus een leugenaar. En een rat.”

Verder meent Dijkgraaf veel licht te zien tussen uitspraken van 50PLUS-eindkoning Nagel en 50PLUS-fractievoorzitter Henk Krol. De ene zou hem willen lozen, de andere juist omarmen.

Oké. Dat zit; 50PLUS is dan ook gewoon een rare partij. Feit blijft natuurlijk wel dat het vreemd is dat iemand die de Kamer in wilde voor een ouderenpartij, nu de kar gaat trekken van GeenPeil, wat voornamelijk op jongeren leunt. Zoals de wind waait, waait Dijkgraafs jasje?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Sniper666

    Grappig, t.a.v. heer J. Nagel. De pot verwijt de ketel.

  2. Peter Selie

    De benoeming van Ahmed Aboutaleb tot burgervader heeft voor nogal wat beroering gezorgd aan de Rijnmonding. Vooral de Pim-lovers van Leefbaar Rotterdam konden maar moeilijk leven met een Amsterdamse PvdA-muzelman aan de Maas die ook nog eens Ajaxsupporter bleek te zijn. Marco Pastors sliep er een week slecht van. Om daarna schoorvoetend toch maar in te stemmen. De verontwaardigde Ronald Sorensen sprak zelfs van een straf voor mensen die destijds op Pim hadden gestemd. Maar wat maar weinig mensen weten is dat Aboutaleb in 2002 op een haar na beroepsallochtoon bij de Lijst Pim Fortuyn was. Mat Herben dronk een kopje rooibosthee met de toenmalig directeur van het instituut voor multiculturele ontwikkeling Forum om hem te polsen voor een Ministerschap in het Kabinet Balkenende 1. Pas na twee gesprekken kon Aboutaleb zich niet vinden in het gedachtegoed van de LPF en bedankte hij voor de eer. Dat schrijft Philomena Bijlhout, die namens de LPF maar liefst een hele dag Staatssecretaris was, in haar nieuwe boek. Het geeft wel aan hoe wanhopig de LPF op zoek was naar geschikte bewindslieden. Aboutaleb sleepte namelijk eerder in 2002 in de rubriek EenVandaag zonder gene Auschwitz erbij om Fortuyn te demoniseren. Vier maanden later was Pim dood en zat Ambitieuze Ahmed met Mat Herben rond de tafel. De carrièretijger…

    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/10/aboutaleb_bijna_mocroboy_fortu.html

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.