Het gaat economisch geweldig, roept het kabinet. Ondertussen: aantal dakloze jongeren neemt razendsnel toe

Geen categoriedec 08 2016, 14:00
Die geweldige economische omstandigheden waar het kabinet het steeds over heeft vallen toch een beetje tegen.
Het aantal dakloze jongeren dat opgevangen wordt in opvangcentra lijkt bijna met de dag toe te nemen. Helaas zijn er tegenwoordig zoveel zwerfjongeren dat de centra gewoon niet genoeg vrije plekken hebben. Een flink aantal van die jongeren moet de nacht dus buiten op straat doorbrengen of in een 'regulier' opvangcentrum voor daklozen in het algemeen. Daar zijn dus ook veel volwassen daklozen die vaak ernstige psychische en/of verslavingsproblemen hebben.

In steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Zwolle, Leeuwarden en Groningen is sprake van een toename van het aantal dakloze jongeren, meldt NOS op 3. In de meeste plaatsen zijn opvanglocaties speciaal voor jongeren, maar die zitten vaak vol. Jongeren worden daarom dikwijls naar een reguliere nachtopvang doorverwezen. Verschillende organisaties noemen dit ,,onwenselijk''.

Ongelooflijk genoeg komt de krant voor en van wakker Nederland (haha, ja vast) vervolgens met deze scherpe analyse:

Dat er niet altijd een plek in de jongerenopvang is, heeft vooral te maken met een gebrek aan doorstroming. Dakloze jongeren blijven vaak lang hangen, omdat ze geen eigen woning kunnen betalen.

Dat méén je niet! Dakloze jongeren kunnen vaak geen eigen woning betalen? Dat is wel heel schokkend. En ik maar denken dat ze puur voor de lol op straat leven! In Nederland is het immers elke dag fantastisch mooi weer! Lekker warm, geen drup regen. Yep. En nu de winter is aangebroken (officieel niet, maar in de praktijk wel) is het natuurlijk helemaaaaaal niet stervenskoud. Nee hoor.
Dat is dan de grootste krant van Nederland -- nog wel tenminste, in een paar maanden tijd is het AD misschien al groter. Triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten