Hilarische Emile Roemer verklaart: 'De crisis is voorbij!'

Geen categoriedec 15 2016, 9:00
Oh zijn ze allemaal weer volgzame communistische slaafjes, Emile?
Het "spoedberaad" bij de SP heeft niet geresulteerd in de identificatie van Kamerleden die naar het AD hadden gelekt. Zoals wij gisteren berichtten waren verschillende parlementariërs van de SP naar die krant gestapt, omdat ze het vertrouwen verloren hadden in hun eigen leider, Emile Roemer. Hoewel Roemer en co nog steeds niet weten wie de lekkers zijn heeft hij wel nieuws voor Nederland: de crisis is ten einde!
Ja, ja, de fractie blijft 'gewoon' achter hem staan. Klaar, laten we overschakelen naar het nieuws van de dag!
In een normale partij had de partijtop objectief onderzoek gedaan om uit te vinden hoe de zaken ervoor stonden. Kamerleden was dan verteld dat ze anoniem konden blijven voor Roemer en zijn bondgenoten en dat ze dus vrijuit konden praten.
Helaas gaat de SP niet op die manier te werk. Eens een stalinist, altijd een stalinist. In plaats van rustig om feedback te vragen zette Roemer vol de aanval in op zijn Kamerleden en dwong hij hen één voor één om tekst en uitleg te geven. Niet om zichzelf te verbeteren, maar om de lekken hard aan te pakken en zelfs uit de partij te gooien. Het resultaat? De spanningen bestaan onder de oppervlakte natuurlijk nog altijd, maar niemand durft ze nog hardop uit te spreken.
Het goede nieuws? Dit betekent vrijwel zeker dat de SP een heel slechte verkiezing tegemoet gaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten