Hypocriet: Tunahan Kuzu citeert haatzaaiende rapper Fresku bij Kamerdebat over haatzaaien

Geen categoriedec 16 2016, 15:00
Rapper Fresku werd bekend door teksten als "die bitch heeft geneukt met iedereen die wil in haar gleuf". Nu wordt hij door Tunahan Kuzu geciteerd in de Tweede Kamer.
Veel gekker moet het niet worden met DENK. Nadat de partij weigerde de Armeense genocide te erkennen, de arrestatie van Ebru Umar in Turkije goedpraatte en de hele Nederlandse samenleving uitmaakte voor een stel racisten, is er nu alweer een dieptepunt bereikt: tijdens het Kamerdebat over het al dan niet schrappen van wetsartikel 137c (het verbod op groepsbelediging) koos partijleider Tunahan Kuzu ervoor om zijn inbreng te beginnen met een citaat. Het betreft hier geen citaat van een wetenschapper of politiek filosoof, maar van rapper Fresku:
Wie? Fresku is een Antilliaans-Nederlandse rapper die bekend werd met zijn grove teksten zoals "lik m’n pik, suck a cock, nigger shit". Bovendien liet de rapper zich, net als zijn vrienden van DENK, zeer demoniserend uit over Israël. Zo beweerde de rapper dat Israël bezig is met een genocide in de Gazastrook, ondanks het feit dat de bevolking van de Gazastrook elk jaar exponentieel toeneemt en Israël slechts aanvallen op Gaza uitvoert om zich te verdedigen tegen de terroristische beweging Hamas.
Dat de rapper in zijn analyses niet wordt gehinderd door enige kennis van feiten, blijkt ook uit zijn uitspraken over kindermishandeling in de Antilliaanse gemeenschap. Hij stelde onder andere dat Antillianen hun kinderen slaan vanwege het slavernijverleden:

"Ik geloof, en hier zijn heel veel Antillianen het niet met me eens, maar ik geloof dat als je vanuit de slavernij al klappen krijgt, dan is het veiliger om je eigen kind te slaan dan om het je meester te laten doen."

Dat de slavernij al meer dan een eeuw voorbij is, maakt Fresku niets uit. Als Antillianen hun kinderen slaan, is dat de schuld van de slavernij (en dus van Nederland). Een verwerpelijke uitspraak: ten eerste ontkent hij dat Antilliaanse ouders zélf de verantwoordelijkheid en de mogelijkheid hebben om hun kinderen goed te behandelen. Ten tweede schuift hij Nederland de schuld van kindermishandeling in de schoenen.
Dat Tunahan Kuzu zo'n idioot citeert in de Tweede Kamer, is een belediging voor onze democratie. Zelf heeft hij altijd de mond vol over haatzaaien en discriminatie, maar hij citeert een rapper die zelf barst van de discriminerende vooroordelen. Het toont eens te meer aan dat Kuzu en zijn sneue partijtje DENK niets te zoeken hebben in het parlement.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten