Inkt van verdrag met Oekraïne nog niet droog, en daar gaat ons eerste geld al: €100 miljoen op weg naar Kiev!

Het is nog maar net besloten dat Nederland het EU-associatieverdrag met Oekraïne gaat ratificeren, nadat er een bijlage aan de tekst is vastgeniet, of de eerste betaling wordt al verricht.

Yes, daar gaan we dan: de geldkraan naar Oekraïne is opengedraaid. Amper een week sinds Rutte bekendmaakte het verdrag toch te zullen ondertekenen, en er wordt alvast haast gemaakt met grote bedragen die Oekraïne op de rekening mag bijschrijven.

In eerste instantie gaat het om €100 miljoen, en meer zal nog volgen:

“De EU geeft de komende vier jaar 104 miljoen euro aan Oekraïne om het openbaar bestuur transparanter te maken. Het geld maakt deel uit van een eerder afgesproken pakket van 300 miljoen voor onder meer corruptiebestrijding en wordt alleen uitgekeerd als de regering beloofde hervormingen doorzet.

Tijdens de derde zogenoemde associatieraad werden vandaag in Brussel ook akkoorden ondertekend over samenwerkingsprogramma’s met EU-buurlanden van Oekraïne ter waarde van 365 miljoen euro. Daarnaast kwam er groen licht voor 600 miljoen aan nieuwe leningen van de Europese Investeringsbank.”

Kortom: president Porosjenko van Oekraïne kan in z’n handen wrijven. Hij heeft de jackpot gewonnen!

Rutte mag ook blij zijn, want dit nieuws kwam naar buiten terwijl de hele wereld liever even kijkt naar de angstaanjagende gebeurtenissen in Turkije, waar een Russische ambassadeur is doodgeschoten. Niet dat die gebeurtenis hem enig plezier zal verschaffen, maar het betekent op z’n minst dat hij weer wegkomt met een duur geintje omtrent Oekraïne.

Nou ja, we zullen op 15 maart 2017 wel gaan zien hoe ons land oordeelt dat Mark Rutte is omgesprongen met de Nederlandse wil omtrent de uitkomst van EU-associatieverdrag met Oekraïne. Er staan nog maar 86 dagen op de klok, dus het aftellen is begonnen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Wachteres

  Ben benieuwd wie het geld in zijn zak steekt …..

  1. Adriaan

   Dat zijn natuurlijk de oligarchen van deze corrupte staat en die lachen zich een slag in de rondte. Wat een dom volk zijn die Europeanen. Ze pikken alles van ons, omdat we zo zielig zijn. We huilen bij alles. We bevinden ons tussen het ‘machtige’ Rusland en het ‘oliedomme’ Europa. En wat blijkt? De VS legt zijn wil op aan Europa om dat ongelooflijk armoedige land zo snel mogelijk bij Europa te trekken. We pompen er bakken vol geld in, want daar zijn ze natuurlijk geil op en dan is hun kostje gekocht. Ze worden ingelijfd bij de N.A.T.O.!!! Dat is ook de achterliggende gedachte geweest van Rutte om het verdrag tekenen. Een schijnvertoning met die aanvullingen. Natuurlijk komt dit land bij de EU. Is het niet volgend jaar, dan wel het jaar daarna.

 2. marjo012

  Wat is Rutte toch een leugenaar met dit verdrag zeg, geld naar de Oekraine zou er niet gaan volgens hem. En zie lachebek blijft de boel belazeren. De burgers uit Europa betalen wel om te kotsen dit.

 3. Ruud562

  Hopelijk, hopelijk worden velen wakker als ze in 2017 in het stemhokje staan en halen ze dan voor de geest wat het CDA, D66, GL, PvdA en VVD ons land, o n z e bevolking hebben aangedaan!!

 4. umhnz

  Inkt van verdrag met Oekraïne nog niet droog,

  Het geld maakt deel uit van een eerder afgesproken pakket van 300 miljoen.
  .
  Duidelijk, de twee zaken hebben niets met elkaar te maken, maar het klinkt wel lekker.

 5. Ni28

  Rutte zal vast een reep chocolade krijgen uit Oekraïne. Hoe zal deze smaken op 15 maart?

 6. Leonidas

  gelukkig is de grootste bank wegens corruptie vandaag door
  de regering overgenomen ,

  dus stuur de rest ook maar,
  laat de miljoenen en miljarden maar binnen stromen !!
  gohhh, wat zal Vlady blij zijn dat hij van dat geteisum af is ,

  nou nog effe visum vrij reizen en bij de EU

  en dan zitten je kinderen EN KLEINKINDEREN allemaal de rest van hun leven zonder werk ,

  en die meiden zijn nog wonderschoon ook , vergeleken met die volgevreten I=pod zombies hier in nederland
  met Vmbo , pret pakket, te stom om staande te ne…..en

  dus ALLES NAAR DE KLOTEN ZET HEM OP ,

  ik ben hier nog niet zo lang maar is de Umhz gestoord of zo ??

 7. Wachteres

  “Tijdens de derde zogenoemde associatieraad werden maandag in Brussel ook akkoorden ondertekend over samenwerkingsprogramma’s met EU-buurlanden van Oekraïne ter waarde van 365 miljoen euro. Daarnaast kwam er groen licht voor 600 miljoen aan nieuwe leningen van de Europese Investeringsbank.

  De voorlopige toepassing levert volgens haar al veel voordelen op, onder meer op handelsgebied. {Ha ha Handel met een straatarm land]

  Visumvrijstelling voor de 45 miljoen Oekraïners die naar de EU willen reizen, zit er “snel” aan te komen, besloot Mogherini”.

  http://www.nu.nl/oekraine/4367786/eu-geeft-oekraine-104-miljoen-transparanter-bestuur.html

  1. toetssteen

   @Wachteres
   Nou dat zal positief worden! De politie blijft hier jagen! Nu vanavond opnieuw, busje, tien keer de buurt rond, sirenes er net achteraan. Ga gezellie worden met de Kerst! Kom erbij, welkom enzovoort.
   En dan is dit hier de elite buurt, durf niet eens na te denken over hoe het er elders aan toegaat.

 8. nick

  Benieuwd of dit bericht ook in de reguliere media verschijnt.
  Dan kan iedereen het lezen, ook degenen die niet op internet nieuws bekijken.

  Rutte moet hierop afgerekend worden, het is schandalig! Weer een bewijs dat we veel beter af zullen zijn zonder EU dictators. De EU moet eenvoudig op geheven worden! Terug naar de EEG!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.