Israëlhaat grenzend aan antisemitisme is dé verbindende factor op DENK-kieslijst

denk-antisemitisme-israel
Foto: Links staan de DENK-kandidaten die Israël haten - of erger - en rechts de al Aqsa-moskee in Jeruzalem.

De DENK-kieslijst is uit, en de Joodse gemeenschap in Nederland heeft reden om zich zorgen te maken. Al sinds de Tweede Wereldoorlog heeft er geen partij meer meegedaan aan onze Tweede Kamerverkiezingen waarbij zoveel kandidaten zich bedienden van zoveel haat en nijd jegens Joden en de enige plek die zij thuis kunnen noemen – Israël.

Gisteravond maakte de DENK-partij bekend met welke kandidaten zij zullen deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Op deze website onthulden wij al dat daar flink wat onfris tuig tussen zat. Neem bijvoorbeeld de geweldsverheerlijkende nummer 7.

Maar ook de andere kandidaten zijn niet veel soeps. Eén overkoepelend thema voor DENK-kandidaten lijkt men echter te vinden in hun gedeelde walging en haat van de staat Israël. Maar liefst vier kandidaten blijken de enige Joodse staat ter wereld zo erg te haten dat ze zich in de meest idiote bochten wringen om maar Israël en Israëli’s te kunnen bashen.

Allereerst hebben we natuurlijk lijsttrekker Tunahan Kuzu, die bij een bezoek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu weigerde om laatstgenoemde de hand te schudden. Kuzu meent namelijk dat Netanyahu een oorlogsmisdadiger zou zijn die in laatste oorlog in Gaza (in de zomer van 2014) bewust het bloed door de straten heeft laten vloeien.

Maar het virulente DENK-antisemitisme – weinig verhullend verpakt als ‘slechts’ Israëlhaat – vindt ook een vruchtbare bodem bij andere kandidaten van de overwegend islamitische partij. Neem bijvoorbeeld Aysegul Kilic. Zij plaatste op 22 december een filmpje op haar Facebook-pagina waarin te zien is hoe de Engelse haatzaaier George Galloway tekeergaat in het Britse Lagerhuis. Inmiddels is de tot de islam bekeerde politicus geen parlementslid meer, maar in het filmpje beweert Galloway doodleuk niet alleen dat Israëli’s een stelletje oorlogsmisdadigers zijn. Nee, zelfs dat het land nooit uitgeroepen had mogen worden. Een regelrechte schande:

galloway-israel

Kilic staat op de achtste plek van de DENK-kieslijst. Maar de Israëlhaat is ook te merken bij de volgende kandidaat – de nummer 9. Daar staat Marisa Koolbergen en ook zij heeft weinig op met Israël en diens verdedigers in de Tweede Kamer. In een doorgeplaatst filmpje rekent ze op 7 december naar eigen zeggen af met mensen die beweren dat haar partij DENK een dubbele (Turkse) agenda heeft. We moesten namelijk maar eens gaan letten op de PVV, die zijn pas eng en buitenlands. Geert Wilders wordt afgeschilderd als “de lange arm van Tel Aviv”:

wilders-langearmvantelaviv

Eng clubje hoor, die PVV! Ze steunen de enige democratie in het Midden-Oosten. Brrr….!

Op nummer tien van de kieslijst vinden we tenslotte Ali Tsouli. Deze man maakt het nog wel het bontst van allemaal. Hij beweert dat Israël (samen met de Amerikanen) verantwoordelijk is voor de oprichting van ISIS, en dat het land eigenlijk bestaat uit “laffe honden”. ISIS-chef Abu Bakr al-Baghadi zou zelfs in werkelijkheid een Israëlische spion zijn. Daarover hebben wij echter al wat uitgebreider bericht – dat lees je hier.

snowden-isis

Kortom: Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk van DENK bakken ze weer eens lekker bruin. Ze gaan in maart meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen, en hebben voor dat doeleinde een kieslijst vol antisemieten opgesteld. Toppertje hoor….


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

23 reacties

 1.   

  Dus duidelijk hiermee is dan dat DENK en NAZIE partij is. Kan ook wel kloppen ja, hun zijn allen naar Europa gekomen om de christenen uit te roeien en te vermoorden. Dat ze in Den Haag die Nazie partij niet gaan verbieden gelijk is mij een raadsel, maar Rutte moet natuurlijk wel voldoen aan de eisen van Merkel en Brussel dat is dan ook wel weer duidelijk hiermee. Zo infiltreren ze in Europa om ook politiek het westerse systeem op deze manier lam te leggen.

  1.   

   de islam ideologie is gelijk aan de nazi ideologie en het communisme ,waar huidig links een aftreksel van is !!.

   niet voor niets krijgt de islam binnen onze samenleving zoveel vrijheid !, daar moet het huidige linkse bewind mee akkoord zijn en geweest zijn in de afgelopen 40 jaar !, ook het linkse christenen bestanddeel die hun ogen gesloten houden betreffende de moorden en vervolgingen op gelijken en Joden, door de moslims !.

   toch onder het voorwendsel bang te zijn dat de vrijheid van godsdienst in het geding komt als de islam hier verboden wordt of gaat worden .

   1.   

    Inderdaad Zomaar! De communistische boek “De protocollen van de Wijzen van Sion” en de Nazistische boek “Mein Kampf” die over veel leugens over de Joden bevatten zijn de meest verkochte boeken in de islamitische wereld.

    1.   

     Niet voor niets beschreef Winston Churchill in 1938 Mein Kampf als de nieuwe Koran.

  2.   

   Jennifer,
   Ideologieen verbieden mag niet in dit landje, de grootste schooiers komen hier altijd het beste weg en verpesten de sfeer voor een normale samenleving.
   Als Je ze weg zet als nazies, en vraagt om minder van dat tuig in ons land blaast de hele linkse grachtengordel als krolse katers en doen aangifte.
   Als jij of ik 6 km te hard rijden moeten we 50 euro lappen en als Je dat Niet doet word het 106 euro, daarna 130 euro. En Dan Komt de deurwaarder.
   Wij zijn hier de lul (excusez le mot) als het rapalje hier de boel verziekt Gebeurt er Niets . Vrouwen aanranden, mensen in Elkaar slaan, stelen, zakkenrollen, alles mag hier. De politie is bang om een stuk moslimtuig eens met een gummiknuppel te bewerken want Dan dreigt ontslag.
   Ik zou persoonlijk die achterlijke idioot van denk wel eens onderhanden willen nemen.
   Groeten.

   1.   

    Het zal zover komen dat er zich in Nederland, Nederlanders samen zullen gaan voegen en dan zelf maar de rommel gaan opruimen wat links hier geimporteerd heeft in dit land. Een burgeroorlog is hiermee wel een feit geworden. Dit blijven de burgers echt niet pikken wat er allemaal gebeuren gaat in dit land.

 2.   

  Enge partijtje, allemaal hatelijke moslims bij elkaar. Op naar NUL zetels zullen wij maar hopen.

  1.   

   ik ben bang , dat wij na de verkiezing nog vreemd opkijken , hoeveel stemmers deze islamitische partij vergaard heeft !, let wel de links denkende Hollander ziet in de islam geheel geen kwaad , en zal zijn/haar stem mede vergeven aan deze partij .

   als is het maar om de realisten onder ons een voet dwars te zetten .

   1.   

    Wat dacht je van hoezeer er al een parallalsamenleving van langs en bezijden elkaar botsende culturen is ontstaan? DENK is daarvan het symptoom. DENK zal zetels kunnen gaan vergaren bij de gratis van etnisch profileren. Oh ironie oh ironie.

 3.   

  Kiesdrempel van minstens 5 zetels en als dat niet helpt
  dubbel paspoorthouders actief kiesrecht ontnemen.
  We moeten ons zelf gaan beschermen tegen dat zooitje.

 4.   

  Actief kiesrecht moet zijn passief kiesrecht.

 5.   

  Let op, straks trekken ze nog een bruin uniformpje aan met de halve maan op de mouw genaaid, zetten ze een grote tulband op de kop en marcheren ze naar het binnenhof. En Turkse kleermakers zijn al druk bezig om jodensterren te naaien.

  1.   

   Vandaag een sprookje, morgen gewoon.

 6.   

  Triest maar niet verrassend.

  In de islamitische gemeenschap is er veel haat tegen Joden. Dat word er met de (islamitische) paplepel ingegeven. Het kenmerk dat moslims verbind is het antisemitisme.

  Niets voor niets is het boek van Hitler een bestseller in veel islamitische landen.

  En door de massale instroom vanuit de islamitische landen zal dat antisemitisme in Europa alleen maar toenemen.

  Israël is een doorn in het vlees van de islamitische wereld. Een modern en welvarend land in een zee van islamitische middeleeuwse achterlijkheid.

  Het geeft ook goed aan waarom een duurzame vrede tussen Israël en de Arabische buurlanden onmogelijk is. Immers de Palestijnen en de Arabische landen streven geen duurzame vrede na met Israël maar vernietiging van Israël.

  Schokkende beelden. GingerTurk wil nieuwe Shoa
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/02/ntr_onbevoegd_gezag_turken_hat.html

  1.   

   + 1

 7.   

  Hoe hypocriet kun je zijn.

  “en de Joodse gemeenschap in Nederland heeft reden om zich zorgen te maken”

  Zich zorgen maken deed men ook al van de week, na jouw artikelen over het Zilveren Kruis die barbaarse praktijken (besnijdenis op religieuze gronden) vergoeden en de reacties daarop.

  Daar was weer een roep om een verbod op besnijdenis bij jongetjes. Welke impact dat heeft op de Joodse gemeenschap kun je terugvinden in de DDS-archieven en via Google.

  1.   

   @Mar
   Wel bij het topic blijven. Geen appels met peren vergelijken. Ik moet trouwens de eerste Jood tegenkomen, die omwille van de besnijdenis bij het Zilveren Kruis een zorgverzekering afsluit om de kosten van de circumcisie op de zorgverzekering af te wentelen. Ik kan mij herinneren dat u ooit heeft geschreven dat u van Joodse ‘komaf’ zou zijn. Dat dit uw overtuiging is, betekent in mijn optiek, dat het Joodse ‘deel’ in uw genen, behoorlijk verwaterd is en denkelijk afwezig is. Kortom, u lult uit uw niet Joodse nek.

   1.   

    “Ik kan mij herinneren dat u ooit heeft geschreven dat u van Joodse ‘komaf’ zou zijn. ”

    U bent volledig in de war.

    Waar het mij om gaat is dat, niet voor het eerst, men voordoet alsof men zo begaan is met de Joodse gemeenschap maar al meerdere keren heeft laten zien dat dit flinterdun is. Een Jood moet zich wel gedragen zoals men vindt dat het moet en bijvoorbeeld niet de hand reiken naar de moslimgemeenschap. Dan wordt het orgel vals, heel vals.

    1.   

     @Mar
     Dan schiet mijn herinnering aan uw Joods zijn, tekort.
     Mijn welgemeende verontschuldigingen.

 8.   

  Duidelijk anti-semitisme is des te meer een reden voor de Kiesraad om een dergelijke club niet deel te laten nemen aan ONZE democratie via verkiezingen.

 9.   

  Is er geen enkele mogelijheid om deze antisemitische ( allochtonen) nazie partij te verbieden! Dit kan toch niet in ons land, moeten we dit echt allemaal laten gebeuren omdat we zo tolerant zijn en allerlei wetten hebben waardoor dit soort uitwassen kunnen opstaan. Verschrikkelijk!

 10.   

  Maar wel Wilders voor de rechtbank slepen, om niets! En dit kan wel????

 11.   

  “weinig verhullend verpakt als ‘slechts’ Israëlhaat”

  Is er ook maar één ander land ter wereld dat in dit land wordt gehaat? Ja, IS misschien, maar dat roept dan ook op tot moordpartijen in Europa. Voor zover ik weet vormt Israël voor ons geen bedreiging.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!