Kijk je mee Sylvana? Zwarte agenten poseren trots voor foto met Zwarte Piet

Geen categoriedec 04 2016, 21:00
Kijk, zo kan het ook. Neerlands professionele racismeroeper -- Sylvana Simons -- kan hier nog het één en ander van leren.
Dat zal even schrikken geweest zijn voor Sylvana Simons, de racismehuilende miep van DENK: kijkt ze op Twitter en ziet ze opeens dat twee zwarte politieagenten vol trots op de foto gaan met een stel Zwarte Pieten! Begrijpen die domme dienders dan niet dat Zwarte Piet racistisch tot en met is? Dat het feitelijk een belediging is voor álle zwarte mensen in Nederland dat ze dit doen? Walgelijk! Ga je schamen!
Ras-verraders!
Gelukkig hebben de agenten in kwestie overduidelijk lak aan zulke kritiek. Als zij een stel Zwarte Pieten zien gaan ze maar wat graag met de groep op de foto. En dat is niet zo gek: deze agenten vieren de Nederlandse cultuur namelijk en begrijpen dat Zwarte Piet helemaal niets met racisme te maken heeft. Sylvana kan daar het één en ander van leren.
https://twitter.com/Rene_ggh/status/805357503877971969
We maken ons vaak grote zorgen over de impact van Sylvana en co, maar als we dit soort tweets en foto's voorbij zien komen overschatten we haar impact waarschijnlijk toch een beetje. Ja, een handvol gekken loopt met haar weg, maar de rest van Nederland -- gekleurd of niet! -- begrijpt dat ze gewoon een vreselijke, Nederlandhatende zeurpiet is anderen continu de maat neemt, maar zelf totaal niet tot zelfreflectie in staat is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten