Knettergekke milieuactivisten willen alleen nog maar producten die levenslang meegaan

Geen categoriedec 24 2016, 16:45
Laten we de economie maar vernietigen jongens! Oh, en 'sneller en beter' moeten we ook niet meer willen.
De idioten van natuurorganisatie Natuur & Milieu hebben het er helemaal mee gehad dat wij, domme tokkies, met enige regelmaat nieuwe producten aanschaffen. Dat vinden ze namelijk slecht voor het milieu.
Je zou denken dat het een grap is, maar nee, deze volidioten menen het echt:

De oorzaak van deze 'weggooi-economie' ligt voor een groot deel bij de fabrikanten, zegt Sijas Akkermans, oprichter van denktank Oliithe. "Producenten hebben er een financieel belang bij om producten te maken die niet lang meegaan." Kwalitatief betere producten zijn immers duurder om te maken.

Vaak is het best mogelijk om producten te maken die lang - zo niet levenslang - meegaan. "Maar dat past niet in ons economisch model", zegt Marcel den Hollander, medeauteur van het boek Products that last. 'Sell more, sell faster' is bij 90 procent van de producenten het principe." Als spullen snel kapotgaan, moet er ook snel iets nieuws worden gekocht. Bovendien is het door de lage prijzen van producten vaak veel goedkoper om iets nieuws te kopen, dan iets te laten repareren.

Als je daar tegen gaat ageren ben je dus écht niet helemaal lekker. Natuurlijk worden die producten niet zo gemaakt dat ze de rest van je leven meegaan. Ten eerste zouden ze dan 10 keer zo duur zijn, ten tweede willen ze hun product regelmatig verbeteren, en ten derde kost dat de economie bakken met geld. Dat is geen afzetterij, het is volstrekt logisch. Anders dan de dames en heren milieufreaks denken leven we niet in het stenen tijdperk; we leven in een moderne wereld die alleen maar mogelijk wordt gemaakt door het consumerism. Dát is de motor van onze economie en dus ook van onze welvaart, ons lange leven, onze gezondheid, en ga zo maar door.
Druk zetten op fabrikanten is natuurlijk al knettergek, maar de milieuclowns zijn nog lang niet klaar:

Maar, zegt Den Hollander, "het probleem zit hem niet alleen bij de vermeende kwaadaardige motieven van de industrie. Meer dan de helft van de kleine elektrische apparaten die worden weggegooid, werken gewoon nog. Zeker dingen die je bijvoorbeeld met Kerst geeft, zijn vaak hebbedingen die snel hun aantrekkelijkheid verliezen."

Dit is dus hoe knettergek deze malloten zijn. Even later klagen ze er letterlijk over dat we oude smartphones en digitale camera's wegdoen als ze nog werken omdat er een beter product op de markt is en wij daarvan willen profiteren. Dat mag niet! Je moet gewoon je digitale camera van 2 megapixels blijven gebruiken! Het liefst tot het jaar 2050, of wanneer de camera ook maar kapot is.
Ik heb echt nog nooit zoiets idioots gehoord. En die knettergekke natuuraanbidders zich maar afvragen hoe het toch komt dat ze door niemand serieus worden genomen.
Mafketels.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten