Lekker voor je, Volkert! De Fortuyn-moordenaar moet op 17 januari weer voor de rechter verschijnen

Gaat het dan eindelijk gebeuren? Gaat de koelbloedige moordenaar van Pim Fortuyn dan eindelijk terug de cel in om de rest van z’n straf uit te zitten?

Oké, mijn vertrouwen in de Nederlandse rechtsstaat is weer een beetje toegenomen. Reden? Nadat Volkert van der Graaf in 2014 – na 12 korte jaren volgend op zijn moord van Pim Fortuyn – weer werd vrijgelaten, baadde de man in de weelde. Hij leefde op subsidies en uitkeringen, en maakte ondertussen anderen het leven zuur door ze kapot te procederen. Erg veel schuldbesef leek hij niet te hebben.

Met een beetje geluk komt binnenkort een einde aan dat luizenleventje van deze moordlustige crimineel. Op 17 januari moet hij namelijk voorkomen, en dan zal er bepaald worden of mispunt Volkert het restant van zijn straf nog moet gaan uitzitten:

“Van der G. heeft volgens het OM een van de voorwaarden van zijn voorwaardelijke vrijlating overtreden. Bronnen melden onze redactie dat hij zich niet heeft gehouden aan afspraken met de reclassering. Daarom zou hij voor een jaar terug de cel in moeten. Volgens Willem Jebbink, de advocaat van Van der G., wil het OM zijn cliënt weer achter de tralies hebben omdat hij zich in de gesprekken met de reclassering niet constructief opstelt. De toon van de gesprekken en de antwoorden van Van der G. zouden onvoldoende zijn. ,,Als dat zo is, moet je met iemand in gesprek gaan en diegene niet proberen voor een jaar lang in de cel te krijgen”, aldus Jebbink.”

Het zwakke verweer van de advocaat van de Fortuyn-killer geeft aan dat de kans reeël is dat Volkert zich straks écht weer mag gaan melden bij de poort van een gevangenis. Want iemand die niet constructief is jegens de reclassering, die is gewoon z’n eigen glazen aan het ingooien. Als hij niet wil meewerken aan afspraken, dan is dat voor het eigen risico van Volkert.

Met een beetje geluk wordt 17 januari 2017 dus een dag van de gerechtigheid. Ik zal in ieder geval met oud-en-nieuw zorgen dat ik tenminste één fles champagne bewaar. Goede kans dat ik die twee weken later mag ontkurken nadat de rechter het oordeel velt dat de misdadiger en democratiehater Volkert van der Graaf weer terug moet naar de koude cel waar hij thuishoort. Proost!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Donald Troef

  Wat een gezeur is dit.

 2. jennifer

  Waarom leeft deze moordenaar eigenlijk nog.??

  1. Donald Troef

   Omdat we de doodstraf in Nederland niet kennen, tokkie.

   1. loritta

    Ja, helaas niet!

   2. jennifer

    Pardon ik laat mij door zo iemand als jij wat hier op deze site alleen maar rommel schrijven kan niet voor tokkie uitmaken, misschien moet jij je eens een groot spiegel voor houden gaan ,blijkt wel wat voor soort afval jij bent als je anderen op deze site zo moet beledigen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.