Eurofiele lapzwans Jeroen Dijsselbloem: "Wilders' uitspraak over 'schoon schip maken' is een natte scheet!"

Geen categoriedec 10 2016, 19:00
Het is oorlog! De PvdA ziet de PVV steeds verder stijgen in de peilingen en gaat de strijd aan. Hilarisch genoeg doen de sociaaldemocraten dat op betamelijk contraproductieve wijze.
Bij de PvdA maken ze zich ernstig zorgen -- en terecht. Uit de meest recente peilingen blijkt immers dat de partij in maart gedecimeerd gaat worden. De sociaaldemocraten mogen in hun handjes knijpen als ze 11 zetels vasthouden. Zoals het er nu naar uitziet konden dat er weleens een stuk minder worden; zelfs 7 zetels lijkt mogelijk.
Lachwekkend natuurlijk.
Door die hilarisch slechte peilingen maken prominente PvdA'ers zich ernstig zorgen. Je ziet ze nu publiekelijk zoeken naar een verkiezingsstrategie. Wat te doen, wat te doen. Jeroen Dijsselbloem, de gefaalde minister van Financiën en oppereurofiel, heeft blijkbaar een antwoord gevonden: Geert aanpakken, steeds weer.

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) vraagt zich af wat PVV-leider Geert Wilders bedoelt als die zegt dat hij schoon schip gaat maken in Nederland na de verkiezingen. Volgens de PvdA'er is de kreet niet meer dan een ,,natte scheet".

Dijsselbloem reageerde vandaag in het radioprogramma Kamerbreed op de aankondiging van Wilders. ,,Ik heb geen idee wat het betekent. Hij legt het niet uit."

En dan spottend: ,,Misschien gaat hij schoon schip maken in zijn fractie. Misschien gaat hij schoon schip maken en openheid geven over zijn financiering.''

Zeg het ze, Jeroen! Zo, dat hakt er even in! Een paar denigrerende opmerkingen over Wilders, zijn partij, en zijn verkiezingsprogram en voila, de PvdA stoomt ongetwijfeld weer op naar 40 zetels.
Of niet natuurlijk. Want nee, de strategie van Dijsselbloem slaat volstrekt nergens op. Iedere kiezer weet namelijk wat Wilders bedoelt met "schoon schip" maken. De enige die dat niet doorheeft is Dijsselbloem. Dom natuurlijk; je moet nooit inspelen op de kracht van je tegenstander. En ja, Wilders' duidelijkheid is zijn kracht. Als je de gemiddelde kiezer vraagt: 'Wat wil Wilders doen als hij de verkiezingen wint' weet iedereen het antwoord... Nou ja, iedereen behalve de politiek zwakzinnige Dijsselbloem en zijn al even zwakzinnige partijgenoten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten