Meedogenloze Van der Steur treitert nabestaanden: politiedossiers mogen ze niet inkijken

Nabestaanden kunnen fluiten naar een vriendelijke behandeling van de politie, als het aan minister Van der Steur ligt.

Dit. Dit is dus echt onbegrijpelijk: in plaats van dat minister Ard van der Steur de nabestaanden van overleden mensen zoveel mogelijk ten dienste is, behandelt hij deze mensen als onbetrouwbare criminelen aan wie echt zo min mogelijk moet worden toegegeven. Zo maakte de minister vandaag zelf bekend:

“Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) wil niet beloven dat nabestaanden met twijfels over de doodsoorzaak van hun familielid voortaan een kopie van het onderzoeksdossier kunnen krijgen. Als zij erop uit zijn om de inhoud met journalisten of onderzoekers te delen, dan blijft het Openbaar Ministerie terughoudend, schrijft hij aan de Tweede Kamer.”

Dit zijn dus echt mensonterende taferelen. Voor wie het niet geheel duidelijk is: de politie onderzoekt de stoffelijke overschotten van mensen die onder ‘verdachte omstandigheden’ om het leven zijn gekomen. De politie gaat dan onderzoeken of iemand als gevolg van natuurlijk overlijden of een ongeluk is overleden, of dat er sprake is van een misdrijf.

De conclusies van zo’n onderzoek worden vastgelegd in een rapport. En nabestaanden mogen die dus lekker niet inzien, aldus Van der Steur vandaag die een lange neus trekt naar rouwende families die zojuist een dierbare zijn verloren.

Deze regering is echt hun menselijke gezicht verloren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Gustaafff

  Er wordt selectief omgesprongen met de waarheid. Dit is namelijk wat de minister ook zei:

  “Een nabestaande kan echter wel aanspraak maken op (delen van) het dossier als de rouwverwerking erbij gebaat is. In dat geval moet dat belang groter zijn dan het recht op privacy van verdachten en getuigen. Het OM wil nabestaanden vaak ook de aanblik van schokkende afbeeldingen of passages besparen, aldus Van der Steur.”

  Niets meedogenloos. Benadeelden krijgen – indien nodig – nog steeds full acces tot het politiedossier. Bovendien wil de minister de nabestaanden tegemoet te komen, door hen de aanblik van schokkend materiaal te besparen.

  Wat is daar meedogenloos aan?

  1. zomaar

   ““Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) wil niet beloven dat nabestaanden met twijfels over de doodsoorzaak van hun familielid voortaan een kopie van het onderzoeksdossier kunnen krijgen. Als zij erop uit zijn om de inhoud met journalisten of onderzoekers te delen, dan blijft het Openbaar Ministerie terughoudend, schrijft hij aan de Tweede Kamer.””.

   Gusstaafff , wat mis jij hier , of begrijpt je niet ?.

   als bekent is dat de persoon vermoord is en door wie , en de nabestaande willen via de pers hun gram halen, door de GESTOORDE moordenaar met naam en toenaam te vernoemen steekt het O.M daar een stokje voor!!
   de GESTOORDE moordenaar houden zij de naam en etnische buiten de pers , dat lees ik .

 2. Wim

  Zeer goed stuk hier.

  http://joostniemoller.nl/

 3. MareJane

  Dat die man nog in functie is is onbegrijpelijk. De ene misser na de andere en niemand durft de vent naar huis te sturen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.