Nederland, criminelenland: cellen staan leeg door te weinig veroordelingen

Geen categoriedec 08 2016, 13:00
Het CBS viert feest: het groeiende aantal lege cellen komt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek namelijk door een afname van de criminaliteit. Nou nee, zegt de politiebond.
Geweldig nieuws jongens! Er worden volgens de powers that be steeds minder misdrijven gepleegd. Het gevolg: er zitten steeds minder mensen vast in de gevangenis! Ja, ja, fan-tas-tisch!

Het aantal gevangenen in Nederland is in 2015 met 8 procent gedaald. Vergeleken met tien jaar eerder zijn het zelfs 20 procent minder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Vorig jaar zaten er 39.790 volwassenen in een gevangenis of een huis van bewaring.

In 2005 zaten er nog 50.650 mensen in de bak. Twee jaar later waren dat er 47.620. In de jaren daarna bleef het aantal gevangenen afnemen. Uiteindelijk zaten er in 2015 maar 39.790 opgesloten in de bajes.
Volgens het CBS komt dit dus doordat er steeds minder misdaden gepleegd worden in ons land. Ja, ja, Nederland wordt steeds veiliger!
Helaas voor de boven-ons-gestelden van het Centraal Bureau denkt de politiebond daar net een beetje anders over:

"Het oplossingspercentage is te laag en van cybercrime wordt bijna geen aangifte gedaan", zegt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp tegen het AD. "De cijfers van het CBS zijn puur gericht op klassieke misdrijven."

Met andere woorden, het CBS l*lt uit zijn spreekwoordelijke nek. De reden dat er steeds minder mensen vastzitten is niet dat er minder misdrijven gepleegd worden, maar dat heel veel misdrijven niet opgelost worden Natuurlijk komt daar nog eens bij dat we allemaal weten dat misdadigers die eigenlijk in het gevang gegooid moeten worden er met een werkstrafje vanaf komen. Ja, nogal wiedes dat het aantal criminelen in de gevangenis dan afneemt. Zo kan ik het ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten