Nederlandhater Sylvana Simons gaat Politiek Café uitleggen dat we allemaal vreselijke racisten zijn

Komt dat zien, komt dat zien.

Sylvana Simons heeft het aardig op haar heupen. Vandaag laat ze weten op Facebook dat ze aanstaande dinsdag (13 december) langs mag komen bij het Politiek Café van ProDemos. Wat ze daar gaat doen, vraagt u? Ach, wat anders dan alle aanwezigen uitleggen dat alle blanke Nederlanders racistisch tot op het bot zijn?

"VOLGEBOEKT maar voor wie geen kaartje heeft weten te bemachtigen: we gaan het Politiek Café a.s. dinsdag 13 december…

Geplaatst door Sylvana Simons op Zondag 11 december 2016

Bij het ‘gesprek’ zijn twee mensen aanwezig: Tikho Ong, teamleider van preventieteam RADAR en die dus geobsedeerd is met racisme en overal discriminatie ziet, en, jawel, onze Sylvana.

Zucht.

Tikho en Sylvana zullen het boek analyseren van professor Gloria Wekker, emeritus hoogleraar sociale en culturele antropologie (Universiteit Utrecht). Dat is een hele mond vol, maar het komt erop neer dat mevrouw Wekker a) op geen enkele manier dan ook wetenschap bedrijft en b) een mooie titel heeft gekregen om de radicaal-linkse denkbeelden van de Frankfurter Schule en erger te verspreiden. Haar boek, waar Sylvana ongetwijfeld groot fan van is, heet “White Innocence: Paradoxes of Colonialism and Race.”

In dat prutwerk beweert professor Wekker dat Nederlanders zichzelf graag als ‘progressief’ en ‘kleurenblind’ beschouwen, maar dat dit in feite helemaal niet zo is. Nee, volgens mevrouw de hoogleraar zijn we stiekem (bijna) allemaal racistisch en heeft het kolonialisme nog altijd een enórme impact op onze cultuur en de manier waarop we over de niet-blanke medemens denken. Nu bestond het kolonialisme natuurlijk al niet meer toen ik geboren werd (behalve dan in die zin dat de koning van Marokko zijn onderdanen toen al als vooruitgeschoven post naar Nederland en Duitsland stuurde), maar hé, wat maakt het uit. Op de één of andere manier ben ik er wel degelijk door beïnvloed.

Hoe mevrouw dat weet? Ik ben toch blank?! Nou dan.

Juist.

Weet je waar eens een Politiek Café over moeten hebben? Over het racisme van bepaalde minderheden naar blanken toe. Misschien dat wij van DDS dáár maar eens een symposium over moeten houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. marjo012

  Dit bericht hoort niet thuis onder politiek maar onder terrorisme.Sylvana haat alle Nederlanders en vind ze allemaal racisten schijnbaar hoe ziek in je hoofd ben je dan,maar nog zieker zijn die mensen die zich dit nog aan gaan horen in dat cafe, blaas die tent gelijk op dat zou het beste zijn voor Nederland.

  1. Donald Troef

   “Sylvana haat alle Nederlanders en vind ze allemaal racisten

   Kan marjo012 een citaat van Sylvana geven waaruit deze belachelijke bewering blijkt?

   Er wordt hier en elders veel gelogen over Sylvana. De vraag rijst of de behoefte om voortdurend en op grote schaal leugens over haar te vertellen niet een uiting van racisme is.

   1. marjo012

    Had geen ander antwoord van jou juist verwacht, ja het zal zelfs een blinde koe inmiddels wel duidelijk zijn waar zij op uit is of niet, ze heeft haat verspreid in dit land, heeft meegewerkt aan de verdeling in dit land en heeft inmiddels de pest gebracht met haar virus in dit land zowat moet men toch bestrijden of niet dan, oh nee ik zeg het verkeerd jij doet het anders om het liefste en levert eigen burgers het liefst uit aan dit soort vijanden van Nederland uit toch.Dat deden sommige Nederlanders in de oorlog ook eigen bevolking veraden.Ze noemden ze NSBers toch.

    1. Donald Troef

     Mogelijk miste marjo012 de vraag: kan ze een citaat van Sylvana geven waaruit blijkt dat ze alle Nederlanders haat en ze allemaal racisten vindt?

     1. marjo012

      Ben jij in staat hier te schrijven dat dit niet het geval is dan, het zijn haar eigen woorden en kijk maar eens hoe ze een kinderfeest heeft verpest met haar artelijke uitspraken, kom op zeg ik denk dat jij hier voorbij gaat aan wat werkelijk hier in dit land aan de hand is, zulke lozers als zij zouden gelijk terug gestuurd moeten worden naar het land van herkomst.Zij discrimineerd een hele bevolkingsgroep schijnbaar ben jij daar aan voorbij gegaan.

     2. Donald Troef

      Marjo012, ik zie dat het met dat citaat niet erg wil lukken. Je kunt dus geen enkele uitspraak googelen waaruit blijkt dat ze alle Nederlanders haat en ze allemaal racisten vindt?
      Vervelend, nu moet ik vooralsnog aannemen dat je dit gewoon uit je duim zoog en nu als een kleine jokkebrok voor aap staat.

      Maar misschien revancheer je je nog.

  2. tq1991

   Mnr of Mvr Marjo, Mag dat dan ook bij een bijeenkomst van de PVV waar Wilders bij is. Dit lijkt mij een stuk beter voor de samenleving. Normale politiek, denk is dan ook niet meer nodig.

   1. marjo012

    Ik ben gewoon klaar met gutmenschen zoals die doos van simons die de Nederlandse samenleving tot het bot verdeeld hebben met hun discriminerende uitspraken, en als men wat zegt ervan moet je het nog door zo n gutmensch als donald gaan citeren.Had haar uitspraken die ze al die tijd dat ze in de belangstelling wil staan dan gevolgd en kom hier niet steeds met het ene en andere goedkope excuus overal voor wat dit soort mensen aangaat.

    1. Donald Troef

     Marjo, je zoog je beweringen uit je duim en daar word je altijd op afgestraft. je kunt geen enkele concreet citaat leveren en je bent dus af.

     1. marjo012

      Weet je donald steek je citaat waar dan ook neer met je links gezeiver hier, kom zelf maar eens met een citaat dat het niet zo is, ik heb het niet nodig om uit mijn duim te zuigen wat dit misselijkmakend exemplaar van simons aangaat hoop dat je dit nou duidelijk is en straf jezelf voor je landverraad wat je hier aan de lopende band doet. de naam die je er al voor hebt weet je inmiddels al.

     2. zomaar

      als er iemand af is , of afgaat ben jij dat wel!!, afin in de wandelgangen (media) word er gezegd en beweerd dat Sylvana dat heeft gezegd.

      dus ik neem aan dat de media niet liegt !!, volgens jou zeker niet als dezelfde media negatief over de PVV heeft.

      dus beste ik denk dat jij nu in je nachthemdje staat ?, afin welterusten .

     3. Donald Troef

      Marjo heeft geen citaten nodig om zeker te weten wat Sylvana heeft gezegd, ze kan die uitspraken heel goed zelf bedenken.

     4. zomaar

      Donald Troef    6 minuten ago   
      Marjo heeft geen citaten nodig om zeker te weten wat Sylvana heeft gezegd, ze kan die uitspraken heel goed zelf bedenken.

      er niet omheen draaien @Donald !!, jij weet net als ieder ander dat de media schrijft dat zij de Nederlanders racisten vindt , en nogmaals!! gezien jou optiek dat de media niet liegt als zij negatief over Wilders of de PVV schrijven .

      ga ik ervan uit !!, en niet alleen ik toch vele dat de media ook niet liegt als er iets negatiefs over anderen , indeze Sylvana geschreven wordt .

      en neem ik aan dat ook jij!!, dit als waar leest .

     5. LieverKipsLeverworst

      @Donald Troef. Volgens mij ben jij zo’n mannetje die thuis geen zak te vertellen heeft en daarom op forums probeert interessant te lijken. #sneu

     6. LieverKipsLeverworst

      Jezus Donald. Wat een lul ben jij.

    2. tq1991

     Maar dat heb je maar te tolereren, want denk je dat ik niet klaar ben met die mallote Wilders die zijn achterste met de grondwet afveegt? En denk je nu echt dat de verdeling van de samenleving door denk en co komt? Wilders verdeelt al elf jaar lang, op kosten van de belastingbetaler. Dit is het enige wat hij kan en ooit alleen maar zal doen.

    1. tq1991

     De uitspraken van de pvda ers waren evenmin goed. Maar er was een belangrijk verschil met Wilders. Wilders maakte een politiek nummer van, en hij zweepte de menigte op dat hij dat maar even zou regelen. Dat is heel anders dan een slip of the tong. Dit van Wilders is bewust gedaan, en vooral tegen de gehele groep.

     1. Sniper666

      @ tq1991

      A slip of the tongue is geen juridisch argument.

  3. LieverKipsLeverworst

   Dit bericht hoort hier helemaal niet thuis. Raadzaam is om Simons geheel te negeren.
   Dit is beter voor iedereen. Ook voor Simons.

 2. Sarko

  “‘Misschien dat wij van DDS dáár maar eens een symposium over moeten houden.””

  Zou zeggen, zet maar weer een actie op touw.
  Doneer voor een symposium.
  Of is er nog iets over gebleven van die 2500 euro voor Tim…..

 3. tq1991

  Jaja Michael, die verdraaide vrijheid van meningsuiting weer! Die moet alleen gelden voor Wilders en rechts! Nou, mooi niet. En wat voor racisme van minderheden tegen witten (blanken) Dit is onzin, enkel wit slachtoffergedrag! racisme omgekeerd word telkens weer aangetoond. Zag je laatst nog bij rtl nieuws, en alberto stegeman.

  1. marjo012

   Dat is ook het enige wat de media laat zien als de lange tenenclubjes commentaar krijgen vandaar dat jou beeld alleen daar op gericht is schijnbaar.De dagelijkse werkelijkheid ziet er inmiddels wel anders uit in dit land.

  2. Sniper666

   @ tq1991 en DonDroevig c.s.

   DENKfout impliceert het volop in haar (kuch…) programma dat NL een racistische samenleving is. Ik begin met het voorwoord;

   “Denkend aan Nederland zie ik een inclusieve samenleving,
   waarin Hendrik en Hannane bij gelijke geschiktheid
   evenveel kans maken op een baan.”

   “Een samenleving waarin
   institutioneel racisme benoemd wordt en discriminatie,
   op welke grond dan ook, keihard wordt aangepakt.”

   Dit staat er gewoon!! Je schrijft dit niet als je van mening bent dat onze samenleving niet racistisch zou zijn, toch?

 4. Ome Ga

  EMERGENCY NEWS: de komende 40 dagen zijn de belangrijkste in de wereldgeschiedenis. Maar met Gods hulp kunnen we de globalisten verslaan.

  Trump is een gevaarlijke ‘outsider’: iemand die ‘dus’ door de Russen gestuurd wordt (opnieuw, na WashPost drammerige ‘correction’, nu vanuit de levensgevaarlijke Obama/Clinton samenwerking)!

  Ik heb u gewaarschuwd. De laatste poging van de CIA; zoals zij deed bij de moord van meer presidenten in het verleden, is Trump zo te beschuldigen; en áls hij wordt vermoord hebben de globalisten – gevoed door het nu nog oppermachtige CIA – alle ‘reden’ om dat opnieuw te schuiven op die slechte, boze, gevaarlijke Russen! En we zijn verlost van die gevaarlijke, rascistische, facistische, CO2 “wetenschappelijke” oplossing, nationale “zorg”, abortus, tegenwerkende Trump!

  Zie, luister en huiver waar de CIA toe in staat is! Verbaast u niets meer:

  https://youtu.be/A83OtYlM10k

 5. Ali Yas

  “wit privilege”

  Weer zo’n slordig vertaald Amerikaans modewoord dat het falen van zwarten probeert te verklaren aan de hand van een fictieve cultuur die blanken zou voortrekken. Een kansloze onderneming natuurlijk, maar stellen is bewijzen tegenwoordig, dus daar zullen we het mee moeten doen.

  De verongelijkte mening van Silvana’s staat in schril contrast met bijvoorbeeld het overheidsbeleid. Men probeert al jaren een gelijk aandeel zwarten (en andere ondervertegenwoordigde minderheden) in functies te hijsen waar ze onder normale omstandigheden niet in de gewenste aantallen terecht zouden komen. Mensen schamperden wel eens dat alleen een lesbische negerin nog kans maakte op een baan. Als er al sprake is van “institutioneel racisme” dan is dat dus in het nadeel van de blanke hetero-man, precies de categorie die nu door trutjes zoals Silvana voor schut worden gezet. Stank voor dank heet dat.

  Dat het met zwarten en mohammedanen ondanks al die feitelijke voortrekkerij maar niet wil vlotten, en met zwarte mohammedanen nog minder, zou natuurlijk ook te maken kunnen hebben met aanleg of met de meegebrachte cultuur. Daar is wetenschappelijk gezien het nodige voor te zeggen, maar dat is natuurlijk heel kwetsend en beledigend en dat moeten we niet willen met z’n allen. We laten ons dan nog liever door Sylvana… ahem, laten we het wel netjes houden.

  1. toetssteen

   @Ali Yas
   Het heeft me nooit ene zier uitgemaakt hoe iemand eruit zag, het ging (en gaat) om capaciteit en inzetbaarheid. Het beleid dat de overheid voert en door wenst te voeren in het bedrijfsleven is niet alleen contraproductief, maar vernietigend.

 6. Sniper666

  Haal op die Wekker. Snot is lekker.

 7. LieverKipsLeverworst

  Toch zie ik op de foto en sterke gelijkenis met een aapje.

 8. Lex

  Heeft ze nu echt niet in de gaten dat zij bij steeds meer en meer nederlanders is uitgekotst met haar gedachtegang, opmerkingen en schofferingen richting de blanke hard werkende nederlander dat in haar ogen allemaal racisten zijn.

  Heel veel nederlanders hebben het helemaal gehad met haar en haar Denk kornuiten.

  vroeger werden mensen met pek en veren het land uitgezet. Goede traditie jammer genoeg afgeschaft en verboden.

  1. Donald Troef

   Kan Lex een citaat geven van Sylvana waaruit blijkt dat ze alle Nederlanders racisten vindt?

 9. Ni28

  Net zo circus dus als bij Pauw. Een loze discussie van vriendjes onder mekaar.

 10. DennisEijs

  Ze wil dus gaan betogen dat zij niet knettergek is, maar dat wij dat zijn.
  Alleen wens ik niet mee te gaan in haar psychose.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.