Nederlandhater Sylvana Simons gaat Politiek Café uitleggen dat we allemaal vreselijke racisten zijn

Geen categoriedec 11 2016, 20:00
Komt dat zien, komt dat zien.
Sylvana Simons heeft het aardig op haar heupen. Vandaag laat ze weten op Facebook dat ze aanstaande dinsdag (13 december) langs mag komen bij het Politiek Café van ProDemos. Wat ze daar gaat doen, vraagt u? Ach, wat anders dan alle aanwezigen uitleggen dat alle blanke Nederlanders racistisch tot op het bot zijn?
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=953194714781546&id=810266429074376
Bij het 'gesprek' zijn twee mensen aanwezig: Tikho Ong, teamleider van preventieteam RADAR en die dus geobsedeerd is met racisme en overal discriminatie ziet, en, jawel, onze Sylvana.
Zucht.
Tikho en Sylvana zullen het boek analyseren van professor Gloria Wekker, emeritus hoogleraar sociale en culturele antropologie (Universiteit Utrecht). Dat is een hele mond vol, maar het komt erop neer dat mevrouw Wekker a) op geen enkele manier dan ook wetenschap bedrijft en b) een mooie titel heeft gekregen om de radicaal-linkse denkbeelden van de Frankfurter Schule en erger te verspreiden. Haar boek, waar Sylvana ongetwijfeld groot fan van is, heet "White Innocence: Paradoxes of Colonialism and Race."
In dat prutwerk beweert professor Wekker dat Nederlanders zichzelf graag als 'progressief' en 'kleurenblind' beschouwen, maar dat dit in feite helemaal niet zo is. Nee, volgens mevrouw de hoogleraar zijn we stiekem (bijna) allemaal racistisch en heeft het kolonialisme nog altijd een enórme impact op onze cultuur en de manier waarop we over de niet-blanke medemens denken. Nu bestond het kolonialisme natuurlijk al niet meer toen ik geboren werd (behalve dan in die zin dat de koning van Marokko zijn onderdanen toen al als vooruitgeschoven post naar Nederland en Duitsland stuurde), maar hé, wat maakt het uit. Op de één of andere manier ben ik er wel degelijk door beïnvloed.
Hoe mevrouw dat weet? Ik ben toch blank?! Nou dan.
Juist.
Weet je waar eens een Politiek Café over moeten hebben? Over het racisme van bepaalde minderheden naar blanken toe. Misschien dat wij van DDS dáár maar eens een symposium over moeten houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten