Nieuwe linkse en racistische complottheorie: alleen “Germanen” mogen iets zeggen over Wilders’ strafproces!

geertwilders-germanen
Foto: Geert Wilders (bron: Rijksoverheid / Wikimedia Commons) en 'Germanen' die de Führer mogen ontmoeten in Neurenberg

Dit land snoert kennelijk iedereen de mond die geen “Germaan” is. Juist ‘em.

Voor hardwerkende Nederlanders zijn inmiddels verschillende namen verzinnen om ze in diskrediet te brengen. “Boze witte mannen” is daar eentje van. Maar “roomblank” is een andere. Hoe dan ook, vanaf vandaag hebben we een nieuw naampje: Germanen. Althans, dat begrijp ik van Joop.nl-schrijver Mihai Martoiu Ticu, die alle Nederlanders van Nederlandse opkomst in dit ietwat bizarre hokje probeert te proppen:

“Marokkanen zouden voor zichzelf kunnen opkomen en Wilders tegenspreken. In mijn oren klonk dit vreemd, want ik leefde met de indruk dat vooral Germanen op de opiniepagina’s stonden. Met Germanen bedoel ik accentloze Nederlanders, met een aantal generaties voorouders in Nederland, vooral wit en vaak met een judeo-christelijke achtergrond.”

Juist ja, alleen Germanen mogen spreken in Nederland over het Wilders-proces, en daarom heeft Mihai de Volkskrant uitgeplozen en vond louter deze ‘Germanen’ die iets mochten zeggen over het proces tegen Geert Wilders. Daarmee was zijn theorie dus bewezen!

Nou ja, niet echt. Want Mihai haalt zelf al Afshin Ellian aan, die zich heeft geroerd over het Wilders-proces. Ellian is zeker geen “Germaan” maar een in Iran geboren nieuwe Nederlander. En dan is er nog het feit dat Farid Azarkan van het Samenwerkingsverband Nederlandse Marokkanen én de politieke partij DENK bij EenVandaag de deur heeft platgelopen als het ging om de Marokkaanse stem bij het Wilders-proces (1, 2). Dus wat nou, alleen ‘Germanen’ mogen iets zeggen over Wilders.

En waar slaat dat hele naampje Germanen op? De laatste man die de Nederlanders aanduidde als Germanen, was een bepaalde Duitse meneer die tussen 1933 en 1945 de macht had in Duitsland. Wat wil Mihai dus zeggen? Dat het Nederlandse volk een soort nazistische beweging is die de “Neo’s” (Mihais aanduiding voor alle “niet-Germanen”) gaan uitroeien, ofzo?

Waarom überhaupt komen aanzetten met zo’n beladen term? Ik bedoel, als het nu een gangbare aanduiding was dan snap ik het nog. Maar dit is zojuist en ter plekke verzonnen. Wat is er is met een woord als ‘autochtonen’? Waarom komen hier halve verwijzingen naar racistische tijden opzetten?

Ik denk dat ik het antwoord wel weet. Nederland is een racistisch land, en Mihai (en zijn broodheer Joop.nl) gaan dat aantonen ook. Als daar nieuwe vocabulair voor moet worden uitgevonden, dan zal dat ook gebeuren. En voila, zo geschiedde: wij zijn nu allen Germanen. Of nou ja, volgens de linkse complottheorieën dan. Want ik weet wel beter. U hopelijk ook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

14 reacties

 1.   

  Knettergek links, hier is het bewijs.
  ( maar wel erg gevaarlijk, vergis je niet)

 2.   

  Dus voor Mihai Martoiu Ticu zijn autochtone Nederlanders gewoon Germanen. En wat zou dit dan betekenen? Deze man tracht Jan Modaal te framen natuurlijk. Wat een onzin weer.

 3.   

  Tja, dat de heer Mihai van de Fins- Oegrische volkeren afstamt daar kunnen wij als “Germanen” toch niks aan doen?

 4.   

  Heb je die foto’s zelf uitgezocht en naast elkaar geknutseld Tim ?

 5.   

  Volgens mij zijn de oerhollanders Batavieren en geen Germanen.

  1.   

   henk vintage@ Waar vielen de Batavieren onder? De Bataven waren een vermoedelijk West-Germaanse stam die zich afgesplitst had van de Chatten. Friezen, Kaninefaten, Saksen en Tubanten waren allemaal Germaanse stammen.

 6.   

  Ik ben Kaninefaat en kustbewoner. Maar waag het niet om te zeggen dat ik Nederlander ben, want dat is een ras sinds kort vollegus ‘onze’ neprechters en dan heb me kans om €5000,- te dokken.

 7.   

  me = je

 8.   

  Gisteren op TV gehoord: “Nederlandse Nederlanders”.

  1.   

   Als ik Sylvana en Geert bij elkaar zie, denk ik meteen:
   “Dit is het Nederlandse ras”.

   1.   

    denktenk, Als je dat zo ziet zal je je roze brilletje dan wel opgehad hebben toch.

 9.   

  Jammer voor jou dan, vandaag toevallig van een Duitse collega gehoord hoe erg de toestand daar is.Ook de Duitse bevolking word door de linkse meute monddood gemaakt,maar ook daar begint het tij zich inmiddels te keren,gezien het komende nieuwjaar hebben de Germanen in Duitsland besloten zich niets meer te laten gevallen van die criminelen import die ze te danken hebben aan Merkel.Nederlanders zijn Nederlanders, en voor Duitsers gebruikte men het woord Germanen.Lees eerst maar eens de Geschiedenis voor dat je zo n onzin uitkraamt.Hiermee word aangetoont hoe gevaarlijk links zelf wel niet is, en dit heeft Pim Fortuin al aan de lijve ondervonden.

 10.   

  Die Ticu is niet helemaal lekker. Publiceert al jaren blogjes met de meest bizarre maar buitengewoon arrrogant gebrachte meninkjes, maar niemand buiten Joop neemt hem serieus. Daar lijkt hij ook een beetje gefrustreerd over te zijn, want hij neemt zichzelf wel uitermate serieus. Heel eng mannetje met een heel eng gedachtengoed.

 11.   

  “Marokkanen zouden voor zichzelf kunnen opkomen”, denkt Mihai, maar doen ze dat niet al? Dus wat moet er dan gebeuren? Maar zonder gekheid: Marokkanen moeten iets heel anders doen, namelijk assimileren.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!