Nummer 10 van DENK – Ali Tsouli – blijkt complotdenker: “ISIS is opgezet door laffe honden Israël!”

DENK maakte gisteravond de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen bekend, en daarop zijn enkele toch wel vreemde snuiters te vinden. Gisteravond ontmaskerden wij al geweldsvergoelijker Mourad Taimounti, vandaag is de beurt aan de op de tiende plek geplaatste Ali Tsouli.

Ali Tsouli uit Breda, de als tiende geplaatste persoon op de kieslijst van DENK, houdt er vreemde ideeën op na. Op twee verschillende Facebook-accounts laat de man zich uit over de ontstaansgeschiedenis van ISIS. Volgens Tsouli zitten de Israëli’s en de Amerikaanse inlichtingendiensten achter de oprichting van de Syrisch-Irakese islamistische slachtersorganisatie. In een tweetal posts legt Tsouli dat uit, zogenaamd gedreven door ‘informatie’ van Edward Snowden. Ook zou ISIS-kalief Abu Bakr al-Baghadi in werkelijkheid een Israëlische spion zijn:

isis-bakrAldus Ali op 14 augustus 2014, en twee dagen eerder dus dit:

isis-israel

En dit dus:

snowden-isis

Als klapper op de vuurpijl wordt Israël ook nog verweten een stel “laffe honden” te zijn:

israel-laffe-honden

Niet alleen op het gebied van Israël en ISIS blijkt de uit Brede afkomstigt Tsouli er vreemde meningen op na te houden. Zo vindt Tsouli ook dat Nederland meer moet doen voor de Palestijnen. In ieder geval in de vorm van het erkennen van de Palestijnse terreurorganisatie Hamas als “democratisch gekozen verzetspartij”, en moeten we Israël (wederom Israël, ja) voor een pakket keiharde sancties stellen:

hamas-democratisch

Nogal een vreemd figuur dus, die Ali Tsouli, die voordat hij actief werd voor DENK lid was van D66. Maar eenmaal bij de Turks-nationalistische partij blijft Tsouli ook een vreemde eend in de bijt. Terwijl Tunahan Kuzu in novemer zei de verkiezing van Donald Trump te betreuren (“Trump de kers op de taart van het xenofobisch nationalisme“), is Tsouli juist een gematigd voorstander van Trump. Hij hoopt dat de aankomende Amerikaanse president Europa eens het zwijgen kan opleggen en meer met Rusland samenwerken. En dat allemaal “zonder oorlogsretoriek:

ali-trump

Dus, resumerend: Ali Tsouli is een raar verhaal. Hij is antizionistisch (vermoedelijk ook antisemitisch), pro-terreur, pro-Trump, anti-Amerika, gelooft in complottheoriën en ziet een Joodse hand in ISIS. En die man maakt nu dus kans op een Kamerzetel, dankzij de gebrekkige selectie van DENK. Goed gedaan hoor, heren!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. jennifer

  Het wordt met de dag duidelijker, wat voor een gevaarlijke partij denk is, met dit soort kandidaten. Het lijkt wel of ze allemaal geradicaliseerd zijn in die partij, eerst die andere op die lijst die een doodschopper ondersteunt, nou deze malloot die Israel de schuld gaat geven van het ontstaan van de IS. Dat het Amerika is die de IS in het zadel heeft geholpen is al langer duidelijk en nu komen de joden haters met zoiets aan. Duidelijk toch hiermee waar de echte Nazie s zitten.

 2. Guppie

  BeDenkelijk lijstje kandidaten voor deze partij.
  Peilingen geven tot nu toe aan dat het hoe dan ook een marginale rol zal worden voor dit clubje.

  1. Ritter

   Bedenkelijk is ook dat de groep mensen die zo denkt als meneer Ali Tsouli met de dag groter word.

   De groei van het antisemitisme is een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie en zal in de toekomst alleen maar toenemen omdat de “instroom” vanuit de islamitische landen blijft doorgaan.

 3. Adriaan

  Nummer 10 op de lijst. Heeft dat met zijn IQ te maken. Als deze onbenullen straks mogen meeregeren, zijn we echt in de aap gelogeerd. Dit is toch wel the bloody limit. Zeer gevaarlijke mensen. Deze man doet heel domme uitspraken.

 4. Ritter

  Moslims nemen zelden verantwoordelijkheid voor de rotzooi die ze zelf creëren. Heeft iets met “schaamtecultuur” te maken.

  Vaak geven ze het Westen (vooral Amerika) en natuurlijk Israël de schuld voor de zelf gecureerde puinhoop en voor hun gewelddadig gedrag.

  Je ziet datzelfde gedrag in de rechtbank waar Marokkaanse criminelen zelden schuld bekennen.

  De onzin dat ISIS niets met de islam te maken heeft is ontkenning en politiek correcte onzin. De feiten spreken voor zich. Jihadisten ,zoals Isis, vinden hun inspiratie in de islam.

  “Volgens arabist en islamoloog Halim El Madkouri heeft terreurgroep Islamistische Staat (IS) alles te maken met geloof. “Als die moslims alleen maar blijven herhalen dat deze terroristen niets met de islam van doen hebben, dan moet ik ze helaas teleurstellen.”
  http://www.volkskrant.nl/opinie/is-is-in-niets-strijdig-met-de-islam~a4198848/

 5. ikweetwatikwil

  Denk denkt, als Joden in de regering kunnen komen, kunnen moslims dat ook.
  Nu ligt het aan ons , wie we toelaten. Een president van Israël heeft hier geen enkele zeggenschap. De Joden zijn Nederlanders geworden. Dat kun je van een moslim niet zeggen en krijgt Erdogan hier een vinger in de pap. En dan heb ik het nog niet over mo.

 6. Jan

  Het is inderdaad een lijst van bedenkelijk niveau. Het lijkt de PVV wel. Gelukkig lijkt ondanks alle aandacht voor DENK, het lastig te worden om een zetel te halen. Ik hoop dat we na de verkiezingen definitief van deze gekken zijn verlost.

  1. jennifer

   Jan ,schaam je dat je islam afval gaat vergelijken met de Nederlandse kandidaten van de PVV, en is een belediging voor het Nederlandse volk.Dit zegt genoeg over het niveau van jou.

   1. Wim

    Links kent geen schaamte.

 7. Gustaafff

  Het is een bekende theorie uit de koker van vooral moslims: Israël heeft IS gemaakt. Een volkomen absurde bewering en waarschijnlijk bedoeld om Israël in een kwaad daglicht te stellen. Iedereen met een beetje verstand – en studie – weet dat de voorloper van ISIS, onder massaslachter Zarqawi, is ontstaan na de Irakinvasie – uit de koker van Husseins oude garde. Het idiote argument van deze kerel: waarom het IS Israël nog niet aangevallen. Wel, het is vrij simpel. Israël is nu eenmaal te sterk en slim voor IS. Voorlopig zal massamoordenaar Bagdhadi het dus alleen bij dreigen houden.

 8. ikweetwatikwil

  Ach die Jan, heeft zijn blinddoekje nog voor zijn ogen .

 9. Wim

  Plak ze allemaal een snorretje op en het is duidelijk.

 10. Wachteres

  http://www.volkskrant.nl/opinie/hebben-wij-een-pearl-harbour-nodig~a4441278/?hash=2343f94adfd3e19d4bcb2ccbfab434a66c1aafd9

  Hebben wij een Pearl Harbour nodig?

  Het pamperen van islamitische terroristen en jihadhuurlingen gaat onverdroten voort.

  De kop van de Washington Post spreekt boekdelen: ‘Troubled Berlin attack suspect sought better life in Europe’. De krant was er dus niet zeker van dat Anis Amri het gedaan had maar wist al wel meteen te melden dat de arme knul enkel naar Duitsland gekomen was voor een beter leven. Na ‘les événements’ in Berlijn gaat het pamperen van islamitische terroristen en jihadhuurlingen onverdroten door.

  Waarom doen we niet al het mogelijke om een bloedbad te verijdelen? De potentiele aanslagplegers zitten al op de radar van de veiligheidsdiensten. Laat de AIVD maar de lijst overhandigen aan de opsporingseenheden.

  Ik hoor de morele en ethische bezwaren van de Pechtolds van deze wereld al. ‘Dat kan niet en dat mag niet.’ ‘Een onrechtmatige inperking van de burgerrechten van medelanders met een migratie achtergrond’. ‘Wat zal het Europees Hof voor de Mensenrechten daar wel niet van zeggen?’ Wanneer besluiten we dat nood wet breekt? Of moeten we toch nog eventjes eerst maar die grote aanslag in Amsterdam afwachten?

  In de Lage Landen strijdt een toom islamknuffelaars voor de onvoorwaardelijke acceptatie van de salafistische islam als zuil in een volledig ontzuilde samenleving. Het zijn fellowtravellers als David Van Reybrouck, Tom Lanoye, Sunny Bergman en Anja Meulenbelt. Na iedere aanslag disculperen deze apologeten de daders door ze weg te zetten als loslopende, zielige, eenzame gekkies. De islam heeft het nooit gedaan want die verkondigt en verspreidt immers enkel liefde. Hebben we een Pearl Harbor nodig om de reeds uitgebroken oorlog in te gaan?

  Goed artikel in de Volkskrant van Arthur van Amerongen. Bleef het maar alleen bij DENK. Helaas zijn er veel meer fellowtravellers van de fundamentalitiche islam. Ze zijn politiekcorrect en bevinden zich ook op deze site.

  Eerst een aanslag in Amsterdam afwachten? Liever niet, want één van mijn kleindochters woont daar ook. Eerlijk gezegd heb ik geen medelijden met de eeuwige ogensluiters voor het gevaar dat ons dreigt. Zij verdienen niet beter:”Wie niet horen wil moet voelen” zei mijn moeder weleens.

  Jammer, dat we allemaal slachtoffer kunnen worden.

 11. Victor83

  Waarom keren sommige zich ineens tegen Israel joh? Obama loop ook ineens vaag te doen, dit roept toch vraagtekens op vind ik.

 12. Gustaafff

  Overigens ook even de hand in eigen boezem steken. De complottheorieën die je hier op het forum soms hoort, zijn te hilarisch voor woorden.

  Ruttes campagne wordt gefinancierd door de EU. Hij heeft een propagandamachine op poten gezet, genaamd de NPO, die al zijn politieke tegenstanders demoniseert. De NOS-hoofdredactie is altijd op de hand van de regering. Deskundigen worden ingehuurd door Den Haag om valse informatie te verspreiden. Obama is stiekem een grote moslim die uit is op de destructie van Israël.

  Elke dag lachen.

 13. drcarlgustav

  Kan deze aspirant politicus misschien ook aangeklaagd wegens rassehaat en antisemitisme en groepsbelediging

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.