Onbegrijpelijk: hypocriete AIVD bespioneerde Geert Wilders om "Israëlische contacten"

Geen categoriedec 02 2016, 11:00
Onze eigen AIVD heeft onderzoek lopen doen naar Geert Wilders omdat er twijfels zouden zijn over zijn loyaliteit aan Nederland. Welkom in de omgekeerde wereld.
Er bestaat weinig twijfel over dat Wilders één van, zo niet dé meest omstreden politicus uit de recente Nederlandse geschiedenis is. Iedere Nederlander heeft wel een mening over hem, en hij een mening over iedereen. Dat heeft hem wel vrienden en vijanden opgeleverd, waardoor er aardig wat verhalen over de man rondgaan. Maar waar niemand ooit vraagtekens bij heeft durven zetten is zijn toewijding aan dit land: of je nou denkt dat hij het beter maakt of voor iedereen verpest, hem ervan beschuldigen zich niet 100% voor Nederland in te zetten is gewoon absurd.
Misschien wel het beste voorbeeld is de manier waarop Wilders al jaren leeft. Dag in dag uit wordt hij wakker in een zwaarbewaakt huis, en de laatste keer dat de PVV'er alleen over straat heeft kunnen lopen ligt in een ver verleden. De bedreigingen richting zijn persoon zijn substantieel, maar toch heeft hij ervoor gekozen om hiervoor niet te zwichten en te blijven zeggen wat hij denkt. En wat je verder ook van hem vindt, dat kun je moeilijk anders zien dan toewijding aan Nederland.
Maar hé, de AIVD zal het wel beter weten! Die vond het in 2009 en 2010 namelijk nodig om een onderzoek in te stellen naar de "loyaliteit richting Nederland" van Wilders, naar aanleiding van een stel banden met Israëliërs die de dienst kennelijk heel verdacht vond. Want ja, het is natuurlijk uitermate verdacht om het goed te kunnen vinden met één van onze belangrijkste bondgenoten in de wereld, een land dat een baken van hoop is in een regio waar hoop een werkelijke luxe is. Toch dacht men kennelijk dat Wilders misschien wel last had van "buitenlandse beïnvloeding" en voor een ander land dan Nederland in de kamer zat.
Goh, is dat geen beschrijving die ergens vaag bekend voorkomt?
Precies: onze vrienden van DENK - Kuzu en Öztürk - lijken dikwijls ook beter op hun plaats te zijn in het parlement van Ankara dan dat in Den Haag. Ze steunen klakkeloos het gehele vrijheidshatende programma van Erdoğan, weigeren ook maar enige kritiek op Turkije te leveren en richten zich in hun verkiezingscampagne vrijwel uitsluitend op de Turkse gemeenschap.
Maar goed, ik neem aan dat de AIVD wel consequent is toch? Dat zou betekenen dat dit dieptrieste duo allang onderzocht wordt door de dienst, die er alles aan zal doen om hun ware motieven bloot te leggen - net als dat ze ge-wel-dig hun best doen om de stroom aan bloedgeld van terroristische organisaties in het Midden-Oosten richting moskeeën in Nederland te stoppen. Oh nee wacht, dat doen ze niet.
Maar hé: Geert Wilders is natuurlijk de echte vijand hier hè mensen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten