Onderdrukkend GroenLinks schaft de vrijheid af: referenda slopen en godsdienstvrijheid zwaar beschadigen

Wie z’n neus ophaalt in Den Haag, kan de geur van dwang opsnuiven. GroenLinks lijkt terug te keren naar diens communistische roots. En mijn God: wat geeft dat een stank, zeg!

Vrijheid, blijheid en grenzenloze liefde: dat is de partijreputatie die GroenLinks graag hooghoudt. Maar naar mate de tijd vordert, zal dat vrijzinnig imago steeds lastiger worden om vast te houden. Want wie de zaken bekijkt zoals ze zijn en zoals ze worden, bemerkt dat er geen partij in Den Haag is bij wie de burgerhaat dieper is doorgesijpeld dan bij GroenLinks.

Zo heeft het GroenLinks-congres gisteren bepaald dat de geloofsvrijheid op de helling gaat. Althans, in het onderwijs:

“GroenLinks wil de vrijheid van onderwijs afschaffen. De overheid moet ‘kwalitatief goed onderwijs voor iedereen’ aanbieden. De financiering van onderwijs op religieuze grondslag is ‘niet meer van deze tijd.'”

Want het is 2016, waarin gelovigen de vrijheid wordt ontnomen om zelf te bepalen wat goed is voor hun kinderen. Natuurlijk: geloof mag niet worden gebruikt als excuus om kinderen goed onderwijs te onthouden, maar daarvoor hebben we de Schoolinspectie. Die al bestaat, en scholen kan sluiten die gewoon ondermaats zijn. Paniek om niks dus, met het uitsluiten van gelovigen als gevolg.

Over uitsluiten gesproken: niet alleen gelovige burgers moeten maar eens klemgereden worden, ook die andere domme burgers moeten gewoon maar even wijken voor het progressieve kosmopolitisme van GroenLinks. En als dat niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. Dus hup: zet de bijl maar in referenda. Dat geintje met Oekraïne was eens, maar nooit weer:

Onafhankelijke en individuele burgers bestaan niet: de partijdemocratie heeft altijd gelijk. Of zoals ze dat bij een ter ziele gegane zusterpartij van GroenLinks-voorloper CPN zeiden: Die Partei hat immer recht.

En wie niet gelooft dat de Nomenklatura-cultuur z’n herintreden doet bij GroenLinks, lees dan nog maar even wat Meindert Fennema zegt. Die man is zelf jarenlang politiek actief geweest voor de partij, dus kan als een vriend van GroenLinks worden beschouwd. Maar zelfs hij zegt dit soort dingen:

“Het nieuwe huishoudelijk reglement van GroenLinks heeft de invloed van het congres op de kandidatenlijst afgeschaft en vervangen door een ledenreferendum. Dat is bedacht door Rik Grashoff (nu nummer 5 op de lijst). De leden mogen de volgorde in de kandidatenlijst veranderen, maar niet voorgedragen kandidaten moeten meer dan 50 procent van de uitgebrachte stemmen krijgen om op de lijst te komen. Vrijwel onbegonnen werk. In feite is men daarmee weer terug bij het democratisch centralisme van de CPN, dat door een Franse communist als volgt werd omschreven: ‘Het Centraal Comité heeft het recht om een emmer water van de 4e verdieping naar beneden te gooien. De leden hebben het recht dat water terug te gooien.’”

Dan weet je het wel. Het gaat niet lang meer duren of GroenLinks is weer de communistische partij van weleer die het was vóór de fusie met de PPR en PSP in 1990.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. marjo012

  Het zijn en blijven ratten.Hij maakt hiermee wel bekent wat zijn afkomst is.
  Alles voor de Nederlanders kapot maken en alles mogelijk maken zoals het in die islam idiologie voorgeschreven word.Wegwezen deze landverrader.

  1. Noodluik

   De vader van Jesse Klaver is Marokkaans. Kleine Jesse zal de geneugten van de islam waarschijnlijk met de paplepel ingegoten hebben gekregen. Als fractieleider van de Groene Khmer in Nederland zal hij nu dus graag de islam en moslims pleasen.

   1. bommetje

    Ja dit soort kereltjes met een dubbele nationaliteits- en godsdienstachtergrond overbevolken onze psychiatrische instellingen. Laat die Jesse weer lekker in de bak van zijn bakfietsmoeder van Tongeren gaan zitten inclusief zijn Rutte-fopspeen en zwaaiend met zijn Nederlans-Marrokkaanse vlaggetje.

    1. bommetje

     Hopelijk is er iemand op deze site die een mooie spotprent van het bovenstaande kan maken. Wie meldt zich?

   2. Wachteres

    Mis, @Noodluik.

    Ik heb net een interview met Jesse Klaver gelezen. Zijn moeder had een ‘one night stand’ met een moslim en hij weet zelfs niet wie zijn vader is, heeft hem nooit ontmoet. Jesse is min of meer door zijn grootvader opgevoed in een christelijke omgeving.

    Het feit dat hij zich op zijn Marokkaanse roots laat voorstaan is pure onnozelheid.

    Ik ben ook een immigrant’ zei hij eens.

    1. Noodluik

     Wachteres, dan moet ik mijn insinuatie terugnemen. Bij deze.

     Geheel eens ben ik het met uw opmerking over zijn Marokkaanse roots: een flirt om jezelf interessanter te doen voorkomen. En dat is jeugdige onnozelheid, inderdaad.

 2. Ni28

  Deze klaver is een klavertje drie en wordt nooit een klavertje vier.

 3. Pjotter

  Het ging even fout, negeren van het referendum, aan-schurken tegen Rutte die hij van de kaart wilde vegen, maar waarschijnlijk droomt van mee regeren, optelsom is puur landverraad.

 4. Peter Selie

  Democratie & Totalitairisme

  Groen Links net even anders (crypto-communistisch)

  Parlementaire democratie
  In een moderne parlementaire democratie kan elke burger d.m.v. een gekozen volksvertegenwoordiging invloed uitoefenen op de wetgeving en de regering. Bovendien waarborgen de grondrechten hem een grote mate van individuele vrijheid.
  In algemene en geheime verkiezingen kan de burger op meerdere partijen stemmen. Het tweepartijen stelsel (VS en Groot Brittannië) werkt erg eenvoudig. Er is altijd een partij die de meerderheid heeft. In een meerpartijen stelsel moeten coalities worden gevormd. Dat gaat niet altijd even gemakkelijk. Een verdeeld parlement veroorzaakt dan nog al eens een regeringscrisis of maakt de regering zwak en besluiteloos. Hierdoor kan de democratie een slechte naam krijgen. In moeilijke tijden verlangen velen dan zelfs naar een daadkrachtiger systeem.

  Communisme
  Het communisme gaat uit van de gelijkwaardigheid van de mens. Klassenstrijd en wereldrevolutie zullen uiteindelijk de klassenloze maatschappij brengen, waarin men wordt beloond naar behoefte en niet naar prestatie zoals in het kapitalistisch stelsel. Iedereen is verzekerd van een menswaardig bestaan.
  In de USSR trachtten de Bolsjewieken het communisme in de praktijk te brengen. Maar anders dan Marx had bedoeld werd de partij de belangrijkste macht in de staat. Hieraan diende alles en iedereen ondergeschikt te zijn. Zo ontstond er in Rusland een partijdictatuur die later overging in de persoonsdictatuur van Stalin. Het bolsjewisme groeide uit tot een totalitair systeem (Stalinisme). Na een burgeroorlog (1949) kreeg China onder Mao tse Toeng een eigen vorm van communisme (het Maoïsme).

  Fascisme
  In tegenstelling tot het communisme ging het Italiaanse fascisme uit van de ongelijkwaardigheid van de mens. Een democratisch gekozen volksvertegenwoordiging is niet besluitvaardig en kan daarom de grote problemen niet oplossen. Een partij waarbinnen het leidersbeginsel (Mussolini) geldt kan dat veel beter. Het fascisme is gewelddadig en fel nationalistisch. Het is antimarxistisch en wijst de klassenstrijd af. Het is voorstander van een corporatief samenwerkingsverband.

  Nationaal socialisme
  Evenals het fascisme gaat het nationaal socialisme uit van het leidersbeginsel. Staat, partij en individu zijn daaraan ondergeschikt. Hitlers denken werd sterk beheerst door racistische en anti godsdienstige ideeën. De Duitse Germanen waren Übermenschen, daaronder stonden de Untermenschen o.a. de Slavische volken. Helemaal onderaan stonden de Joden. Het Germaanse ras diende zuiver te worden gehouden en had recht op Lebensraum. Hitlers felle antisemitisme deed hem besluiten het Joodse volk geheel uit te roeien (Genocide).
  Nazi Duitsland was een gelijkgeschakelde, gecentraliseerde éénpartijstaat met alle kenmerken van een politiestaat.

  Totalitaire staat
  Anders dan in een dictatoriale staat, beheerst in een totalitaire staat het regime ook het privé-leven van de onderdaan. De staat eist van hem niet alleen onderwerping aan het systeem maar ook het actief uitdragen van de ideeën. Middelen om het individu totaal te beheersen zijn gelijkschakeling, gebruik van de massamedia, censuur, intimidatie, terreur, werk/concentratiekamp, en liquidatie. Voorbeelden van totalitaire staten zijn Hitler Duitsland , de USSR onder Stalin en China tijdens Mao.

  1. Arachne

   ….Anders dan in een dictatoriale staat, beheerst in een totalitaire staat het regime ook het privé-leven van de onderdaan. De staat eist van hem niet alleen onderwerping aan het systeem maar ook het actief uitdragen van de ideeën. Middelen om het individu totaal te beheersen zijn gelijkschakeling, gebruik van de massamedia, censuur, intimidatie,…….

   Hoever zijn wij in Nederland?

  2. Adriaan

   Fijn om het zo weer eens onder ogen te krijgen. Heel verhelderend.

 5. Arachne

  De vrijheid van onderwijs afschaffen? Welke vrijheid?
  We hebben de plicht onze kinderen af te leveren bij instituten voor staatsindoctrinatie.

 6. Sniper666

  Het is wel goed religie uit het onderwijs te halen.

 7. Peter Selie

  Brandbrief. Voormalig ambtenaar klapt uit de school over geldkraan voor allochtonen

  Patricia (volledige naam bij mij bekend) werkte als ambtenaar voor een callcenter, en kreeg daar te maken met de werkelijkheid van de multiculturele samenleving. Als vrouw werd ze door allochtonen uitgescholden en op haar plaats gezet. Klagen daarover mocht niet. Intern werden allochtonen altijd voorgetrokken, bijvoorbeeld bij ramadan. Gefrustreerd schreef ze deze brandbrief.

  Door Patricia

  Ik heb 2,5 jaar gewerkt voor het ministerie van VWS. De regelingen WTCG en CER waarvoor ik werkte zijn inmiddels uit de wet geschrapt en ondergebracht bij de Gemeenten.

  In dit werk werd me duidelijk dat mensen van buitenlandse komaf meer dan eerlijke kansen krijgen, in tegenstelling tot wat er bijna dagelijks op de nationale tv wordt geroepen. Deze mensen hebben namelijk een ontzettend groot netwerk van adviesbureaus, voor hen optredende advocaten, tolken en anderen die als hoofdtaak hebben uit te zoeken hoeveel, waar en hoe er geld van de Nederlandse overheid te krijgen valt. lees vrder >>> http://joostniemoller.nl/2016/12/brandbrief-voormalig-ambtenaar-klapt-school-geldkraan-allochtonen/

 8. toetssteen

  Democratie is volgens deze jongeman dat 1740 stemmende leden van Groen Links, de stem van meer dan 2,5 miljoen tegenstemmers op de mestvaalt kunnen gooien. Right. Noord Korea zou er zich voor schamen!

 9. Bes Tolen

  Het nationaal socialisme ontleende zo wat alles of alles van haar leer aan christendom en jodendom en aan communisme, socialisme en fascisme. Zo kreeg je een broeierig mengsel. Dat betekent dadelijk ook dat wat ontleend werd, kritisch bezien moet moet worden.

 10. Gustaafff

  Hun ware aard komt weer eens naar boven. Communistische pacifisten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.