Peilingen: Nounou, ‘verlosser’ Asscher weet wel 4% meer mensen aan te spreken dan Samsom. Poepoe!

Nou, zo komt de PvdA er wel hoor! Wel 4% meer mensen dan onder Samsom ziet de PvdA nu zitten. Misschien dan.

Morgen is de laatste werkdag van Diederik Samsom. Hij zal dan zijn fractievoorzitterschap én z’n Kamerlidmaatschap opzeggen, waarna er voor de PvdA een nieuwe tijd aanbreekt. Een glorieuze hergeboorte onder leiding van de Amsterdamse profeet Lodewijk Asscher! Althans, dat was ongetwijfeld het plan van PvdA’ers die zojuist hun vierde partijleider in zes jaar hebben aangenomen.

Kiezers in het algemeen lijken toch wat sceptischer te zijn. De PvdA schiet vooralsnog niet echt omhoog op het voorkeurslijstje van de gemiddelde Nederlander, zo blijkt namelijk vandaag uit de peilingen van Maurice de Hond (die eerder al bekendmaakte dat de sociaal-democraten er sinds Asschers winst wel één hele zetel op vooruitgegaan is).

pvda-asscher

Van alle Nederlanders zegt nog maar 7% op de PvdA te willen stemmen. Dat zijn slechts 10 zetels. Nog eens 4% geeft het nog een kans – dat zijn 6 zetels. In totaal maakt de PvdA dus nog kans op een maximum van 16 zetels. Vermoedelijk net genoeg om langs Jesse Klaver van GroenLinks en Emile Roemer van de SP te stoten – maar dan moet Asschers partij wél de gehele potentie waarmaken. En dat is in de praktijk altijd een stuk lastiger dan zoiets op het eerste gezicht lijkt.

Maar goed, bij de PvdA zijn ze weer even blij met hun nieuwe verlosser. Ik gun ze hun blijdschap, maar ze moeten niet denken dat ze nu weer ‘gewoon’ de eerste of de tweede partij van Nederland kunnen worden. De PvdA blijft een noodlijdend bedrijf, en hun verliezen zijn inmiddels structureel. Asscher zal de komende jaren dan ook veel tijd kwijt zijn met het managen van de aftocht. Maar hé: dat is geen schande, want de onvermoedelijke teloorgang van de PvdA… iemand moet dat in goede banen leiden, toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. marjo012

  Gun hem die lol toch zodat hij zeggen kan zie je wel, alles wat hij bereikt heeft in zijn periode als minister is de afbraak van alles voor de werkende in dit land.Zelfs ZZPers heeft hij niet ontzien.Ja ja das zeker een zetel meer waard toch als je mee geholpen hebt het land afte breken en tot het bot te verdelen omdt zijn collegas op andere posten alles wat binnenkomt in dit land bevoordeeld.Gelukkig hebben we nog ff tijd tot de verkiezingen.Eens kijken hoe lang zijn leugens stand zullen houden met die 1zetel winst, waar hij straks in de debatten mee aan zal komen.

 2. werkloze generaal

  Diederik Samson inruilen voor Lodewijk Asscher…

  Het is alsof Hermann Goring ingeruild werd voor Joseph Goebbels !

  Maar je blijft lachen op deze manier van de ondergang HA HA HA

 3. Wachteres

  Nieuwe bezems vegen schoon, voor zolang het duurt.

  Asscher is nog slapper als Cohen en zelfs de PVDA-aanhangers hebben daar wel van geleerd.

  STEM PVV, PVDA-ers. Ook ik heb jaren PVDA gestemd. Dat zal me nooit meer gebeuren!

 4. Sniper666

  Job “kopje thee” Cohen stelt zelfs voor samen te gaan met SP en GL, HAhahahah… De klad zit er flink in, de angst ook!

 5. nick

  Nou ja, ik meen toch dat zelfs een linksmensch ziet dat Asscher niets bereikt en bereikt heeft. Hij is een slap figuur en verradelijker dan Samsom. Ik vindt het niet erg dat ze voor Assher gaan, beter voor de ondergang maar moet bekennen dat ik het sneu vindt voor Samsom die zich toch echt wel ernstig heeft ingespannen voor de linksemeute.

 6. Ni28

  Het enige wat de PvdA nog kon doen is een nieuwe gezicht plaatsen als leider. Nu is hij niet zo nieuw helaas en men weet wat hij vier jaar deed. De uitvoerder van Samsom. De PvdA zit er ideologisch helemaal naast en zeker in deze barre tijden dus in de Kamer komen zij alleen per ongeluk of met verkiezing gegoochel. Het is nog altijd een van partijen die de verkeerde vijand bestrijden en knielen voor de echte vijand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.